Σφοδρές αποδοκιμασίες από τους πολίτες της Κοζάνης στον Κ.Μητσοτάκη

1489

«Μας έχεις καταστρέψει – Φύγε και μην ξανά έρθεις στην Κοζάνη» του φώναζαν

Σφοδρές ήταν οι αποδοκιμασίες από τους πολίτες της Κοζάνης προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη νωρίτερα σήμερα Τρίτη, με τα ΜΑΤ να τους επιτίθενται προκειμένου να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, έξω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γ.Αδαμίδης.

Οι διαμαρτυρόμενοι αρνήθηκαν να απομακρυνθούν από το σημείο και περίμεναν τον πρωθυπουργό, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματά τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ και αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο, να τους επιτεθούν και να τους απομακρύνουν με ξύλο και βία.

Μετά από τα επεισόδια, ο κ. Αδαμίδης κάλεσε τους συνδιαδηλωτές του να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία και να μην απομακρυνθούν από το σημείο. «Κάτω ξάπλα όλοι» ακούγεται να λέει σε βίντεο.

«Ντροπή και αίσχος. Αφού απαξίωσαν τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ χωρίς να την καλέσουν στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πτολεμαΐδα 5, όπου κάλεσαν 50 παρατρεχάμενους, απαξιώνοντας πλήρως τους εργαζόμενους, απαξιώνοντας πλήρως αυτούς που έδωσαν αγώνα να γίνει αυτή η επένδυση στην περιοχή και σήμερα τροφοδοτεί με την φθηνότερη ενέργεια τη χώρα μας, προπηλάκισαν και τραυμάτισαν εργαζόμενους στο χώρο της ενέργειας, οι οποίοι προσπάθησαν να επιδώσουν ένα ψήφισμα στον πρωθυπουργό.

Δεν στάθηκε δυνατόν ποτέ να γίνει αυτό αφού με τον πιο βίαιο τρόπο δεκάδες δυνάμεις καταστολής ξυλοκόπησαν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους» κατήγγειλε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γ. Αδαμίδης.

«Πήγαμε ειρηνικά να διαμαρτυρηθούμε και μας τραυμάτισαν»

«Το Σωματείο μας με μία αντιπροσωπεία πήγε ειρηνικά να επιδώσει υπόμνημα με τις θέσεις μας για τις αυξήσεις και να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά για την ακρίβεια, την ανεργία, το βίαιο κλείσιμο των εργοστασίων πριν την ώρα τους και την ερημοποίηση της περιοχής που έχει ήδη αρχίσει με την φυγή των παιδιών μαςαντιμετωπίσαμε μία αναίτια βία και ενώ σταθήκαμε στο σημείο κατόπιν δικών τους υποδείξεων, 150 μέτρα μακριά από τη βιβλιοθήκη που γινόταν η εκδήλωση. Ξαφνικά ενώ διαπραγματευόμαστε να επιδώσουμε το υπόμνημα άρχισαν να σπρώχνουν τους διαδηλωτές τραυματίζοντας το μέλος μας Θανάση Ρούσσο και ελαφρύτερα άλλους.

Το Σωματείο μας καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική της απέναντι στην περιοχή και τους συνταξιούχους. Και να σταματήσει να βλέπει παντού εχθρούς, οι διαδηλώσεις, οι διαμαρτυρίες είναι στοιχείο της δημοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δ.Μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας