Στο Ντονμπάς ο Ρώσος στρατιωτικός θρύλος “Gyurza”-Ένα τάγμα ουκρανικές ημερήσιες απώλειες!!!

1444

Δείτε βίντεο από τις μάχες σώμα με σώμα

Τον θρύλο του πρώτου πολέμου της Τσετσενίας, του ανθρώπου που δεν έχει αφήσει μετάλλιο-εκτός από ένα- στην Ρωσία, τον απόστρατο Συνταγματάρχη Αλεξέι Βικτόροβιτς Εφεντίεφ με το διακριτικό κλήσης “Gyurza” έστειλε ως Διοικητή Μονάδας ο Σ.Σουροβίκιν στο Ντονμπάς.

Αυτό αναφέρουν έγκυρες ρωσικές στρατιωτικές πηγές και έχει μεγάλη σημασία για το τι θα δούμε στην συνέχεια από τον ρωσικό Στρατό στην Ουκρανία.

Ο Efentiev ανήκε στην ρωσική Υπηρεσία πληροφοριών και είναι θρυλικός για την δράση του σε Τσετσενία, Αφγανιστάν και Κόσοβο.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν για την εξέλιξη αυτή:

“Η τεράστια εμπειρία του «Gurza», που απέκτησε στο Αφγανιστάν, το Κοσσυφοπέδιο και την Τσετσενία, θα είναι αναμφίβολα χρήσιμη στον αγώνα κατά των Ουκρανών.

Πάνω στους ώμους του Αντισυνταγματάρχη Εφέντιεφ υπάρχουν πολλές επιτυχημένες επιχειρήσεις. H πιο σημαντική από αυτές μπορεί να θεωρηθεί η απελευθέρωση δημοσιογράφων στο Γκρόζνι. Το 1996, εξτρεμιστές απέκλεισαν ανταποκριτές ρωσικών μέσων ενημέρωσης και εκπροσώπους της ηγεσίας των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στο κέντρο της πρωτεύουσας της Τσετσενίας.

Ο “Gyurza”, ο οποίος τότε διοικούσε μια Μονάδα αναγνώρισης της 166ης ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων, κατάφερε να σπάσει τον αποκλεισμό των Τσετσένων ανταρτών και να σώσει εκατοντάδες ανθρώπους χωρίς απώλειες στη μονάδα του.

Για την αστραπιαία ταχύτητα της επιχείρησης και τη θετική έκβασή της ο “Gyurza” τιμήθηκε με το Τάγμα του Θάρρους και το Τάγμα της Στρατιωτικής Αξίας.

Ο Gurza επρόκειτο να λάβει το άξιο Χρυσό Αστέρι του Ήρωα κάτι που δεν έγινε ποτέ λόγω εσωτερικών συγκρούσεων στην ρωσική στρατιωτική ιεραρχία.

Εκείνη την εποχή, οι περισσότεροι από τους Τσετσένους γνώριζαν πολύ καλά ποιος ήταν ο Gurza και ποια απειλή γι’ αυτούς ήταν η μονάδα του. Οι Tσετσένοι αποκαλούσαν τη μονάδα πληροφοριών «τρελή» για το λόγο ότι οι στρατιώτες του Efentyev και ο ίδιος ήταν έτοιμοι να σπεύσουν στη μάχη ακόμη και όταν αντιμετώπιζαν πολλές φορές ανώτερο αριθμητικά εχθρό.

Το πιο πιθανό είναι η Μονάδα του Gyurza να αναπτυχθεί είτε στο Bakhmut, εκεί που οι κάννες των όπλων έχουν πάρει φωτιά.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσαν ρωσικές στρατιωτικές πηγές:

-Η μέση κατανάλωση φυσιγγίων στο Bakhmut είναι 2000 ανά ημέρα.

-Εξαιτίας αυτού, η διάρκεια ζωής ενός AK-74 είναι περίπου 2-3 ​​μήνες. Τα τουφέκια εφόδου καίγονται κυριολεκτικά στα χέρια των στρατιωτών.

-Η κατανάλωση oβίδων είναι περίπου 2,5 φορές υψηλότερη από ό,τι κατά τη Μάχη του Στάλινγκραντ.

Από τη μια πλευρά, αυτό δίνει αποτελέσματα όπως η κατάληψη της Yakovlevka. Από την άλλη, απαιτείται  αδιάλειπτος και άψογος ανεφοδιασμός των μονάδων που βρίσκονται στη γραμμή επαφής.

Δείτε βίντεο από τις μάχες σώμα με σώμα στο Bakhmut.

Σφοδρός βομβαρδισμός στο Bakhmut

Τα τελευταία 24ωρα, το έδαφος του Bakhmut και τα περίχωρά του δέχονται σφοδρό βομβαρδισμό. Τα χτυπήματα, αν κρίνουμε από το βίντεο, πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας TOS-1 και άλλο τύπο MLRS.

Συνολικά, τουλάχιστον 60 εκρήξεις σημειώθηκαν στο έδαφος του Bakhmut και στα περίχωρά του.

Στα καρέ βίντεο, μπορείτε να δείτε πολλές εκρήξεις κοντά στο Bakhmut. Αναλαμπές και ήχοι εκρήξεων διακρίνονταν από μεγάλη απόσταση, ενώ στα καρέ του βίντεο διακρίνονταν ότι τα χτυπήματα γίνονται με πολύ υψηλή συχνότητα. Αυτό πιθανώς υποδηλώνει κτυπήματα με τη χρήση MLRS . Λίγο αργότερα, ο βομβαρδισμός του Bakhmut συνεχίστηκε, αλλά με τη χρήση TOS-1.

Αυτή τη στιγμή, ο ουκρανικός στρατός ελέγχει σχεδόν ολόκληρη την πόλη του Μπαχμούτ. Η μόνη εξαίρεση είναι το ανατολικό τμήμα της πόλης, όπου βρίσκονται ήδη ρωσικές μονάδες και μονάδες της Wagner PMC.

Bίντεο: ΤOS-1 κατά ουκρανικών θέσεων στο Bakhmut.

Οι δυνάμεις της “Wagner” πιέζουν την ουκρανική άμυνα στα νότια προάστια του Bakhmut – 800 απώλειες την ημέρα

Οι σκληρές μάχες συνεχίζονται στο Artemovsk (Bakhmut). Οι δυνάμεις της PMC Wagner σπρώχνουν τις ουκρανικές άμυνες νότια της πόλης κοντά στο χωριό Opytnoye χωρισμένες σε μικρές επιθετικές ομάδες. Αυτό είναι το νότιο άκρο της πόλης.

Μόνο κοντά στο Bakhmut, κυρίως ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών, ο ουκρανικός στρατός έχει από 500 έως 800 νεκρούς και τραυματίες την ημέρα!

Κοντά στο Soledar, τα ρωσικά στρατεύματά επιτίθενται στην περιοχή Yakovlevka και Belogorovka για να πάρουν τον πλήρη έλεγχο του τμήματος του δρόμου. Σε αυτούς τους οικισμούς, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να διαπεράσουν τις άμυνες της 10ης Ταξιαρχίας Φρουρών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και να αποκτήσουν ερείσματα στα περίχωρα. Η αεροπορία και το πυροβολικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιχειρούν διαρκώς στις εχθρικές οχυρώσεις.

Στην κατεύθυνση του Λουχάνσκ βόρεια της Kremennaya, διεξάγονται μάχες κοντά στη Zhitlovka και στη Krasnopopovka. Εδώ οι Ρώσοι προσπαθούν να σπρώξουν τις ουκρανικές δυνάμεις μακριά από τον αυτοκινητόδρομο R-66. Ο ουκρανικός Στρατός επιχείρησε αντεπίθεση με δυνάμεις δύο τακτικών Ταγμάτων προς την κατεύθυνση της Zhitlovka. Δύο ουκρανικές Oμάδες αναγνώρισης καταστράφηκαν στην περιοχή Raygorodok της Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.

Στην κατεύθυνση Νότιο Ντόνετσκ, αναχαιτίστηκε αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση του οικισμού Nikolskoye. Οι ουκρανικές δυνάμεις υποχώρησαν χάνοντας έως και 30 στρατιώτες, δύο οχήματα μάχης πεζικού και τρία φορτηγά.

Στον τομέα Toretsky (Dzerzhinsky) της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, ρωσικές μονάδες προχωρούν στη γραμμή Shumy-Novgorodskoye (Νέα Υόρκη). Στην περιοχή του Pivnichnoye (Kirovo), μια επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αποκρούστηκε επιτυχώς. Οι απώλειες των Ουκρανών ανήλθαν σε 20 στρατιώτες.

Μάχες διεξάγονται για την κατάληψη του χωριού Novoselovskoye στον αυτοκινητόδρομο Svatovo-Kupyansk, ο έλεγχος του οποίου θα δώσει την δυνατότητα στον ρωσικό στρατό να προχωρήσει προς το Kupyansk. Ο οικισμός αυτός είναι σημαντικός για τους Ουκρανούς. Χρησιμεύει ως αφετηρία για την επίθεση στο Σβάτοβο.

Βίντεο: Καταστροφή δύο ουκρανικών T-64BV κοντά στο Bakhmut

Βίντεο: Καταστροφή BMP-1 και BMP-2 στο Bakhmut

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας