Σκέρτσος για ελαιόλαδο: «Λάθος συνταγή η μείωση του ΦΠΑ στην Ισπανία»!

631

Όχι μόνο δεν κάνουν το παραμικρό για να ”ανασάνει” ο κόσμος με την ακρίβεια , αλλά όπως λέει και ο λαός ”βγαίνουν κι από πάνω” , αδιαφορώντας για την ανέχεια του κόσμου και για το ότι το η τιμή του  ελαιόλαδου έχει ξεφύγει . Πραγματικά ντρέπεται και οι ντροπή με όλους αυτούς τους……αρίστους 

Π.Δ.

Πόσο… λάθος έκανε η Ισπανία που κατάργησε τον ΦΠΑ στο ελαιόλαδο προσπαθεί να μας πείσει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος με προκλητική ανάρτησή του στο Facebook.

Στην ανάρτησή του ο κ. Σκέρτσος κάνει λόγο για «το αρνητικό παράδειγμα της Ισπανίας με τον χαμηλότερο ΦΠΑ και τον υψηλότερο πληθωρισμό» κατηγορώντας την αντιπολίτευση στην Ελλάδα που επικαλείται τη χώρα της Ιβηρικής για «λάθος συνταγή».

Ο Άκης Σκέρτσος παραθέτει «τρία στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτηση διότι προέρχονται από επίσημες πηγές της Eurostat και της Ισπανικής κεντρικής τράπεζας» και διαμηνύει ότι «δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη που οδήγησαν στην επώδυνη περιπέτεια της πολυετούς κρίσης».

Επί της ουσίας επαναλαμβάνεται η ίδια θεωρία από την κυβέρνηση για την φορολόγηση στα καύσιμα που χτυπάει κόκκινο στην Ελλάδα λεηλατώντας το λαϊκό εισόδημα.

Πέρα από τις λογιστικές αλχημείες του υπουργού, η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα για τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, τυρί και αυγά) το έτος 2023!

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το επίπεδο τιμών σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες που δημοσίευσε η Eurostat στη χώρα μας παρατηρούνται οι υψηλότερες τιμές στην κατηγορία των γαλακτοκομικών προϊόντων κατά 38% σε σχέση με τον μέσο κοινοτικό όρο και παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να υποχωρήσει η ακρίβεια με στοχευμένα μέτρα.

Ο πληθωρισμός τροφίμων είναι στα ύψη, και ειδικά το λάδι κατέχει τη θλιβερή πρωτιά, έχοντας αύξηση έως και 67% μέσα σε έναν χρόνο. Από τον ελαιοπαραγωγό μέχρι τα ράφια των σούπερ μάρκετ η τιμή του τενεκέ έχει αυξηθεί από 100% – 130%.

Ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το λάδι… χρηματιστηριακό προϊόν για την τιμή του οποίου η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι…

 

1 σχόλιο

  1. Σκερτσος: Όλο σκέρτσο ο Σκερτσος, εξαπολύει από το ερκος των οδόντων του, την μία παραδοξολογία μετά την άλλη!
    Μάλαμα παιδί, πάρε τον στον γάμο σου να σου πει : ” και του χρόνου “

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας