Σχεδόν κοροϊδία-Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους(!) και όχι στην τιμή, σε ξύλα-πέλετ!

1016
“Όταν λέγαμε ότι το φυσικό αέριο ήταν φθηνότερο δεν είχαμε προβλέψει ότι ο Putin θα κάνει πόλεμο και το πετρέλαιο θα  εξελιχθεί φθηνότερο κατά έξι φορές”, τόνισε ο Άδ. Γεωργιάδης

Θα μπει πλαφόν στη λιανική τιμή πώλησης των καυσόξυλων και πέλετ, που θα είναι σε σημείο που δεν θα προκαλέσει μαύρη αγορά και ελλείψεις, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι με το θέμα ασχολείται ήδη από την περασμένη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Εμπορίου .

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ γνωστοποίησε ότι σήμερα ή αύριο το αργότερο θα έχει σύσκεψη με όλη την αγορά για να εξεταστεί το θέμα του πλαφόν.
Σχετικά με τις έμμεσες ανατιμήσεις σε κλάδους, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η ΔΙΜΕΑ ελέγχει πλέον στα σούπερ μάρκετ και το ενδεχόμενο μειωμένης ποσότητας.Για τραπεζοκαθίσματα

Περαιτέρω, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων, λέγοντας πως η ΓΣΕΒΕΕ ζητά πιεστικά την παράταση μέχρι το τέλος του έτους με βασικό ισχυρισμό πως η τουριστική περίοδος συνεχίζεται αμείωτη, ενώ από την άλλη πλευρά, η κοινωνία των πολιτών αντιδρά στην παράταση διότι θεωρούν υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους τα περισσότερα τραπεζοκαθίσματα στους δρόμους, κάτι που έγινε λόγω πανδημία.
Τόνισε ότι θα σταθμιστούν οι δύο απόψεις και ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.
Σημειώνεται ότι μέχρι 30/9 ισχύουν οι άδειες κατάληψης δημοτικών χώρων με τραπεζοκαθίσματα από καταστηματάρχες που έχουν τη σχετική άδεια.

Για φυσικό αέριο

Κάνοντας αναφορά στο φυσικό αέριο και τη συζήτηση περί επιδοτήσεων για την εκ νέου αλλαγή του καυστήρων, σημείωσε πως είναι 6 φορές πιο ακριβό από το πετρέλαιο.
Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, «όταν λέγαμε ότι το φυσικό αέριο ήταν φθηνότερο δεν είχαμε προβλέψει ότι ο Putin θα κάνει πόλεμο και το πετρέλαιο θα εξελιχθεί φθηνότερο κατά έξι φορές. Για όσους έβγαλαν τον καυστήρα το κόστος είναι της τάξης των 400 το πολύ ευρώ, δηλαδή για πολυκατοικία 12 διαμερισμάτων δεν είναι πάνω από 1.000 ευρώ. Μιλάμε για φέτος, εάν ο πόλεμος τελειώσει το φυσικό αέριο θα πάει πιο χαμηλά από πριν».
Υπογράμμισε ότι «το φυσικό αέριο είναι πιο φιλικό για το περιβάλλον από το πετρέλαιο, το χρειαζόμαστε και θα ξανασυναντηθούν οι δρόμοι μας».
Μίλησε για ιδιάζουσα έκτατη κατάσταση φέτος, σημειώνοντας πως «η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει η τιμή του φυσικού αερίου τον χειμώνα. Δεν βγαίνουν τα νούμερα για να καλυφθεί η αύξηση, από 160, στα 400 το 2021 και φέτος στα 1.600, αλλά τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αποκλιμάκωση με την πανευρωπαϊκή έκκληση για οικονομία».

Για δήλωση  Πέτσα

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη χθεσινή φράση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών  “όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει”, λέγοντας πως «είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα κατηγορήσει κάποιον γιατί στην τηλεόραση του ξέφυγε κάτι που δεν ακούστηκε όπως θα το ήθελε και που αυτό τυγχάνει εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς του αντιπάλους».
Πρόσθεσε πως είναι «βέβαιο ότι όσοι μιλάμε στην τηλεόραση υπάρχει και η πιθανότητα να μα ξεφύγει και μια φράση που μπορεί να παρεξηγηθεί, όπως συνέβη χθες με τον φίλο μου κ. Πέτσα, ο οποίος άλλο ήθελε να πει και διαφορετικά ακούστηκε.
«Το ότι η αντιπολίτευση πάει να πιαστεί από μια άτυχη τηλεοπτική στιγμή για να κάνει όλη αυτή τη φασαρία, εμένα με ξεπερνά», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε του έχει συμβεί και του ίδιου πολλές φορές και πως «άνθρωποι είναι και οι πολιτικοί, δεν είναι ρομπότ».

Για ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα περί χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων της Ευρώπης από τη Ρωσία από το 2014, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «μετά βεβαιότητας δεν εμπλέκεται η Νέα Δημοκρατία», ενώ μίλησε για αντίστοιχες αποαλύψεις στο παρελθόν στην Ελλάδα παραπέμποντας στα εγκαίνια τηλεοπτικού σταθμού «όπου είχε παρευρεθεί το υπουργικό συμβούλιο Τσίπρα».
Συμπλήρωσε πως αναμένουμε να μάθουμε ποια κόμματα πήραν λεφτά και στην Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε «αδιανόητο ότι το φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ονοματίστηκε Σπούτνικ όταν όλος ο πλανήτης κατηγορεί τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο ίδιος μίλησε για αίσχος αναφερόμενος στην ομιλία Τσίπρα στο Φεστιβάλ, αλλά και στον «φιλορωσισμό» του ΣΥΡΙΖΑ.

Για Φίλη

Αναφορικά με αντιπαράθεσή του με τον Νίκο Φίλη σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε ότι είναι υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ να διατείνεται ότι δεν έγιναν επί διακυβέρνησής του παρακολουθήσεις «όταν ο κ. Λαμπρόπουλος έβγαλε έγγραφο του 2017» και «είπε ψέματα λοιπόν ο κ. Τσίπρας στη Βουλή».

Περί  υποκλοπών

«Η ΕΥΠ είναι μυστική υπηρεσία και μια από τη δουλειά της είναι να παρακολουθεί τηλέφωνα βάσει εισαγγελικής κρίσης, όπως συμβαίνει με τις ανάλογες υπηρεσίες σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Στην περίπτωση Ανδρουλάκη το ερώτημα είναι αν τηρήθηκε η διαδικασία. Πρέπει να μην ξανασυμβεί, άρα χρειάζεται περισσότερος θεσμικός έλεγχος».
Κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις βουλευτών της ΝΔ περί άρσης του απορρήτου, απάντησε ότι «δεν είμαστε σταλινικό κόμμα και ενθαρρύνουμε κάθε διαφορετική άποψη, όπως και την προστατεύουμε. Πιστεύω ότι αν στο βωμό του πρόσκαιρου πολιτικού γεγονότος θυσιάσουμε τη λειτουργία της ΕΥΠ, θα έχουμε πλήξει καίρια τα συμφέροντα του λαού και του έθνους. Οι μυστικές χρειάζονται. Εάν γίνουν φανερές δεν θα υπάρχουν και όποιος εισηγείται κάτι ανάλογο, να σκεφτεί τι θα σημαίνει για την ασφάλεια της χώρας».
Πρόσθεσε πως «νομίμως παρακολουθούσαν το κινητό μου όταν η κα Τουλουπάκη αποφάσισε στην υπόθεση Novartis να ανοίξει τις συνομιλίες μου από το 2013 με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Δεν είπα ποτέ γιατί το κάνει η δικαιοσύνη. Η παρακολούθηση είναι νόμιμη, δεν έχω να κρύψω κάτι και δεν θα έλεγα κουβέντα. Όλη αυτή η φασαρία για νόμιμη παρακολούθηση γίνεται για την πολιτική. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει προσκληθεί από την ΕΥΠ από την πρώτη ημέρα και αρνείται να πάει επιμένοντας ότι πρέπει να γίνει δημόσια κι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Εάν οι πληροφοριοδότες, είτε χώρες είτε πρόσωπα αποκαλυφθούν, θα είναι μανταλάκια στις εφημερίδες και δεν θα υπάρχει περίπτωση να δώσουν πληροφορίες την επόμενη ημέρα. Δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών».

www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας