Σφοδρές μάχες γύρω από το «Hotel Bakhmut» στο κέντρο της πόλης

1405

Οι Ρώσοι ελέγχουν τις κεντρικές λεωφόρους

Oι ρωσικές δυνάμεις προήλασαν στο κέντρο του Μπάκχμουτ όπου έφτασαν στο κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης και ήδη έχουν καταλάβει τις κεντρικές λεωφόρους, την Mariupolskaya και την Αlexander Sibirtsev.

Οι Ουκρανοί ελέγχανε περίπου οκτώ οικοδομικά τετράγωνα στην πόλη, με τα δύο από αυτά να βρίσκονται στο κέντρο της.

Οι Ρώσοι φέρεται να τα έχουν καταλάβει, ή έστω να τα έχουν θέσει υπό μερικό έλεγχο όπως δείχνει και σχετικό βίντεο, στο οποίο φαίνεται το κέντρο της πόλης να έχει κυριολεκτικά ισοπεδωθεί.

Η κατάσταση για τους Ουκρανούς θεωρείται ρεαλιστικά ως μη αναστρέψιμη ακόμα κι αν κατόρθωνε το Κίεβο να πραγματοποιήσει κάποια αντεπίθεση με μεγάλες δυνάμεις στο Τσάσιβ Γιαρ, δεν θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα έναντι των ρωσικών δυνάμεων όπως έχουν διαταχτεί τώρα, δημιουργώντας παγίδες τύπου «Κούρσκ».

Πάντως, παρά το γεγονός ότι η δυτική είσοδος της πόλης είναι ακόμα ανοιχτή από τους Ρώσους ωστόσο ο δρόμος βρίσκεται υπό συνεχή ρωσικά πυρά πυροβολικού.

Οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει στο μέτωπο του Ντόνμπας θύλακες με τους οποίους προσπαθούν να τραβήξουν τους Ουκρανούς σε παγίδες, δηλαδή να βρεθούν μέσα σε πυρά τριών κατευθύνσεων επιχειρώντας να διασπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας