Σφοδρή επίθεση Ζαχάροβα σε Πάπα Φραγκίσκο: “Αυτό είναι διαστροφή ανώτατης μορφής”

1428

Οι δηλώσεις Πάπα που εξόργισαν τη Ρωσία

Έξω φρενών είναι η Μόσχα από τα σχόλια του Πάπα Φραγκίσκου ότι ορισμένες μειονοτικές ομάδες στρατιωτών συμπεριφέρθηκαν χειρότερα από άλλες στην εισβολή στην Ουκρανία.

Τα πιο “σκληρά” στρατεύματα είναι γενικά Τσετσένοι και Μπουριάτ είπε ο Πάπας Φραγκίσκος σε αμερικανικό περιοδικό. Χαρακτήρισε επίσης ως γενοκτονία το μεγάλο λιμό του Χολοντομόρ που προκάλεσε το Κρεμλίνο στην Ουκρανία τη δεκαετία του ‘30.

Η Ζαχάροβα μάλιστα χαρακτήρισε τις δηλώσεις “διαστροφή” και είπε ότι οι εθνικές ομάδες ήταν “μία οικογένεια”.

Σε μια συνέντευξη στο America, ένα ιησουιτικό περιοδικό, ο Πάπας Φραγκίσκος ρωτήθηκε για την προφανή απροθυμία του να καταδικάσει ευθέως τη Ρωσία για τον πόλεμο.

Απαντώντας είπε ότι έλαβε “πολλές πληροφορίες για τη σκληρότητα των στρατευμάτων”.

“Γενικά, οι πιο σκληροί είναι ίσως εκείνοι που είναι από τη Ρωσία, αλλά δεν είναι της ρωσικής παράδοσης, όπως οι Τσετσένοι, οι Μπουριάτ και ούτω καθεξής”, είπε. Ο Πάπας πρόσθεσε ότι “ο εισβολέας είναι το ρωσικό κράτος”.

Οι Τσετσένοι, μια εθνοτική ομάδα στα νοτιοδυτικά της Ρωσίας, είναι κυρίως μουσουλμάνοι. Οι Μπουριάτ, μια μογγολική εθνοτική ομάδα που κατάγεται από την Μπουριατία, στην ανατολική Σιβηρία, ακολουθεί παραδοσιακά τον βουδισμό και το σαμανισμό.

Ο Πάπας είπε ότι έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι πολλές φορές ενώ επικοινώνησε με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν μέσω του πρέσβη στην Αγία Έδρα.

Απαντώντας εξάλλου στις κατηγορίες ότι δεν καταδικάζει ευθέως τον πρόεδρο Πούτιν, είπε:

“Μερικές φορές προσπαθώ να μην γίνω συγκεκριμένος για να μην προσβάλλω και μάλλον καταδικάζω γενικά, αν και είναι γνωστό ποιον καταδικάζω. Δεν είναι απαραίτητο να βάλω όνομα και επώνυμο “.

Αργότερα στη συνέντευξη ο Πάπας πρόσθεσε: “Όλοι γνωρίζουν τη στάση μου, με τον Πούτιν ή χωρίς τον Πούτιν, χωρίς να τον κατονομάσω”.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα καταδίκασε τα σχόλια, αναφέρει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RT.

“Αυτό δεν είναι πλέον ρωσοφοβία, είναι μια διαστροφή σε ένα επίπεδο που δεν μπορώ καν να ονομάσω” ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζαχάροβα.

“Είμαστε μια οικογένεια με τους Μπουριάτ, τους Τσετσένους και άλλους εκπροσώπους της πολυεθνικής και ‘πολυομολογιακής’ μας χώρας”, έγραψε αργότερα η Ζαχάροβα στο Telegram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας