Αποκλειστικό από Γενεύη: Βόμβα για Τουρκία οι όροι Χαφτάρ για εκεχειρία

1859
χαφτάρ

Στην πέμπτη μέρα βρίσκονται οι συνεδριάσεις της “Στρατιωτικής επιτροπής” για την εκεχειρία στη Λιβύη, που συνεστήθη με απόφαση της πρόσφατης Διάσκεψης του Βερολίνου.

Η “Στρατιωτική Επιτροπή” ως γνωστόν αποτελείται από 5 εκπροσώπους της πλευράς Σάρατζ της ψευδό-κυβέρνησης της Τρίπολης και από πέντε εκπροσώπους της πλευράς Χαλίφα Χαφτάρ η οποία ελέγχει πάνω από το 90% της Λιβύης.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες η πλευρά Χαφτάρ έχει θέσει 4 αδιαπραγμάτευτους και απόλυτα λογικούς όρους, προκειμένου να ξεκινήσουν σε ρεαλιστική βάση οι συζητήσεις για εκεχειρία.

Οι 4 όροι είναι οι εξής:

  1. Ακύρωση των συμφωνιών που έχει συνάψει η πλευρά Σάρατζ με την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης και της πλήρους αποχώρησης της Τουρκίας από τη Λιβύη, πρώτα από όλα του στρατιωτικού της προσωπικού.
  2. Η διάλυση όλων των πολιτοφυλακών του καθεστώτος Σάρατζ οι οποίες στηρίζουν την ψευδο-κυβέρνηση της Τρίπολης, καταπιέζουν και απομυζούν τον Λιβυκό λαό.
  3. Η πλήρης και άνευ όρων παράδοση όλου του οπλισμού των πολιτοφυλακών που θα διαλυθούν στις ένοπλες δυνάμεις της Λιβύης.
  4. Η άμεση απέλαση όλων των μισθοφόρων, τζιχαντιστών και ισλαμιστών που κατά κύματα έστειλε η Τουρκία στη Λιβύη.

Όπως πληροφούμεθα από στελέχη της πλευράς Χαφτάρ που συμμετέχουν στην αντιπροσωπεία της Γενεύης, ο Χαλίφα Χαφτάρ έχει υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε κανέναν από αυτούς τους όρους, οι οποίοι είναι προφανές ότι ανταποκρίνονται στην ανάγκη ειρήνευσης στη Λιβύη και σταθερότητας στην περιοχή.

Ελληνικοί πολιτικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι αυτές οι θέσεις της πλευράς Χαφτάρ ικανοποιούν πλήρως και τα νόμιμα συμφέροντα της χώρας μας και επομένως η Αθήνα οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να τις στηρίξει, αντί να παριστάνει την ουδέτερη και να εγκλωβίζει την πολιτική της στις αδιέξοδες ευρωατλαντικές εξαρτήσεις της.

Γιώργος Αρτινός

Υ.Γ1: Παραθέτουμε την φωτογραφία στην οποία διακρίνεται ο Σάρατζ να επισκέπτεται στο νοσοκομείο τραυματίες στρατιώτες του καθεστώτος. Όπως βλέπετε τόσο οι στρατιώτες που συνοδεύουν τον Σάρατζ όσο και ο τραυματίας τον οποίον χαιρετάει κατά περίεργο αλλά όχι ανεξήγητο τρόπο φοράνε κουκούλες. Ο λόγος είναι απλός: τόσο οι στρατιώτες που συνοδεύουν τον Σάρατζ όσο και ο τραυματίας φοράνε κουκούλες γιατί είναι γνωστοί τζιχαντιστές οι οποίοι κρύβουν τα πρόσωπά τους για να μην ταυτοποιηθούν και αναγνωριστούν. Αυτός είναι ο λεγόμενος “κυβερνητικός” στρατός της Λιβύης!

Υ.Γ2: Στη φωτογραφία η στρατιωτική Αντιπροσωπεία της πλευράς Χαφτάρ στη Γενεύη.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1225902825412145152

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας