Σοβαρό επεισόδιο: Γερμανικά Eurofighter εναντίον ρωσικών Su-27 στη Βαλτική

1085

Πτήσεις που οξύνουν την κατάσταση στην Εσθονία

Ένα σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στον εναέριο χώρο της Εσθονίας αποδεικνύοντας πως η τόσο μεγάλη συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Αεροσκάφη Eurofighter Typhoon της βρετανικής και της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας απογειώθηκαν για να «συνοδέψουν» μια ομάδα ρωσικών αεροσκαφών κοντά στον εναέριο χώρο της Εσθονίας σε πτήση πρ0ς τον θύλακα του Καλίνιγκραντ.

Έτσι μετά το drone στην Κριμαία οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις θέλησαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Βαλτική αλλά τα ρωσικά Su-27 ήταν παρόντα και έτσι δεν σκέφτηκε κανένας πιλότος Εurofighter να προχωρήσει περισσότερο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 17 Μαρτίου 2023, ανέφερε το Σάββατο (18/3) η υπηρεσία Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δύο Typhoon αναχαίτισαν ένα ρωσικό Tupolev-134, συνοδευόμενο από ένα μεταγωγικό αεροπλάνο Antonov-12 και δύο μαχητικά Sukhoi-27.

Η Γερμανία και η Βρετανία περιπολούν από κοινού στον ουρανό πάνω από την Εσθονία.

Στις 15 Μαρτίου, σε ένα άλλο επεισόδιο, μαχητικά αεροσκάφη των δύο χωρών εστάλησαν για να αναχαιτίσουν τα ρωσικά Ilyushin-78 και Antonov-14 κοντά στον εναέριο χώρο της Εσθονίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι όλες οι πτήσεις ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών προς την περιοχή του θύλακα του Καλίνινγκραντ και αντίστροφα πραγματοποιούνται πάνω από διεθνή ύδατα σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας