Σημαντική συνέντευξη Παν.Λαφαζάνη στο TASS-Αμερικανοί οργάνωσαν τις επιθέσεις σε Σεβαστούπολη-Νταγκεστάν

809

Παν.Λαφαζάνης :Βαρυσήμαντες και ιστορικές οι επισκέψεις του Βλ.Πούτιν σε Βόρειο Κορέα και Βιετνάμ 

Ολόκληρη η συνέντευξη του Παν.Λαφαζάνη   πρώην υπουργού Ενέργειας και επικεφαλής του ”Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης” (ΔΗ.Κ.Ε.Α) στον ανταποκριτή του TASS στην Αθήνα Yury Malinov

Ο Έλληνας πολιτικός κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι οργάνωσαν την βάεβαρη επίθεση στη Σεβαστούπολη

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε  ότι η Ουκρανία πραγματοποίησε αυτή την πολύνεκρη επιχείρηση με θύματα αμάχους στη Σεβαστούπολη «υπό αμερικανικό έλεγχο και χρησιμοποιώντας αμερικανικούς πυραύλους».

ΑΘΗΝΑ. /TASS/. Η πολύνεκρη  εγκληματική πυραυλική επίθεση σε αθώους πολίτες στη Σεβαστούπολη ξεκίνησε από το έδαφος της Ουκρανίας, αλλά αυτή η επιχείρηση οργανώθηκε και σχεδιάστηκε από τι; Ηνωμένες Πολιτείες που οργάνωσαν και σχεδίασαν αυτή την επιχείρηση.

Την άποψη αυτή εξέφρασε σε συνομιλία του με τον ανταποκριτή του TASS στην Αθήνα  ο πρώην υπουργός Ενέργειας της Ελλάδας, επικεφαλής του κόμματος Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης (ΔΗΚΕΑ) Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τη βάρβαρη εγκληματική επίθεση με πυραύλους εναντίον αθώων πολιτών  στη Σεβαστούπολη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών», είπε ο Π.Λαφαζάνης «Αυτή η εγκληματική επίθεση μπορεί να ξεκίνησε από το έδαφος της Ουκρανίας, αλλά την ευθύνη για την εκτέλεση της δεν έχουν  μόνο Οι Ουκρανοναζί του καθεστώτος του Κιέβου . Την ευθύνη έχουν κυρίως  οι Ηνωμένες Πολιτείες, που οργάνωσαν και σχεδίασαν αυτή την επιχείρηση, και πραγματοποιήσαν  υπό αμερικανικό έλεγχο και χρησιμοποιώντας αμερικανικούς πυραύλους».

«Αυτή η βάρβαρη επιχείρηση δείχνει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μετατρέπεται γρήγορα σε τρομοκρατικό και ασύμμετρο πόλεμο από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, με τον κίνδυνο οι ηγέτες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ να τον  κλιμακώσουν και να τον μετατρέψουν ανοιχτά σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε  πυρηνικό. Η βάρβαρη επίθεση των ΗΠΑ και της Ουκρανίας εναντίον αμάχων στη Σεβαστούπολη, , δείχνει και κάτι άλλο ιδιαίτερα σημαντικό: ;Ότι η Δύση έχει περιέλθει σε αδιέξοδο και τελεί υπό πανικό  ενώπιον  της αναπόφευκτης ήττας των δυνάμεων της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ στο πεδίο της μάχης», τόνισε ο πολιτικός.

Ο Π.Λαφαζάνης τόνισε πως είναι βέβαιος ότι «οι επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, και ιδιαίτερα οι ”τυφλές επιθέσεις”, δεν θα αποφέρουν τίποτα το θετικό στον βρώμικο δυτικό συνασπισμό και τους Ουκρανοναζί του Κιέβου». «Αντίθετα, θα επισπεύσουν την κατάρρευσή τους, αφού θα ενισχύσουν περαιτέρω τη βούληση του ρωσικού λαού για αγώνα και, κυρίως, θα αυξήσουν την αποστροφή των λαών της Ευρώπης και του κόσμου, ιδιαίτερα του ελληνικού λαού, απέναντι στη αγριότητα και την ανευθυνότητα των Ηνωμένων Πολιτειών. », είπε ο Λαφαζάνης.

Επιπλέον τόνισε , είπε ότι το ΔΗΚΕΑ, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει  στις 8 Ιουλίου, πρόκειται να ανακοινώσει την επιθυμία του να συμβάλει στη συγκρότηση στην Ελλάδα «ενός μετώπου αγώνα για την καταδίκη της αμερικανο-βρετανικής και ευρωπαϊκής νεοαποικιοκρατίας, για μια δίκαιη ειρήνη στην Ουκρανία βασισμένη σε λογικές και ρεαλιστικές προτάσεις  όπως αυτές του [Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, για την αλλαγή στάσηες  της Ελλάδας να στηρίζει το καθεστώς του Ζελένσκι και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, για τη διαμόρφωση νέων σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ο Έλληνας πολιτικός πιστεύει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Νταγκεστάν

Η Ρωσία έχει καταγγείλει ότι τα δυτικά κέντρα διεξάγουν έναν άνευ προηγουμένου ασύμμετρο τρομοκρατικό πόλεμο εναντίον της, δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής του κόμματος ”Δημοκρατικό Κίνημα   Εθνικής Απελευθέρωσης” .

ΑΘΗΝΑ,/TASS/. Πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Νταγκεστάν βρίσκονται οι υπηρεσίες Ασφαλείας  των ΗΠΑ και των Βρετανών, οι οποίες εκτρέφουν  δολοφόνους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» (IS, απαγορευμένο στη Ρωσία) και άλλους διεθνείς τρομοκράτες. Την άποψη αυτή εξέφρασε στη  συνομιλία του  με τον ανταποκριτή του TASS ο Έλληνας πολιτικός, πρώην υπουργός Ενέργειας, επικεφαλής του κόμματος Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης (ΔΗΚΕΑ) Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η φρικτή και απάνθρωπη τρομοκρατική σφαγή αθώων ανυποψίαστων πολιτών στο Νταγκεστάν, η καταστροφή ορθόδοξων εκκλησιών και ο μαρτυρικός θάνατος  ενός ορθόδοξου ιερέα προκάλεσαν αποτροπιασμό και αγανάκτηση στην Ελλάδα, καθώς και ένα τεράστιο κύμα υποστήριξης προς τη Ρωσία,  ως μαχητικό προπύργιο για την υπεράσπιση των γνήσιων χριστιανικών ιδεωδών απέναντι στον ολοκληρωτικό ισλαμοφασισμό. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ισλαμοφασισμός του IS γαλουχήθηκε. υποστηρίζεται και καθοδηγείται από το «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ, υπό τον έλεγχο του οποίου ενήργησε με τον πιο βάναυσο τρομοκρατικό τρόπο κατά της Συρίας με στόχο να τη διαμελίσει, κατά του Ιράκ και της νόμιμης κυβέρνησής του κλπ, ενώ κρατάει στο απυρόβλητο και σιωπά απέναντι  στη φρικτή γενοκτονία που πραγματοποιεί  το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων .”

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σφαγή αθώων στο Νταγκεστάν, η οποία εκτελέστηκε από μαχητές του ISIS και φανατικούς ισλαμιστές, ήταν μια επιχείρηση υπό την ηγεσία των Αμερικανών, παρόμοια με την απάνθρωπη κόλαση που προκάλεσαν  οι δολοφόνοι υπό τον έλεγχο των Αμερικανοβρετανών  στο  Crocus City Hall στην περιοχή της Μόσχας .  Οι τραγικές αυτές εξελίξεις απέδειξαν ότι τα δυτικά κέντρα διεξάγουν έναν άνευ προηγουμένου ασύμμετρο τρομοκρατικό πόλεμο κατά της Ρωσίας ,  τον οποίο η Δύση είναι έτοιμη να επεκτείνει και να χρησιμοποιήσει τα πιο ανήθικα και  απάνθρωπα μέσα, προκειμένου  να σπείρει φόβο στη Ρωσία και να προκαλέσει εσωτερικές συγκρούσεις και αποσταθεροποιήσεις», υπογραμμίαζει ο πολιτικός.

«’Ομως , όπως η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, παρά την γιγάντια  υποστήριξή της από τη Δύση με χρήματα, όπλα και ασφυκτικές κυρώσεις, έτσι και τα δυτικά κέντρα, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, θα γνωρίσουν την ήττα στον  νέο ασύμμετρο πόλεμο του τρόμου και της αποσταθεροποίησης που έχουν κηρύξει εναντίον  της Ρωσίας τόνισε ο Π.Λαφαζάνης .

Όλες αυτές οι μεθοδεύσεις της Δύσης προκαλούν  την αγανάκτηση των λαών της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής , οι οποίοι βλέπουν ότι οι κοινωνίες τους κυριαρχούνται από υποτίμηση αξιών, διαφθορά, έλλειψη εθνικής ταυτότητας και ακόμα χειρότερα, καλπάζουσα φτώχεια, εξαθλίωση, πολιτική υποκρισία και  γιγαντιαία ανισότητα, ενώ  ο νέος κόσμος,  που υπόσχονται η Ρωσία και οι BRICS έχει αρχίσει να γίνεται νέο σύμβολο των δυτικών λαών και του λαού της Ελλάδας»

Ο Π.Λαφαζάνης τόνισε  ότι οι επισκέψεις του Πούτιν στη Βόρεια Κορέα και το Βιετνάμ διαμορφώνουν νέα στρατηγικά δεδομένα στη Ν.Α.Ασία και στην Ουκρανία

Ο πρώην υπουργός Ενέργειας της χώρας Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε επίσης ότι οι παραπάνω επισκέψεις Πούτιν  αποδυναμώνουν τον ρόλο   των ΗΠΑ σε αυτές τις περιοχές

ΑΘΗΝΑ, . /TASS/. Οι επισκέψεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη ΛΔΚορέας  και το Βιετνάμ ενίσχυσαν τις στρατηγικές σχέσεις της Ρωσίας μαζί τους, αποδυναμώνοντας τον ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή. Αυτό δήλωσε σε συνομιλία με τον ανταποκριτή του TASS ο πρώην υπουργός Ενέργειας της Ελλάδας, επικεφαλής του κόμματος Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν , μετά από  24 χρόνια , στη Βόρεια Κορέα και η θερμότατη υποδοχή που έτυχε εκεί ήταν ένα μεγάλο ιστορικό βήμα, αποτέλεσμα του οποίου ήταν η θριαμβευτική ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας», τόνισε ο Π.Λαφαζάνης «Αυτή η βαθιά  στρατηγική σχέση μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας κατοχυρώθηκε σε όλους τους τομείς με τη Συνθήκη Συνολικής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης ,  ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα με μια συμφωνία αμοιβαίας βοήθειας μεταξύ των δύο χωρών σε περίπτωση επίθεσης σε κάποια από αυτές από τρίτη χώρα, καθώς και με μια  συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της στρατιωτικής τεχνολογίας».

Σύμφωνα με τον πολιτικό, «η νέα ιστορική στρατηγική σχέση μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας βοηθά σημαντικά τη Ρωσία στις δίκαιες στρατιωτικές δράσεις που διεξάγει στην Ουκρανία καθώς και στον ασύμμετρο τρομοκρατικό πόλεμο που εξαπέλυσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ στο ρωσικό έδαφος. ” «Από την άλλη, μια στενή συμμαχία Ρωσίας-Βορείου Κορέας αλλάζει όλη την κατάσταση στην περιοχή του Ειρηνικού, καθιστά τη Βόρεια Κορέα άτρωτη στις επιθέσεις από τη Δύση και προκαλεί ισχυρό πλήγμα στην  της αμερικάνικη ηγεμονία στην περιοχή», τόνισε ο Π.Λαφαζάνης.

«Ο Βλ.Πούτιν, επισκεπτόμενος το Βιετνάμ , μετά την επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα, έτυχε θερμής υποδοχής και  εκεί . ενώ υπέγραψε  μια σειρά συμφωνιών με τον Βιετναμέζο πρόεδρο Το Λαμ, ανανεώνοντας την ιστορική παράδοση των βαθιών στρατηγικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», συνέχισε ο ηγέτης του κόμματος. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο Βλ.Πούτιν τόνισε από το Ανόι  ότι ο βιετναμέζικος λαός και η κυβέρνησή του δεν ξεχνούν ποιος τους βοήθησε στον τιτάνιο αγώνα τους και σε δύο βάναυσους πολέμους κατά της γαλλικής και στη συνέχεια της αμερικανικής αποικιοκρατίας, καθώς και στην πορεία τους  προς την αποκατάσταση και ανάπτυξη της χώρας τους. Επιπλέον,  ο Βλ.Πούτιν ευχαρίστησε το Βιετνάμ για την ισορροπημένη θέση του στο εξαιρετικά σημαντικό ουκρανικό ζήτημα , μια θέση που,  όπως τόνισε ο Παν.Λαφαζάνης , ανησυχεί ιδιαίτερα τις ΗΠΑ , όπως τις ανησυχεί   και η επιτυχής επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στο Βιετνάμ.

«Τα γεγονότα σε ολόκληρο τον πλανήτη επιβεβαιώνουν ότι η σημερινή Ρωσία, αντί για καταδίκη και απομόνωση, συναντά την αυξανόμενη συμπάθεια των λαών και κερδίζει μια ολοένα και ευρύτερη πολιτική και διπλωματική επιρροή στη Δύση  πράγμα που συνιστά μεγάλο και  αποτελεσματικό όπλο της Ρωσίας, εξ ίσου , ίσως ,  ισχυρόμε τη στρατιωτική της δύναμη», υπογράμμισε  ο Π.Λαφαζάνης.

Διαπραγματεύσεις σε Πιονγκγιάνγκ και Ανόι

Στις 18-20 Ιουνίου, ο Πούτιν πραγματοποίησε κρατική επίσκεψη – το υψηλότερο καθεστώς – στη ΛΔΚ και το Βιετνάμ. Στις 19 Ιουνίου, η Ρωσία και η ΛΔΚ υπέγραψαν τη Συμφωνία Συνολικής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, η οποία συνεπάγεται την άμεση παροχή στρατιωτικής βοήθειας σε περίπτωση αμυντικού πολέμου.

Στο Ανόι, ο Πούτιν διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με τον ηγέτη της δημοκρατίας, Το Λαμ, με αποτέλεσμα τα μέρη να υπογράψουν τουλάχιστον 11 έγγραφα. Η Μόσχα έχει σχέσεις στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Πιονγκγιάνγκ και το Ανόι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας