Σε «εμπόλεμη ζώνη» η Γαλλία: Μάχες σώμα με σώμα, διαδηλωτών-αστυνομικών

577

Αστυνομικοί κατέβασαν τις ασπίδες τους και συντάχθηκαν με τους διαδηλωτές! (βίντεο)

Η Γαλλία έχει μετατραπεί πλέον σε «πολεμική ζώνη» όπου οι συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών πλέον έχουν γίνει μάχες σώμα με σώμα.

Σχετικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας απεικονίζει τις εξελισσόμενες ταραχές τις πρώτες πρωινές ώρες στο Παρίσι.

Η πολεμική οργή που διακατέχει πλέον και τους μεν και τους δε (οι αστυνομικοί ψυχολογικά και σωματικά έχουν εξαντληθεί) είναι τόσο μεγάλη, που οι περιβόητες… αστυνομικές παρατάξεις των γαλλικών «ΜΑΤ» (τα περιβόητα Compagnies républicaines de sécurité ή αλλιώς CRS) έχουν πάει περίπατο και καταφεύγουν σε προσωπικές μονομαχίες με τους πολίτες!

H Γαλλία ζει πρωτοφανείς καταστάσεις καθώς συνολικά 3,5 εκατομμύρια διαδηλωτές μετέχουν στις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που προωθεί ο Ε.Μακρόν, σύμφωνα με το συνδικάτο CGT.

Κάποιοι από τους αστυνομικούς έχουν εξαντληθεί τόσο πολύ συν το γεγονός ότι δεν πιστεύουν ούτε και αυτοί την ασφαλιστική μεταρρύθμιση Μακρόν και απλώς αφήνουν τις ασπίδες και συντάσσονται με τους δαδηλωτές!

Προφανώς ο πρόεδρος Μακρόν θεωρούσε ότι αυτή η αναταραχή θα καταλάγιαζε με την πάροδο των ημερών αλλά έπεσε έξω κι όταν η αστυνομία εξαντλείται και αδυνατεί να καταστείλει την κοινωνική εξέγερση, αυτό σημαίνει σοβαρό πρόβλημα πολιτικής επιβίωσης για τους κυβερνώντες.

Το ζήτημα είναι ότι οι ταραχές έχουν εξαπλωθεί στο σύνολο της γαλλικής επκράτειας.

Στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό αριθμό των εξεγειρόμενων.

Τα συνδικάτα απηύθυναν προσκλητήριο για τη 10η ημέρα απεργιών και διαδηλώσεων την Τρίτη 28 Μαρτίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της εξαιρετικά αμφισβητούμενης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Χθες το βράδυ οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο ιστορικό δημαρχείο του Μπορντό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας