Σίσι κατά Ισραήλ-«Η αντίδραση του Ισραήλ κατά Γάζας υπερβαίνει όρια αυτοάμυνας»

721

Σε μια ακόμη παρέμβαση για την σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς προχώρησε η κυβέρνηση της Αιγύπτου, με τον πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι να τονίζει ότι η αντίδραση του Τελ Αβίβ «υπερβαίνει τα όρια της αυτοάμυνας».

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι «η αντίδραση του Ισραήλ στην επίθεση της Χαμάς υπερβαίνει τα όρια της αυτοάμυνας και ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία».

Στις δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, κατά τη συνάντησή του με τον Μπλίνκεν στο Κάιρο, ο Σίσι είπε επίσης ότι απορρίπτει τη στοχοθέτηση αμάχων.

Πρόκειται για τη δεύτερη σοβαρή παρέμβαση του Καΐρου τα τελευταία 24ωρα, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου είχε εκδώσει ανακοίνωση με αφορμή το τελεσίγραφο του Ισραήλ προς τους άμαχους πολίτες της Γάζας.

Μια τέτοια κίνηση θα συνιστούσε «σοβαρή παραβίαση» του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και θα εκθέσει τις ζωές των κατοίκων της Γάζας σε κίνδυνο, ανέφερε το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Η Αίγυπτος είχε κρατήσει μέχρι προσφάτως μια πιο ουδέτερη στάση, σε σχέση με τα άλλα αραβικά κράτη, ωστόσο η κυβέρνηση του αλ Σίσι φοβάται εσωτερικές αντιδράσεις και κυρίως από την Μουσουλμανική Αδελφότητα σε περίπτωση που δεν δείξει ότι αντιδρά κατά του Ισραήλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας