Σεβέρσκ: Το ρωσικό Πυροβολικό “εξαφάνισε” τους Ουκρανούς

980

“Η πόλη τέθηκε υπό επιχειρησιακό έλεγχο”

Άτακτη υποχώρηση των Ουκρανών

Οι ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως η πόλη του Σεβέρσκ έχει τεθεί υπό επιχειρησιακό έλεγχο.

Είχε προηγηθεί ένα τρομακτικής ισχύος μπαράζ ομοβροντιών του ρωσικού Πυροβολικού με το οποίο εξαϋλώθηκαν όλες οι ουκρανικές θέσεις άμυνας.

Επιχειρησιακό έλεγχος της πόλης σημαίνει πως πλέον οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν μόνο εκκαθαρίσεις εναπομεινάντων εστιών αντίστασης. Αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων 24 ωρών.

Ήδη την νύχτα το pronews.gr είχε ενημερώσει για την είσοδο των ρωσικών δυνάμεων στα περίχωρα της πόλης, η οποία συνεχίστηκε τάχιστα μέχρι το κέντρο της, σήμερα το πρωί.

Το Σεβέρσκ είναι πόλη με 100.000 κάτοικους ίδιου μεγέθους με το Σεβεροντονέτσκ και το Λισιτσάνσκ χωρίς όμως να διαθέτει ισοδύναμη οχύρωση.

Η γρήγορη προέλαση των Ρώσων δεν επέτρεψε την δημιουργία σοβαρής γραμμής άμυνας. Οι Ουκρανοί είχαν επενδύσει πάρα πολλά σε Σεβεροντονέτσκ και Ποπάσνα. Σύμφωνα με πολλές αναφορές το Κίεβο έχει χάσει το 80% των συνολικών δυνάμεων σε αυτές τις πόλεις.

Oι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν ατάκτως προς τον άξονα Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ

Η πόλη του Σεβέρσκ έχει στρατηγική αξία καθώς μαζί με το Μπάκχμου αποτελούν τα σημεία εφόδου από τα οποία οι ρωσικές δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν άλμα για να καταλάβουν τα τελευταία μεγάλα αστικά συγκροτήματα στο Ντονέτσκ, δηλαδή το Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ.

Μετά από την κατάληψή τους το Ντονέτσκ θα ανακηρυχθεί πλήρως απελευθερωμένο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας