Στ.Κασσελάκης-Γ.Βαρουφάκης: Η ιστορία τους έχει αρκετές ομοιότητες

1484

Εύστοχη η δημοσιογράφος που πήρε τηλεοπτική συνέντευξη από τον Βαρουφάκη,
συσχέτισε, τηρουμένων των αναλογιών, τον αποπροσανατολιστικό κενόλογο και εκκωφαντικό θόρυβο αλλά και τα περίεργα, γελοία και καινοφανή φαινόμενα που επικρατούν σήμερα στην πολιτική ζωή γύρω από τον Στέφ. Κασσελάκη, με τα αντίστοιχα που κυριαρχούσαν όταν και ο Γ. Βαρουφάκης εισέβαλε ως “κομήτης” και αυτός στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Γ. Βαρουφάκης αιφνιδιασμένος μάλλον και αντιλαμβανόμενος ότι η
δημοσιογράφος κτύπησε κέντρο, σχολίασε με ένα αμήχανο χαμόγελο, άκρως
ανεπιτυχώς, πικρόχολα και πολύ προσβλητικά το δημοσιογραφικό σχόλιο, λέγοντας:
«Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι από όλες τις ύβρεις που έχω δεχθεί αυτή η
συγκεκριμένη σύγκριση νομίζω ότι κερδίζει το βραβείο»!!!

Η αλήθεια δυστυχώς είναι πικρή.

Γιατί όπως ο Κασσελάκης τώρα κατασκευάζει τον διάτρητο μύθο του, έτσι και ο
Γ.Βαρουφάκης έχει φιλοτεχνήσει τον κακόγουστο και ψευδέστατο δικό του
παραπλανητικό αντιμνημονιακό μύθο για την πορεία του προς αφελείς και ημιμαθείς, που είναι πάντα πολλοί

Αυτόν τον παραπλανητικό μύθο μάλιστα «φρόντισε» μετέπειτα, εξίσου ανεπιτυχώς να κινηματογραφηθεί, ώστε ως «υπερήρωας» να φανεί ψευδώς ότι έγραψε τάχα ένα «ηρωικό αντιστασιακό» αντιμνημονιακό story και μάλιστα μόνος αυτός, ο οποίος αντιθέτως ήταν ο πρώτος και από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που υπέστειλε την περήφανη αντιμνημονιακή σημαία. Κι ‘αυτά χωρίς κανένα δισταγμό και ενδοιασμό!

Γιατί αυτοί που θυμούνται γνωρίζουν ότι και ο Γ. Βαρουφάκης, όπως ο Στ.
Κασσελάκης, εισέβαλλε από το “πουθενά” υπό την προστασία του Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο τελευταίος ήταν στα πρόθυρα της εξουσίας και παρίστανε «ελέω αρχηγού», «το δεύτερο πρόσωπο» του ΣΥΡΙΖΑ και καθοριστικό για την μετέπειτα μνημονιακή μετάλλαξή του, την οποίαν ειρωνεύεται τώρα για τον ΣΥΡΙΖΑ της επέλασης Κασσελάκη.

Γιατί αυτοί που θυμούνται, επίσης, ξέρουν πολύ καλά ότι ήταν ο Γ.Βαρουφάκης που με δική του πρωτοβουλία ή και σε συνεννόηση με τον Αλ. Τσίπρα, «νομιμοποίησε» τα δύο πρώτα μνημόνια και άνοιξε το δρόμο στο τρίτο, συνομολογώντας πραξικοπηματικά στο Eurogroup, σε 15 ημερών κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προκαλώντας σάλο εναντίον του στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνία επέκτασης της δανειακής Σύμβασης του δευτέρου μνημονίου και την εφαρμογή με πρόσθετους όρους των σκληρών μέτρων του e-mail Χαρδούβελη.

Δεν θέλω να συνεχίσω με τα σημεία και τέρατα της πολιτικής και των λεγομένων
του Βαρουφάκη που κατέληξαν με μαθηματική ακρίβεια στο τρίτο μνημόνιο. Δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή και σε αυτή εδώ τη θέση… Χαρακτηριστικά μόνο αναφέρω ότι ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη, παρά την τότε σφοδρή αντίθεση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του Αριστερού ρεύματος, σπατάλησαν το τετράμηνο της παράτασης δανειακής σύμβασης, ξύνοντας τον πάτο των ταμείων του δημοσίου για να πληρώνουν δανεικά, που παραδόξως ούτε αυτά είχαν εξασφαλισθεί με τη δανειακή σύμβαση (!), κάνοντας διαπραγματευτικό τουρισμό, αντί να προετοιμάσουν, όπως πρότεινε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ένα σχέδιο εσωτερικών και εξωτερικών μέτρων για να αντιμετωπίσει η χώρα τα επερχόμενα με βεβαιότητα capital control. Τσίπρας και Βαρουφάκης οδηγούσαν τη χώρα με βεβαιότητα και με ψηλά τα χέρια στο μνημονιακό γκρεμό.

Το μείζον και επίκαιρο πάντως είναι ότι και τώρα ακόμα, αδίδακτος, ο Γ. Βαρουφάκης, ακολουθεί έναν επίσης ολισθηρό και αδιέξοδο δρόμο τον οποίον τάχα για να καλλωπίσει, διανθίζει συχνά με εκτός τόπου και χρόνου «υπεραριστερές» και «πομπώδεις» κορώνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας