Στα μονοπάτια του Εγκέλαδου

Ο καθηγητής Σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και  Επιστημονικός Συνεργάτης της UNESCO, είναι διδάκτορας του ΑΠΘ από το 1982 με ειδίκευση στη Γεωφυσική-Σεισμολογία και έχει διατελέσει Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με ειδίκευση στην πρόγνωση των σεισμών και Υπεύθυνος του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι, National Contact Officer σε θέματα τσουνάμι στην ΙΟC/UNESCO, μέλος της Commission on International Partnership της American Geophysical Union (AGU) και Πρόεδρος της AGU Natural Hazards Graduate Student Award Committee.

Υπήρξε μεταδιδακτορικός Eρευνητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης (M.I.T) των ΗΠΑ (1984), επισκέπτης Eρευνητής στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών Φυσικών Κινδύνων στην Tsukuba της Ιαπωνίας (1993) και Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Γεωεπιστημών του Πανεπιστημίου Tohoku της Ιαπωνίας (2004).

Υπηρέτησε στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) από το 1985 μέχρι το 1994 και ήταν Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της ΣΜΑ (Σχολής Μηχανικών Αεροπορίας) από το 1982 μέχρι το 2005.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόγνωση των Σεισμών (1994-2000), Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για τη Μείωση των Φυσικών Κινδύνων (2000-2006), Αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ και Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου (2005-2008) και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (2006-2008).

Έχει διευθύνει δεκάδες ερευνητικών προγραμμάτων.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 200 επιστημονικές εργασίες και 9 βιβλία σε θέματα σεισμών και τσουνάμι. Οι αναφορές άλλων επιστημόνων στο έργο του υπερβαίνουν τις 5700!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας