Στα αζήτητα οι Έλληνες!-Στείλανε C-130 στην Αίγυπτο αντί στο Σουδάν!

15504

Την ίδια στιγμή που όλα τα κράτη το ένα μετά το άλλο μιλούν με την κυβέρνηση και στέλνουν αεροσκάφη για να παραλάβουν τους πολίτες τους (οι Αμερικανοί έκαναν και στρατιωτική επιχείρηση) η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη και ο ΥΠΕΞ Ν.Δένδιας σήμερα ανακοίνωσαν ότι θέτουν σε ετοιμότητα C-130 για να μεταβεί (όταν πάρει το ΟΚ από τους Ευρωπαίους) στην… Αίγυπτο.

Τώρα κάνουν πως δεν γνωρίζουν με ποιον να μιλήσουν στο Σουδάν αλλά μάλλον ήξεραν όταν έδιναν το ΟΚ για την αποστολή του λογισμικού υποκλοπής Predator στην κυβέρνηση που πλήττεται από εμφύλιο ουσιαστικά. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Δένδιας, αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η μεταστάθμευση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και μελών των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού στην Αίγυπτο για να συμμετάσχουν σε… πιθανή επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων και Κύπριων πολιτών.

Διαβεβαίωσε, ακόμα, πως το υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε συντονισμό με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ για ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού. Το θέμα, ενημέρωσε, θα το θέσει αύριο το πρωί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο, ως θέμα απόλυτης προτεραιότητας.

Στη δήλωσή του, ο κ. Δένδιας σήμερα είπε: 

«Θα θέσω αύριο το πρωί στο ΣΕΥ στο Λουξεμβούργο, ως θέμα απόλυτης προτεραιότητας, τον απεγκλωβισμό των πολιτών. Έχω επικοινωήσει με αξιωματούχους για το θέμα, με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Σαμέχ Σούκρι, τρεις φορές με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, με την κ. Ζαχαροπούλου και τον κ. Τσούνη». 

«Προ ολίγου αποφασίστηκε από πρωθυπουργό η μεταστάθμευση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και μελών των ειδικών δυνάμεων στην Αίγυπτο για να συμμετάσχουν σε πιθανή επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών. Η κυβέρνηση παραμένει σε διαρκή συνεργασία με τους συμμάχους προς αυτό τον σκοπό. Στον κατάλογο των εγκλωβισμένων Ελλήνων περιλαμβάνονται και οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών (χωρις βιασύνες όπως φαίνεται) επικοινώνησε για το θέμα με τον Ζοσέπ Μπορέλ, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι απομακρύνσεις ξένων πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας