Σνόουντεν-Οι φιλοπόλεμοι ευρωπαίοι ηγέτες «τιμωρούνται αυστηρά»

918

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί που υποστηρίζουν τη συνέχιση της σύγκρουσης στην Ουκρανία έλαβαν κακά αποτελέσματα στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και, ως εκ τούτου, τιμωρήθηκαν αυστηρά από τους ίδιους τους ψηφοφόρους για τη φιλοστρατιωτική τους θέση. Αυτό δήλωσε στο κοινωνικό δίκτυο Χ ο πρώην υπάλληλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν.

“Οι πολιτικοί που υποστηρίζουν τον πόλεμο μόλις τιμωρήθηκαν αυστηρά στις εκλογές της ΕΕ. Δεν είναι καλό σημάδι για τον [τον νυν Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο] Μπάιντεν. Ίσως είναι καιρός να δοθεί η ευκαιρία στην ειρήνη [μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας]”, αναφέρει το μήνυμα.

Νωρίτερα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι το κυβερνών κόμμα της Ουγγαρίας Fidesz κέρδισε τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κερδίζει 11 από τις 21 έδρες. Ο πολιτικός σημείωσε την ενίσχυση της ειρηνευτικής θέσης της ουγγρικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολίτες της χώρας έχουν ξεκαθαρίσει ότι επιδιώκουν την ειρήνη και όχι τον πόλεμο.

Με τη σειρά του, το Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), ένα άλλο ευρωπαϊκό κόμμα που υποστηρίζει τη διακοπή της στρατιωτικής υποστήριξης στο Κίεβο και τον ειρηνικό διάλογο, κέρδισε το 15,6% των ψήφων στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη Γερμανία, δείχνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία του κόμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας