Σκληροτράχηλοι Τσετσένοι επιχειρούν στην Μαρίνκα–«Εκκαθαρίζουν» τις τελευταίες θέσεις των Ουκρανών

1305

Ξεκίνησε η επιχείρηση κατάληψης της πόλης από τους Ρώσους

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η ομάδα «Αχμάτ» των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας εξαπέλυσαν μια επίθεση κοντά στην πόλη Μαρίνκα στην περιοχή Ντονέτσκ.

Ο Τσετσένος διοικητής των ειδικών δυνάμεων της «Αχμάτ», Α.Αλαντίνοφ, είπε ότι ο ρωσικός στρατός έχει ήδη απελευθερώσει περίπου το 70% της Μαρίνκα. Διευκρίνισε ότι αυτό έγινε πριν από την άφιξη των νέων τσετσενικών μονάδων.

«Τώρα οι ειδικές δυνάμεις του Αχμάτ προσανατολίζονται στο καθήκον τους να διεξάγουν επιχειρήσεις επίθεσης».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι Τσετσένοι έχουν ξεκινήσει από το απόγευμα της Παρασκευής επιχειρήσεις για να «εκκαθαρίσουν» την πόλη από τις τελευταίες ουκρανικές δυνάμεις.

 

Η Μαρίνκα έχει στρατηγική σημασία καθώς αποτελούσε απειλή για την πόλη του Ντονέτσκ καθώς απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα και είχε μετατραπεί σε «άπαρτο» φρούριο από τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς σε διάστημα 8 ετών.

 

Αν επιβεβαιωθεί επισήμως η κατάληψή της θα είναι μία μεγάλη ρωσική νίκη τη στιγμή μάλιστα που στο Κίεβο υπάρχει η θέληση για αντεπίθεση.

Κατάληψή της σημαίνει και μεγαλύτερη βοήθεια στο μέτωπο του Ντονμπάς για τις ρωσικές δυνάμεις από τις πολύ αξιόμαχες δυνάμεις των ρωσόφωνων.

Κατάληψη της Μαρίνκα διευκολύνει τους Ρώσους για να καταλάβουν και την Αβντίιβκα που βρίσκεται βορειοδυτικά του Ντονέτσκ (άλλη πόλη-φρούριο που χρησιμοποιείται από τους Ουκρανούς για να «πνίγει» την ρωσόφωνη πόλη).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας