Σχέδιο προγραμματικής διακήρυξης του “Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης”-ΔΗ.Κ.Ε.Α

3955

Στις πιο κρίσιμες, ίσως, μεταπολεμικά στιγμές για την ανθρωπότητα, την Ευρώπη, την περιοχή μας και την χώρα μας αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε  ένα νέο Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα που απευθύνεται σε όλους τους ανιδιοτελείς δημοκράτες Έλληνες πολίτες,  ανεξαρτήτως της μέχρι τώρα  πολιτικής τους πορείας, που μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα σύγχρονο και ριζοσπαστικό πρόγραμμα Εθνικής Απελευθέρωσης: το «Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης» (ΔΗ.Κ.Ε.Α).

Με την πρωτοβουλία μας αυτή δεν θέλουμε να προσθέσουμε απλώς ένα ακόμα πολιτικό κόμμα στα υπάρχοντα, ούτε απλώς να εκφράσουμε μια προσπάθεια διαμαρτυρίας.

Φιλοδοξία μας είναι η συμπόρευση από κοινού και με άλλες παρεμφερείς προσπάθειες, ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε η αφορμή και η «σπίθα»,  που θα πυρπολήσει το νου και τις καρδιές των συμπατριωτών μας,  για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ρεύμα και κίνημα που θα σαρώσει ένα σάπιο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, συμβάλλοντας  στην ανόρθωση του τόπου μας και στην συνέχεια  στην εθνική αναγέννηση σε όλους του κρίσιμους αρμούς της πατρίδας μας.

Αυτές οι ώρες που η Ελλάδα βουλιάζει και πνίγεται από ένα φαύλο, προδοτικό και ξεπουλημένο πολιτικό κατεστημένο καθώς και από μια διαπλεκόμενη, ξενόδουλη, και παρασιτική ολιγαρχία, αυτές τις ώρες, η πατρίδα μας χρειάζεται όσο ποτέ γενναίους, έντιμους, ικανούς, δημιουργικούς, με ανοικτό πνεύμα και με ανιδιοτελή πατριωτισμό, πολίτες και πολιτικούς. Αυτοί, άντρες και γυναίκες, θα είναι έτοιμοι και έτοιμες με πολύ σκληρούς κόπους και μεγάλες θυσίες να δημιουργήσουν πρότυπα αγώνα και αυτοθυσίας για την κοινωνική και εθνική απελευθέρωση της πατρίδας μας. Να παραδώσουν στα παιδιά της χώρας μας  μια νέα ανεξάρτητη πατρίδα, της ελπίδας, της δύναμης, και της σταθερότητας.

ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΑΣ

Ταπεινοί  μαθητές,  προσπαθούμε να  εμπνεόμαστε τούτες τις ώρες που ξεκινάμε το πολιτικό εγχείρημα μας, από τις αρχές της Φιλικής Εταιρείας, από την τόλμη και τον ηρωισμό της Επανάστασης του ’21, από τους φιλόδοξους στόχους του Κινήματος του 1909, από την εποποιΐα των Βαλκανικών πολέμων, από το μεγαλείο και τις θυσίες της Εθνικής Αντίστασης 1941-44, από τους μεγάλους μεταπολεμικούς δημοκρατικούς αγώνες και τους αγώνες για την  Ένωση της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα, από την φλόγα του 114 και του 15% για την παιδεία, από την «αποκοτιά» και την νεανική ορμή του Πολυτεχνείου, από την μεγάλη λαϊκή ενότητα που εκφράστηκε στο περήφανο, αλλά προδομένο,  αντιμνημονιακό OXI” του δημοψηφίσματος της 7ης Ιουλίου 2015.

Θέλουμε να έχουμε οδηγούς,  σύμβολα και παραδείγματα μας,  όλους αυτούς που δημιούργησαν το μεγαλείο και τον πολιτισμό της Αρχαίας Ελλάδας. Εκείνους που θεμελίωσαν τις καλύτερες στιγμές της Βυζαντινής παράδοσης, με αποκορύφωμα τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Θέλουμε να έχουμε οδηγούς – σύμβολα και παραδείγματα, από την νεότερη ιστορία μας  τους ήρωες, μάρτυρες και ηγέτες των μεγάλων εθνικών, κοινωνικών αγώνων, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, κι όλες τις ηρωικές μορφές του ΄21,  καθώς επίσης τον Ιωάννη Καποδίστρια, και τους αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα, όπως τον Παύλο Μελά, τις μεγάλες ηρωικές  μορφές της Εθνικής  Αντίστασης, τον δολοφονημένο ήρωα και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη,  τους ήρωες  του Κυπριακού Αγώνα όπως τους Καραολή και Δημητρίου,  καθώς και πνευματικούς δημιουργούς όπως  τον Διονύσιο Σολωμό, τον Δημήτρη Γληνό, τον  Άγγελο Σικελιανό,  τον  Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τον  Οδυσσέα Ελύτη, τον Γιώργο Σεφέρη,  τον  Γιάννη Ρίτσο και άλλους.

ΠΡΩΤΟΣ ΧΤΟΧΟΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Προσδοκούμε τέτοια παραδείγματα και πρότυπα  που είναι χιλιάδες στο διάβα της μαρτυρικής ελληνικής ιστορίας και που θα χρειάζονταν εκατοντάδες σελίδες να τους αναφέρουμε σε αυτό το κείμενο, ότι  θα αναδειχθούν από τη λησμονιά,  στην σημερινή θλιβερή εποχή μας και θα φωτίζουν τον δρόμο για νέους αγώνες μιας πραγματικής εθνικής, κοινωνικής  και ανθρωπιστικής αναγέννησης.

Το κίνημα μας έχει ως πρώτο και μεγάλο στόχο να αποτινάξει τον ιμπεριαλιστικό ζυγό και την ξενοκρατία στη χώρα μας,  που τις τελευταίες δεκαετίες την κατάντησαν υπερχρεωμένη αποικία και τους σύγχρονους Έλληνες δουλοπάροικους.

Χωρίς εθνική ανεξαρτησία τίποτα το ουσιαστικό δεν  μπορεί να γίνει στη χώρα, η οποία θα βυθίζεται όλο και πιο πολύ στη παρακμή. Το κίνημα μας και οι  συνεργασίες που προωθεί,  έχουν ως στόχο να ανατρέψουν ένα άθλιο πολιτικό κατεστημένο μαζί με τις ακροδεξιές αποφύσεις του και τις ψευτοαριστερές και συμβιβασμένες παραφυάδες του και μαζί με αυτό μια κρατικοδίαιτη διαπλεκόμενη ολιγαρχία και ένα πελατειακό,  διεφθαρμένο και εν πολλοίς αντιπαραγωγικό κράτος. Οι πολιτικά υπεύθυνοι που υπερχρέωσαν την χώρα, διαπραγματεύτηκαν και ενέκριναν άμεσα ή έμμεσα  τα μνημόνια της υποδούλωσης και καταστροφής και όσοι ενέχονται στα μεγάλα σκάνδαλα ξεπουλήματος της πατρίδας μας και ειδικά στις τέσσερις χαριστικά ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, θα παραπεμφθούν και θα λογοδοτήσουν σε Ειδικό Δικαστήριο με την απόδοση κατηγοριών  εσχάτης προδοσίας.

Το κίνημα μας αμφισβητεί τα ευρωατλαντικά δεσμά της χώρας μας, τα οποία θεωρούμε ότι αποτελούν τις ρίζες της κακοδαιμονίας, της καταλήστευσης και των δεινών του τόπου μας.

Σε ένα μεταβατικό κόσμο που αλλάζει βαθιά και τίποτα σχεδόν δεν μοιάζει με το χθες και στον οποίο η μέχρι πρότινος η  αμερικανοαγγλική νεοαποικιοκρατία και η  δυτική ηγεμονία υποχωρούν, γίνεται πολύ πιο επίκαιρη και αναγκαία η ριζική αλλαγή προσανατολισμού της Ελλάδας.

Στο νέο κόσμο που διαμορφώνεται,  η Ευρασία, και πρώτα από όλα  Ρωσία και  Κίνα και στις άλλες ηπείρους μεγάλες χώρες που συναπαρτίζουν τους BRICS,   φαίνεται να παίρνουν τα ηνία στην παγκόσμια σκηνή,  να κερδίζουν έδαφος στην  παραγωγική οικονομία, και να σημειώνουν  επιτυχίες σε επιστημονικό  και  τεχνολογικό επίπεδο.

Σε αυτές τις καινούριες πραγματικότητες γίνονται ακόμα πιο επίκαιρα  και ρεαλιστικά,  τα ούτως ή άλλως αναγκαία,  αιτήματα της εξόδου της χώρας μας από την αποτυχημένη Ευρωζώνη και την παρακμάζουσα Γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και  η έξοδος από το ΝΑΤΟ και η απομάκρυνση των αμερικανονατοΐκών βάσεων από την Ελλάδα.

Τέτοιες θεμελιώδεις επιλογές δεν μπορούν να προκύψουν παρά μόνο μέσα από μεγάλους αγώνες και αδιάβλητα  δημοψηφίσματα, όπου ο λαός θα εκφράσει στην κατάλληλη στιγμή,  ελεύθερα και με πλήρη ενημέρωση την βούλησή του.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑZΕΙ:  Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ- Η ΕΥΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Το «τέλος της ιστορίας» με τον θρίαμβο του αμερικανισμού, του νεοφιλελευθερισμού και της ανεμπόδιστης επέλασης της «παγκοσμιοποίησης»,  το οποίο με εντυπωσιακή προκλητικότητα προέβλεψε,  μετά την κατάρρευση και την πτώση του «υπαρκτού σοσιαλισμού» ο Φράνσις Φουκουγιάμα, δεν επήλθε.

Αντίθετα, παρ΄ότι την πρόβλεψη του Φουκουγιάμα αγκάλιασαν με θέρμη και την κατέστησαν προσφιλή μόδα οι τότε κυρίαρχοι κύκλοι της Δύσης, η θεωρία του τέλους της ιστορίας, κλονίστηκε και συνετρίβη γρήγορα και σήμερα την ενθυμούνται -όσοι την ενθυμούνται- περισσότερο για να την διακωμωδήσουν.

Σήμερα, εποχή έρπουσας καπιταλιστικής κρίσης, σκληρών και γενικευμένων ανταγωνισμών, συγκρούσεων και μεγάλων κινδύνων, σε ένα κόσμο που αναζητά προσανατολισμό και πρόσημο, ζούμε μάλλον την αρχή του τέλους της παγκόσμιας αμερικανοβρεταννικής ηγεμονίας και της φιλόδοξης μεταεθνικής «παγκοσμιοποίησης», η οποία υποτίθεται νομοτελειακά θα συνέτριβε τα «φθίνοντα» έθνη κράτη στο μύλο μιας επελαύνουσας, χωρίς φραγμούς και όρια παγκόσμιας αγοράς. Αυτά φυσικά  υπό την κυριαρχία μιας «χούφτας» γιγάντιων κοσμοεταιρειών  και υπερμεγιστάνων του πλούτου που οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται «Ελίτ»,  που επιδιώκουν μια νέα τάξη ολοκληρωτισμού και ψηφιακού βιοπολιτικού ελέγχου των πολιτών του πλανήτη.

Ο πλανήτης βιώνει τα οδυνηρά συμπτώματα εκείνου που ονομάστηκε «παγίδα του Θουκυδίδη» και αναφέρεται στο διάστημα που μεσολαβεί όταν μια ηγεμονική τάξη πραγμάτων χάνει την κυριαρχία της,  ενώ μια νέα ισορροπία δεν έχει κατορθώσει ακόμα να την διαδεχτεί.

Ο κλιμακούμενος και καταστροφικός πόλεμος της Ουκρανίας σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και λαμβάνει όλο και πιο επικίνδυνες διαστάσεις από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τους φιλοαμερικανικούς κύκλους της Ε.Ε. Στόχος αυτών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων είναι να χρησιμοποιήσουν τα νεοναζιστικά ανδρείκελα του Κιέβου και  τους ποταμούς αίματος των Ουκρανών, ώστε να απομονωθεί, να αποδυναμωθεί και τελικά να τεθεί υπό έλεγχο τους  και προς διαμελισμό η Ρωσία. Κι αυτό γιατί η Ρωσία αντιπροσωπεύει την κύρια δύναμη της αντίστασης στην Δυτική νεοαποικιοκρατία και στον ολοκληρωτισμό μιας Παγκοσμιοποίησης που θέλει να αφανίσει εθνικές ταυτότητες και πολιτισμούς.

Ο άλλος στόχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι, με όχημα τον «μπαμπούλα» της επιθετικής και αυταρχικής Ρωσίας, να προκαλέσουν μια άνευ προηγουμένου «ρωσοφοβία»,  έτσι ώστε να «σπάσουν» μεταξύ άλλων  κυρίως τους  δεσμούς που αναπτύσσονταν μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας και να επιβεβαιώσουν τον ρόλο της Ευρώπης, ως άβουλης και οικονομικά εξαρτημένης αποικίας των ΗΠΑ.

Μετά από ένα σχεδόν χρόνο πολέμου στην Ουκρανία, βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ όχι μόνο έχουν αποτύχει στους επεκτατικούς στόχους τους αλλά και βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

Η Ρωσία κάθε άλλο παρά έχει απομονωθεί. Αντίθετα, με πόλο τους BRICS και την Ευρασιατική Ένωση,  διαμορφώνεται μια νέα δυναμική που αλλάζει την πολιτικοοικονομική εικόνα του κόσμου.

Η Ρωσία επίσης, παρά τις πρωτοφανείς στην ιστορία κυρώσεις από τη Δύση, όχι μόνο δεν έχει γονατίσει και πολύ περισσότερο καταρρεύσει, αλλά παρά τα προβλήματα, επιδεικνύει οικονομική αντοχή, αξιοσημείωτη προσαρμοστικότητα και επιχειρεί να αναδιοργανώσει την οικονομία της.

Η Ρωσία επίσης, παρά τα αρχικά λάθη της, και κυρίως παρά το γεγονός ότι πολεμά μόνη της ενάντια σε όλο το ΝΑΤΟ, του οποίου οι σύμμαχες χώρες συμμετέχουν ενεργά στον πόλεμο,  παρουσιάζει επιτυχίες και έχει καταφέρει να ενώσει εθελοντικά με δημοψηφίσματα σχεδόν όλες τις ρωσόφωνες περιφέρειες της Ουκρανίας (Νέα Ρωσία) με την μεγάλη Ρωσία.

ΤΟ ΔΗΚΕΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α  θεωρεί ότι η Ρωσία έχει δίκιο στον τραγικό πόλεμο της Ουκρανίας, για τον οποίο αποκλειστική ευθύνη φέρνουν τα γεράκια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ,  που τον επεδίωξαν και τον προκάλεσαν. Θεωρεί επίσης ότι η ήττα κι αν είναι δυνατόν η συντριβή, των αμερικανονατοϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία, θα απέφερε την χαριστική βολή στην χίμαιρα επανόδου της νεοαποικιακής αμερικανοβρεταννικής και δυτικής ηγεμονίας.  θα έδινε περισσότερες ευκαιρίες στον μεγάλο αγώνα  για ένα δημοκρατικό κόσμο,  όπως επίσης  και στην καταπολέμηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης του πλανήτη. Θα προσέφερε επίσης, στα μεσαία και μικρότερα έθνη και κράτη, νέες δυνατότητες χειραφέτησης, ανεξαρτησίας και θετικού ρόλου, μαζί με αναπτυξιακές και κοινωνικές προοπτικές, σε έναν πολυπολικό κόσμο που μπορεί να αποκτήσει ένα νέο δίκαιο προσανατολισμό.

Θεωρεί μέγα εθνικό και κοινωνικό έγκλημα και μεγίστη προδοσία των εθνικών και οικονομικών συμφερόντων της χώρας μας, το γεγονός ότι η Ελλάδα με ευθύνη των κατεστημένων εθελόδουλων πολιτικών κέντρων συντάχθηκε ως άβουλο πιόνι και  με τον πλέον δουλοπρεπή τρόπο με τις αμερικανονατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α  είναι πλήρως αντίθετο με τις κυρώσεις με τις οποίες συντάχθηκε ερήμην του ελληνικού λαού η χώρα μας σε βάρος της Ρωσίας.  Πολύ περισσότερο είμαστε ριζικά αντίθετοι, με την αποστολή ελληνικών οπλικών συστημάτων και στρατιωτικής βοήθειας στον ουκρανοναζιστικό στρατό, μετέχοντας ενεργά στην ουσία σε αυτό τον πόλεμο.

Ακόμη πιο εγκληματική είναι η παραχώρηση ελληνικού εδάφους και ιδιαίτερα της νευραλγικής αμερικάνικης βάσης της Αλεξανδρούπολης, για την αποστολή όπλων και  στρατευμάτων στην Ουκρανία,  προς περικύκλωση της Ρωσίας, εναντίον της οποίας η ελληνική κυβέρνηση με  τραγικές δηλώσεις, απίστευτης δουλοφροσύνης και ανοησίας,  έφτασε να δηλώνει ότι  της έχει κηρύξει τον πόλεμο.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α  πριν να είναι πολύ αργά, δηλώνει ως πρώτη προτεραιότητα του, να κηρύξει πανστρατιά και μια μεγάλη παλλαϊκή αγωνιστική ενότητα, πέρα από άλλες διαφορές, για να σταματήσει κάθε άμεση και έμμεση εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η Ελλάδα, προτού ο εξελισσόμενος  Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, προσλάβει ακόμα πιο καταστρεπτικές  διαστάσεις και φτάσει πιθανόν σε πυρηνικό όλεθρο, οφείλει όχι μόνο να απεμπλακεί από κάθε άμεση ή έμμεση πολιτικοστρατιωτική στήριξη των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και των Ουκρανοναζί του Κιέβου αλλά και να αναλάβει εδώ και τώρα ενεργές, δραστήριες και αποτελεσματικές ειρηνευτικές πρωτοβουλίες για την προσέγγιση των δύο πλευρών και για ουσιαστικές μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα σταματήσουν τον πόλεμο με εύλογες, ρεαλιστικές και βιώσιμες διευθετήσεις που θα παίρνουν υπόψη τους τις πρόσφατες εξελίξεις και την ανάγκη για αμοιβαία ασφάλεια.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο μισοαποικία και πολιτικό-στρατιωτικό προτεκτοράτο των Δυτικών  Κέντρων αλλά και έχει καταντήσει χώρα περιορισμένης κυριαρχίας προς την Τουρκία, απέναντι στην οποία έχει ουσιαστικά  «Φιλανδοποιηθεί» και συμπεριφέρεται στην πράξη φοβικά, προβαίνοντας σε συνεχείς ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις στα κυριαρχικά της δικαιώματα και την ίδια την κυριαρχία της.

Η Τουρκία διεκδικώντας ένα ηγεμονικό ρόλο με επεκτατικές βλέψεις και δράσεις σε όλη την περιοχή από την Κεντρική Ασία, τα Βαλκάνια, τη Μ. Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και την Β. Αφρική, ξεδιπλώνει μια ατζέντα διαμελισμού και επικυριαρχίας της στο Αιγαίο, με βλέψεις στην Θράκη και σταδιακού ελέγχου και άλωσης του συνόλου της Κύπρου.

Η στρατηγική «κατευνασμού»,  ακατάπαυστων υποχωρήσεων, ανοχής στις προκλήσεις και τους εξευτελισμούς από την Τουρκία έχει αποθρασύνει το κυρίαρχο κατεστημένο της Άγκυρας το οποίο συνεχώς πυκνώνει την ατζέντα των επεκτατικών του απαιτήσεων, με τους δήθεν συμμάχους της Ελλάδας, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Γερμανική Ε.Ε., να διαδραματίζουν  τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτουκαι να προσφέρουν την πατρίδα μας θυσία στο βωμό του νατοΐκού εξευμενισμού και της νατοΐκής νομιμοφροσύνης της Τουρκίας.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α καταγγέλλει κάθε απόπειρα, αποστρατικοποίησης με οποιοδήποτε πρόσχημα των ελληνικών νησιών του Αιγαίου ως κίνηση εθνικής προδοσίας. Αντίθετα η οχύρωση των νησιών , η ενίσχυσή της και η περαιτέρω αμυντική θωράκιση τους είναι απόλυτα αναγκαία.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. υποστηρίζει την ταχύτατη πολιτική, αμυντική και διπλωματική  προετοιμασία για την άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ, με αντίστοιχη επέκταση του εναερίου χώρου. Η επέκταση των χωρικών μας υδάτων θα διασφαλίσει και θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την νόμιμη κυριαρχία και τα νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στα ελληνικά νησιά, τα θαλάσσια δικαιώματά τους και το εύρος του εναέριου χώρου μας, ο οποίος θα πρέπει να προστατευθεί ώστε να πάψει επιτέλους να είναι ξέφραγο αμπέλι στην τουρκική βουλιμία και αυθαιρεσία.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. υποστηρίζει την άμεση οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ με την Κύπρο καθώς και την συγκρότηση ενιαίου ουσιαστικού αμυντικού χώρου και δόγματος , αλλά και πολιτικοοικονομικού και πολιτιστικού συντονισμού μαζί της, τα οποία θα θωρακίζουν  Ελλάδα και Κύπρο, θα εξασφαλίζουν ειδικότερα  τις θαλάσσιες έρευνες και εξορύξεις της Λευκωσίας και θα δίνουν  άλλη διάσταση στα γεωστρατηγικά δεδομένα της Ανατ. Μεσογείου. Η Κύπρος με αυτές τις επιλογές  θα πάψει να είναι η ‘’αχίλλειος πτέρνα‘’ του ελληνισμού και χώρος εκβιασμού της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα. Αντίθετα ο στενός  πολιτικοστρατιωτικός και οικονομικός συνασπισμός   με την Κύπρο,  θα διαμορφώσουν εναρμονισμένες και πολυδιάστατες επιλογές,  που θα προσδώσουν στον Ελληνισμό  ένα νέο πρωταγωνιστικό ρόλο κλειδί,  σε ολόκληρη την Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο .

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. υπογραμμίζει την απόλυτη ανάγκη Ελλάδα και Κύπρος να εγκαταλείψουν τις αντιρωσικές ψυχώσεις και να προχωρήσουν σε ένα ουσιαστικό έμπρακτο άνοιγμα προς τη Ρωσία, πράγμα, που θα αναβαθμίσει, θα αναζωογονήσει και θα καταστήσει πανίσχυρο τον ρόλο του ελληνισμού σε πλήρη αντίθεση με τον επεκτατισμό και τον ηγεμονισμό της Άγκυρας.

Τέλος η Ελλάδα οφείλει άμεσα να ανακόψει την διάλυση της αμυντικής και ναυπηγικής της βιομηχανίας και τελευταία,  του ξεπουλήματος της σε ιδιωτικά και ξένα συμφέροντα, πρώτα απ’ όλα αμερικανικά.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. είναι πλήρως αντίθετο με τη Συμφωνία των Πρεσπών η οποία εκχωρεί τον “Μακεδονισμό” στην γείτονα χώρα με διάτρητο άλλοθι τη “σύνθετη” Συνταγματική ονομασία των  Σκοπίων σε “Βόρεια Μακεδονία”.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. καταγγέλλει την απόφαση του Δικαστηρίου της Φλώρινας με την οποία επιτρέπεται, στο όνομα της Συμφωνίας των Πρεσπών, η διαδοχή της λεγόμενης “Μακεδονικής” γλώσσας στη Δυτ. Μακεδονία. Το σλαβικό ιδίωμα της γειτονικής χώρας δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική αρχαιοελληνική γλώσσα των Μακεδόνων και την σύγχρονη συνέχειά της που ομιλείται στην Μακεδονία και στην Ελλάδα. Αντίθετα η διδασκαλία της ψευδώνυμης “Μακεδονικής γλώσσας” στη χώρα μας διευκολύνει το δρόμο για την άκρως επικίνδυνη διεκδίκηση από τα Σκόπια της αναγνώρισης και δήθεν “Μακεδονικής μειονότητας”.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. διεκδικεί την καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών και την συνομολόγηση μιας νέας Συμφωνίας με τη γείτονα που δεν θα περιέχει τον όρο της Μακεδονίας ούτε οποιοδήποτε σύνθετο ή παράγωγο του που θα τον περιλαμβάνει, όπως πρέπει να απαλειφθεί κάθε υπόνοια στη νέας Συμφωνία που μπορεί να αξιοποιηθεί για αλυτρωτισμούς και αλυτρωτικές διεκδικήσεις της γείτονος.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. υποστηρίζει και θεωρεί ρεαλιστική την αναζωογόνηση της αμυντικής μας βιομηχανίας με στόχο την ανάπτυξη σύγχρονων εθνικών οπλικών συστημάτων και με προοπτική την πρωτοτυπία και όσο είναι δυνατόν την αυτάρκεια.

Η Ελλάδα θα πάψει άμεσα να αγοράζει οπλικά συστήματα χωρίς να υπάρχει ι ‘’πλειοψηφική και σε κάθε περίπτωση υψηλή ’’ εγχώρια προστιθέμενη αξία από την αμυντική μας βιομηχανία.

Δ’ ΜΕΡΟΣ

ΙΣΧΥΡΗ ΧΩΡΑ, ΕΥΡΩΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΛΑΙΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ

Το ΔΗΚΕΑ στο πλαίσιο του νέου στρατηγικού προσανατολισμού μιας ανεξάρτητης Ελλάδος με νέες διεθνείς πολιτικές και οικονομικές επιλογές έχει επεξεργαστεί και συνεχίζει να επεξεργάζεται ένα πλήρως εφαρμόσιμο και συνάμα τολμηρό και ριζοσπαστικό αναλυτικό πρόγραμμα που αφορά όλους τους τομείς της εθνικής ζωής για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση της Ελλάδας ως μιας ισχυρής χώρας με εύρωστη σύγχρονη οικονομία και με ένα λαό που θα ευημερεί μακριά από τα σημερινά φαινόμενα των αβυσσαλέων ανισοτήτων της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Στο πλαίσιο αυτού του ριζοσπαστικού προγράμματος το ΔΗ.Κ.Ε.Α θα προχωρήσει στις εξής μεγάλες προγραμματικές αλλαγές των οποίων βασικά σημεία, παρουσιάζουμε περιληπτικά.

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

1ο) Θα προχωρήσουμε σε μια μεγάλη παραγωγική επανάσταση  και σε ένα ευρύ μακρόχρονο πρόγραμμα σύγχρονων παραγωγικών επενδύσεων σε όλους τους τομείς από την γεωργία ως την βιομηχανία και τις υπηρεσίες και ειδικότερα σε εξελιγμένους τεχνολογικά τομείς, ώστε να αναβαθμιστεί η οικονομία σε σύγχρονη ανταγωνιστική βάση.

Στόχος να κατακτήσει σταδιακά η χώρα μας μια νέα πρωτοπόρα θέση στις αναπτυξιακές επιδόσεις και στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ώστε να κλείσει το δραματικό άνοιγμα στο εμπορικό ισοζύγιο  και να σταματήσει η αιμορραγία που προκαλούν οι αθρόες εισαγωγές.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

2ο) Θα προχωρήσουμε σε μια τεχνολογική επανάσταση που θα καταστήσει τη χώρα μεγάλο κέντρο έρευνας, καινοτομίας,  προώθησης νέων τεχνολογιών και εισαγωγής τους στον χώρο της παραγωγής παλαιών και νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Η σύνδεση αυτή  της έρευνας που θα κάνουν τα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα με τη παραγωγή,  θα προσδώσει σε αυτά νέα ώθηση και θα  εδραιώσει το σημαντικό εκπαιδευτικό τους ρόλο στην κοινωνία αφού θα  καταστήσει την παιδεία από άνευρο θεωρητικό κοινωνικό ουραγό διανομής πτυχίων χωρίς αντίκρισμα, σε αναπτυξιακό πρωταγωνιστή. Ταυτόχρονα  όμως,  αυτή η  τεχνολογική επανάσταση στη χώρα θα έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες. Θα έχει ως επίκεντρο τις ελευθερίες του, τα δημοκρατικά του δικαιώματα και την κυριαρχία του λαού  απέναντι στις τεχνοκρατικές λογικές και στην υπαγωγή των  ανθρώπων σε ελεγχόμενες και χειραγωγήσιμες από τις κοσμοεταιρείες «ρομποτοποιημένες» ψηφιακές μονάδες. Η  Ελλάδα σε κάθε τομέα τεχνολογικού ενδιαφέροντος θα διαμορφώσει και θα στηρίξει με θέρμη νέα  σύγχρονα δημόσια τεχνολογικά ινστιτούτα και ερευνητικά κέντρα που θα διαχέουν στην πράξη τις προσπάθειες τους στο σύνολο της οικονομίας.

ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

3ο) Θα προχωρήσουμε σε μια μεγάλη επανάσταση για την επαναθεμελίωση του κράτους, σε νέα αντιγραφειοκρατική, παραγωγική, αποτελεσματική, βαθιά αξιοκρατική και πρωτοπόρα αποδοτική βάση. Κάθε κρατικός τομέας και κρατική υπηρεσία θα ελέγχεται στην απόδοση της με μετρήσιμους στόχους κόστους αναπτυξιακού και κοινωνικού όφελους. Θα χτυπηθούν αμείλικτα η διαφθορά, οι πελατειακές-ρουσφετολογικές σχέσεις με μεγάλα αλλά και με μικρότερα συμφέροντα. Οι περιπτώσεις εξαπάτησης και κλοπής  δημοσίου χρήματος θα τιμωρούνται βαρύτατα  με ποινές άμεσης απόλυσης. πέραν των άλλων ποινικών διώξεων.

Οι δημόσιοι λειτουργοί στον στενό (κυβέρνηση και σε όλη την πυραμίδα διοίκησης και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, πανεπιστήμια, τεχνολογικά ιδρύματα, ινστιτούτα κλπ.) θα πρέπει να  αποτελούν πρότυπο  και να δίνουν το παράδειγμα σοβαρής παραγωγικής εργασίας και αφοσίωσης στην πατρίδα  και στο λαό και όχι στο κυβερνών κόμμα. Θα πρέπει να είναι απαρέγκλιτα αφοσιωμένοι στην εξυπηρέτηση του λαού και στο συμφέρον του απλού πολίτη. Την ίδια ώρα ένα νέο απόλυτα αδιάβλητο, βαθύτατα δημοκρατικό και πέραν κάθε κομματικής ή άλλης παρεμβολής σύστημα αξιολόγησης θα προάγει τους δημοσίους υπαλλήλους, καταξιώνοντας και επιβραβεύοντας  υλικά και κυρίως ηθικά την υπεύθυνη εργασία και τον σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.

Το ελληνικό κράτος με ένα ισχυρό δημόσιο και δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης μέσα από το οποίο γίνεται με τον  ένα ή τον άλλο τρόπο η διαχείριση του μισού και πλέον ΑΕΠ της οικονομίας, θα πρέπει να είναι όχι το βαρίδι, αλλά η ατμομηχανή που θα ανοίγει αποδοτικούς, καινοτόμους και πρωτοπόρους δρόμους στην παραγωγικότητα, στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της πατρίδας και του λαού μας. Αν η επαναθεμελίωση του κράτους και του ελληνικού δημόσιου τομέα δεν πραγματοποιηθεί, η Ελλάδα δεν πρόκειται να ξεφύγει από το τέλμα και την υστέρηση και θα πνίγεται επί ποινή αφανισμού της. Καμιά Εθνική Απελευθέρωση που επαγγέλλεται το ΔΗ.Κ.Ε.Α δεν πρόκειται να γίνει πράξη χωρίς την επανασύσταση του κράτους και του δημοσίου τομέα.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

4ο)  Θα προχωρήσουμε σε μια σε μια μεγάλη «επανάσταση» στις εργασιακές σχέσεις με τον εξανθρωπισμό τους και με αξιοπρεπείς αμοιβές.  Θα καθιερώσουμε άμεσα την Αυτόματη Τιμαριθμική Προσαρμογή (ΑΤΑ) ανά τρίμηνο σε μισθούς και συντάξεις, με βάση αξιόπιστο και διαφανή υπολογισμό του τιμαρίθμου. Επίσης θα γενικευτούν,  θα εκδημοκρατιστούν και θα καταστούν πραγματικά  ελεύθερες οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις οι οποίες θα έχουν ως αφετηρία τις αυξήσεις πέραν της ΑΤΑ.

Κατοχυρώνεται πλήρως το δικαίωμα της απεργίας, καταργούνται οι αντεργατικοί νόμοι  και σταματάει η βιομηχανία έκδοσης δικαστικών αποφάσεων που χαρακτηρίζουν «παράνομη και καταχρηστική» οποιαδήποτε απεργία.

Μετά από διάλογο με τα συνδικάτα αναθεωρούμε και ακυρώνουμε τις εργασιακές σχέσεις «λάστιχο» και πρώτα από όλα το υπερεκμεταλλευτικό καθεστώς της ενοικίασης εργαζομένων.

Η παραβίαση της νέας εργασιακής νομοθεσίας, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία και οι απλήρωτες υπερωρίες, μετατρέπονται σε ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα με βαρύτατες ποινές και πρόστιμα. Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να στηρίζουν την επιβίωση τους και πολύ περισσότερο τον πλουτισμό των ιδιοκτητών τους, στην παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Με νομοθετική ρύθμιση ο κατώτατος μισθός καθορίζεται αρχικά και για αυτή την χρονική στιγμή που γράφονται οι θέσεις αυτές,  στα 950 ευρώ το μήνα καθαρά και αφορολόγητα,  που θα προσαυξάνονται ανά τρίμηνο με βάση την ΑΤΑ και ετησίως ή όπως αλλιώς ορίσει η συλλογική σύμβαση, με βάση την κατάληξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Επανέρχονται σταδιακά μέχρι πλήρους αποκατάστασης,  τα καταργημένα δώρα εορτών, θερινών διακοπών για όλους τους μισθούς δημόσιου, ιδιωτικού τομέα και τις συντάξεις. Η εθνική σύνταξη αυξάνεται άμεσα κατά  20%,  δίδεται εφάπαξ ουσιαστική αύξηση με αναλογικό τρόπο σε όλες τις συντάξεις, ενώ οι ετήσιες αυξήσεις των συντάξεων παρακολουθούν άμεσα τις συναφείς αυξήσεις των μισθών του αντίστοιχου κλάδου εργαζομένων με βάσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Την αύξηση της εθνικής σύνταξης παρακολουθούν άμεσα οι αυξήσεις όλων των κοινωνικών επιδομάτων. Προωθούμε, στηρίζουμε, αναβαθμίζουμε και αναπτύσσουμε ένα ολοκληρωμένο ισχυρό και οικονομικά επαρκές δίκτυο κοινωνικής στήριξης για πραγματικά μακροχρόνιους ανέργους, απόρους υπερήλικες, ΑΜΕΑ κλπ.

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ – ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ

5ο)  Επανιδρύουμε με νέο προσανατολισμό, στα πλαίσια του  επαναθεμελιωμένου δημόσιου τομέα,  την Αγροτική Τράπεζα, για την στήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για την περιφερειακή εξυπηρέτηση και την ανάπτυξη της ορεινής και ακριτικής Ελλάδος, ενώ ιδρύουμε την  Στεγαστική Τράπεζα για μια νέα κοινωνική πολιτική ιδιόκτητης στέγασης του ελληνικού λαού, πρώτα από όλα των νέων ζευγαριών,  για τα οποία θα εξειδικεύσουμε μέτρα στήριξης και ενθάρρυνσης της τεκνοποίησης, στήριξης επίσης  ιδιαίτερα των παιδιών μέχρι την επαγγελματική τους αποκατάσταση,  όπως  και ουσιαστικής στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών. Ιδρύουμε τέλος την τράπεζα Βιομηχανικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης για να δώσουμε ώθηση στην έρευνα, στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες.

Σχεδιάζουμε και προωθούμε στη βάση του Εθνικού Νομίσματος και της αποδέσμευσης από την Ε.Ε., την σταδιακή Εθνικοποίηση των Τραπεζών, οι οποίες υπό την διαχείριση των Funds και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έχουν καταστεί βαρίδι,  για την οικονομία και μοχλός καταλήστευσης του ελληνικού λαού και πλειστηριασμού των σπιτιών του. Οι νέες τράπεζες υπό την διεύθυνση ενός επαναθεμελιωμένου δημόσιου τομέα γίνονται εργαλείο για την απογείωση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Εφαρμόζουμε μια νέα στρατηγική για την αντιμετώπιση του δυσθεώρητου δημόσιου και ιδιωτικού χρέους. Χωρίς τη λύση του γόρδιου αυτού δεσμού της απίστευτης υπερχρέωσης κράτους, ιδιωτικού τομέα και ιδιωτών δεν μπορεί να ευδοκιμήσει καμιά οικονομική στρατηγική.  Πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα,  μια στρατηγική «Σεισάχθειας», στο πνεύμα της αντίστοιχης πολιτικής που εφάρμοσε ο Σόλων στην χρεοκοπημένη Αρχαία Αθήνα, στην οποία  ένας κύκλος πλουσίων κρατούσε σε ομηρία υπερχρέωσης τον λαό. Η  «Σεισάχθεια» του Σόλωνα  επέτρεψε στην Αθήνα να ανοίξει το δρόμο για το γνωστό μεγαλείο της.

Προωθούμε μέσα από αξιόπιστη Διεθνή Επιτροπή, τον Λογιστικό Έλεγχο του δημοσίου χρέους,  μέσα από τον οποίο (Λογιστικό έλεγχο), αναζητούμε το παράνομο, απεχθές και επονείδιστο  χρέος και το οποίο αυτοδικαίως διαγράφουμε,  αποδίδοντας παράλληλα τις αντίστοιχες πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Ταυτόχρονα διεκδικούμε τη ρύθμιση έως  διαγραφή του υπόλοιπου χρέους έως εκεί που θα καταστεί βιώσιμο.

Η Ελλάδα την ίδια ώρα αναλαμβάνει διεθνή πρωτοβουλία για τη διαγραφή και ρύθμιση του μη βιώσιμου και τεράστιου  χρέους που έχει συσσωρευτεί σε παγκόσμιο επίπεδο και πρώτα από όλα στις χώρες του τρίτου κόσμου, κάτι που συνιστά προϋπόθεση για να ανασάνει και να ξεκινήσει σε νέες βάσεις η παγκόσμια οικονομία.

Η Ελλάδα, επίσης, εγγράφει άμεσα στον προϋπολογισμό του κράτους σε σημερινές τιμές, τις γερμανικές κατοχικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο και τα  θεωρεί άμεσα απαιτητά στη βάση των υπολογισμών ανεξάρτητων επιτροπών και του Γενικού Λογιστηρίου.  Ταυτόχρονα αναπτύσσει δυναμικές πρωτοβουλίες και πραγματοποιεί δράσεις για την απόδοση τους. Η Ελλάδα σταματά αμέσως να αποπληρώνει χρέος προς την Γερμανία όσο η τελευταία δεν αποδίδει τα δικά της χρέη προς την πατρίδα μας.

Η ελληνική οικονομία εγκαταλείπει τα χρεωκοπημένα δόγματα του νεοφιλελευθερισμού και την παράδοση της οικονομίας στις λεγόμενες διεθνείς αγορές και στην ουσία στην δυτική νεοαποικιοκρατία. Αυτά τα δόγματα υπαγορεύονται από τις δυτικές ελίτ και πρώτα από όλα  από τις αμερικανοβρεταννικές και την γερμανική Ευρώπη, κάτω από το προκάλυμμα της παγκοσμιοποίησης και  της Μεγάλης Επανεκκίνησης όπως εξαγγέλλονται από το Παγκόσμιο Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α προωθεί και διαμορφώνει στη χώρα μας, μια μεικτή οικονομία, η οποία βασίζεται σε τρεις πυλώνες: τον δημόσιο τομέα, τον ιδιωτικό, και τον συνεταιριστικό-κοινωνικό τομέα.

Το ελληνικό δημόσιο, μετασχηματισμένο σε μια αντιγραφειοκρατική και παραγωγική βάση,  μακριά από λογικές κομματοκρατίας, πελατειακών-ρουσφετολογικών σχέσεων και διαπλοκής με ολιγαρχικά και συντεχνιακά συμφέροντα και στηριγμένο στην υπεύθυνη  και αποδοτική εργασία των εργαζομένων, θα καταφέρει  σταδιακά να αναλάβει την ιδιοκτησία και την παραγωγική και ανταγωνιστική διεύθυνση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας. Στρατηγικοί τομείς οι περισσότεροι εκ των οποίων ξεπουλήθηκαν από τις αρχές του αιώνα μας και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια σε ιδιωτικά συμφέροντα, πολυεθνικές εταιρείες και funds.

Στο πλαίσιο αυτό και στην βάση σχεδιασμού, μια δημοκρατική-πατριωτική αντιιμπεριαλιστική κυβέρνηση προωθώντας την εθνική μας κυριαρχία, τον έλεγχο της οικονομίας μας και τη παραγωγική ανάπτυξη θα προχωρήσει στην εθνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, της ύδρευσης, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, των βασικών υποδομών και μεταφορών (λιμάνια, οδικοί άξονες, αεροδρόμια κλπ.) του ορυκτού πλούτου και άλλων.

O δημόσιος τομέας της οικονομίας στον βαθμό που με τη συμμετοχή, με το ενδιαφέρον, την αποδοτική εργασία και την καινοτόμα επιχειρηματική διεύθυνση του, θα αποδεικνύει στην πράξη την υπεροχή του έναντι του ιδιωτικού τομέα, θα μπορεί να στερεώνει τον ρόλο του   να προβαίνει σε νέες μεγάλες επενδύσεις σε κρίσιμους τομείς δίνοντας τον προσανατολισμό μιας νέας παραγωγικής και κοινωνικής δράσης και στον ιδιωτικό τομέα.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΕΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ταυτόχρονα το ΔΗ.Κ.Ε.Α θα στηρίξει και θα ενθαρρύνει με θετικά κίνητρα ιδιωτικές παραγωγικές επενδύσεις πάνω σε δεσμευτικά πλαίσια και κανόνες που θα διασφαλίζουν τις εργασιακές σχέσεις, την ανάπτυξη, τις νέες επενδύσεις και στον μέγιστο δυνατό βαθμό τον κοινωνικό προσανατολισμό των επιχειρήσεων.  Ιδιαίτερο βάρος θα επιδείξουμε στην στήριξη και ενίσχυση των μεσαίων, μικρών, και πολύ μικρών επιχειρήσεων οι οποίες συνιστούν βασικό αναντικατάστατο μοχλό ανάδειξης μιας ανταγωνιστικής οικονομίας με ευέλικτη διάρθρωση, διεύρυνση των θέσεων εργασίας, πηγής καινοτομιών και εξέλιξης νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα η ανάπτυξη του συνεταιριστικού πνεύματος και των δημοκρατικών συνεταιρισμών ιδιαίτερα στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, οι οποίοι κατά προτίμηση θα  διαρθρώνονται από την παραγωγή, έως την εμπορία, την τυποποίηση, την βιομηχανοποίηση και την εξαγωγή των προϊόντων και του ζωικού κεφαλαίου, μπορεί να αναζωογονήσει πολλούς οικονομικούς τομείς και ιδιαίτερα την αγροτική  κτηνοτροφική παραγωγή και την ελληνική περιφέρεια.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ

Δεν είναι δυνατόν η ελληνική κοινωνία να πληρώνει υπέρογκους και δυσβάστακτους φόρους οι οποίοι αντί να αξιοποιούνται  για την παραγωγική και κοινωνική απογείωση της χώρας, κατευθύνονται, συντηρούν, χρηματοδοτούν εν πολλοίς ένα γραφειοκρατικό, διαπλεκόμενο, και αναποτελεσματικό  κράτος, σε σημαντικό βαθμό εχθρικό απέναντι στους πολίτες και ένα σύστημα ολιγαρχικών δομών και πελατειακών σχέσεων.

Η βαθιά και ριζοσπαστική επαναθεμελίωση του κράτους,  στη βάση κόστους και αντίστοιχου αναπτυξιακού και κοινωνικού αποτελέσματος,  στη βάση επίσης  επαναπροσανατολισμού της κρατικής δραστηριότητας σε επίπεδο αξιών, πολιτισμού και δικαιοσύνης και για το άνοιγμα καινοτόμων και πρωτοπόρων δρόμων  στην παραγωγή, στην οργάνωση και την συγκρότηση της χώρας, θα επιφέρει από τη μια εξοικονόμηση πόρων και δυνατότητες συνολικότερης ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών και από την άλλη μεγάλη παραγωγή εθνικού και κοινωνικού πλούτου.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α θα ενεργήσει ώστε το ισοζύγιο φορολογικών εσόδων του κράτους να αλλάξει σε βάθος,  με την αποφασιστική μείωση των έμμεσων φόρων και κυρίως όσων καταβάλλονται από τα πλατιά λαϊκά στρώματα και την αύξηση των άμεσων φόρων για τα μεγάλα εισοδήματα και τα υψηλά κέρδη  όταν αυτά αποδεδειγμένα δεν επανεπενδύονται παραγωγικά και πρώτα από όλα στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι συντελεστές ΦΠΑ και ευρύτερα κάθε μορφής έμμεσων φόρων για προϊόντα και υπηρεσίες ευρείας λαϊκής κατανάλωσης,  επαναπροσδιορίζονται σε κλίμακα που ξεκινάει από το μηδέν και αυξάνονται σε μονοψήφια ποσοστά 3%-5% . Ταυτόχρονα με τη δραστική αυτή μείωση των συντελεστών ΦΠΑ καθορίζονται πλαίσια  ποσοστών κέρδους και ταυτόχρονα όπου χρειάζεται πλαφόν στις τιμές.  Για την πάταξη της φοροδιαφυγής και για να υπάρξει όφελος στον καταναλωτή,  θα χρειαστεί αυστηρός στην εφαρμογή του νόμος, που θα ορίζει ότι η μη χορήγηση νόμιμης απόδειξης και η μη απόδοση του ΦΠΑ διώκονται αυτεπάγγελτα ως ιδιώνυμο αδίκημα, το οποίο πέραν του σημαντικού προστίμου, τιμωρείται τουλάχιστον με εξάμηνη φυλάκιση  χωρίς αναστολή και βαρύτερα σε τυχούσα επανάληψη του αδικήματος.

Η εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και τη μη μείωση των κρατικών εσόδων,  αντιθέτως είναι δυνατόν ακόμα και να τα αυξήσει, ενώ θα υποβοηθήσει σημαντικά  την ανάπτυξη της χώρας και την αύξηση της κατανάλωσης.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α τάσσεται υπέρ της άμεσης κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και της δραστικής μείωσης έως κατάργησης των διαφόρων ειδικών φόρων κατανάλωσης.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α θα προχωρήσει σε ένα νέο τρόπο κατάρτισης, συγκρότησης και παρουσίασης του κρατικού προϋπολογισμού που θα τον χαρακτηρίζει η ακρίβεια, η απλότητα, η πλήρης διαφάνεια και η δυνατότητα πολιτικού και κοινωνικού ελέγχου.

Ο νέος δανεισμός και τα ελλείμματα του προϋπολογισμού, θα ελέγχονται, θα υποβάλλονται σε δημόσια συζήτηση και θα αιτιολογούνται αυστηρά. Όλες οι δαπάνες του προϋπολογισμού θα υπόκεινται σε αξιολόγηση κόστους-οφέλους. Ελλείμματα του προϋπολογισμού που δεν θα οφείλονται σε παραγωγικές και αποδοτικές επενδύσεις και σε διαπιστωμένες και αναγκαίες κοινωνικές δαπάνες , δεν θα επιτρέπονται χωρίς ειδική αξιολόγηση και αυστηρή αιτιολόγηση.

ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα έντονο πρόβλημα μείωσης και γήρανσης του πληθυσμού της το οποίο οφείλεται σε μια σειρά από λόγους  κυρίως οικονομικοκοινωνικούς που έχουν λάβει πλέον το χαρακτήρα εθνικής, οικονομικής και πολιτιστικής επιβίωσης του λαού μας και της χώρας μας. Η Ελλάδα βλέπει να μειώνεται ετησίως ο πληθυσμός της κατά 60.000  περίπου ανθρώπους, δηλαδή σχεδόν μια πρωτεύουσα νομού χάνεται πληθυσμιακά ετησίως,  ενώ πολύ πιο έντονη είναι η μείωση και η γήρανση του πληθυσμού στην ελληνική περιφέρεια.

Εθνικά εγκληματικές οι ευθύνες του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου για το τραγικό δημογραφικό πρόβλημα. Ακόμη πιο τραγικό είναι ότι όχι μόνο είναι ανύπαρκτη μια πολιτική για την ανακοπή της δημογραφικής συρρίκνωσης της χώρας, αλλά και το ότι το μπλοκ των κατεστημένων πολιτικών δυνάμεων εναποθέτει την αντιμετώπιση του δημογραφικού δράματος της Ελλάδας , που έχει τις χειρότερες μετά την Ιταλία επιδόσεις στην Ευρώπη, στην αθρόα και ανεξέλεγκτη έλευση και εγκατάσταση μεταναστών στην πατρίδα μας. Μια τέτοια στρατηγική αντιπροσωπεύει για την Ελλάδα κυριολεκτικά την εθνική μας αυτοκτονία.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α θεωρώντας το δημογραφικό ως ένα από τα στρατηγικά πρόβληματα της χώρας και ίσως το πιο χαρακτηριστικό και αντιπροσωπευτικό της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας και παρακμής, θεωρεί ότι δεν υπάρχει αποσπασματικός τρόπος αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος.

Μόνο αν η Ελλάδα εγκαταλείψει τις λογικές της νεοαποικίας, του προτεκτοράτου και της ολιγαρχικής πολιτικοοικονομικής δομής και ακολουθήσει ένα νέο δρόμο εθνικής ανεξαρτησίας, αξιών, πολιτισμού,  επιστημονικών επιδόσεων, ανεξάρτητης παραγωγικής και κοινωνικής ανάπτυξης θα μπορέσει, εφαρμόζοντας όλα τα κατάλληλα και αναγκαία μέτρα στους επιμέρους τομείς, να ανακόψει την εθνική πληθυσμιακή αιμορραγία και τις οδυνηρές συνέπειες της σε όλους τους τομείς.

ΥΓΕΙΑ και ΝΕΕΣ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Εδώ και αρκετά χρόνια, κυρίως μετά την μνημονιακή κατοχή της χώρας και  με αποκορύφωμα τα δυο τελευταία χρόνια της πανδημίας του κορονοϊού , συντελείται μια άνευ προηγουμένου μεθοδευμένη, σταδιακή,  προσεκτικά επιλεγμένη  και εντέχνως μεθοδευμένη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Η πανδημία του κορονοϊού  έγινε η αφορμή και ουσιαστικά πυροδότησε μια νέα φάση, ανώτερης και πιο έντεχνης,  αποδιάρθρωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Έτσι, τεράστιοι πόροι, ανεξέλεγκτα και κρυφά κονδύλια σπαταλήθηκαν αφειδώς,  χωρίς κανείς να μπορεί να ελέγξει τη ροή τους. Αυτό  φυσικά συγκαλύφθηκε υπό τον μανδύα της προστασίας των πολιτών από την «θανατηφόρα» πανδημία,  όπως την εμφάνιζε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ), το αμερικάνικο C.D.C,  οι κυβερνήσεις της  Ε.Ε. και οι διάφορες υγειονομικές υπηρεσίες και κυβερνητικές επιτροπές «ειδικών» επιλεκτικής σύνθεσης ,  που διορίστηκαν σε κάθε κράτος.

Παρέκαμψαν τους επίσημα υφιστάμενους φορείς π.χ. στην Ελλάδα τον ΕΟΦ, τους ήδη θεσπισμένους φορείς  για την μεταδοτικότητα των νόσων, των επιδημιών, όπως επίσης  τις υφιστάμενες δομές  για τον έλεγχο, των αδειοδοτήσεων   και την κυκλοφορία των φαρμάκων και  ανεξέλεγκτα εισήχθησαν κάτω από αδιαφανείς οικονομικές και πολιτικές  διαδικασίες και συμφωνίες  τα υπό προσωρινή έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων εμβόλια. Εν συνεχεία, συστάθηκαν νεότευκτες επιτροπές διορισμένες από τις κυβερνήσεις που αποφάσιζαν σε κρυφές συνεδριάσεις και εισηγούνταν ακραία μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού,  εντελώς δυσανάλογα του προβλήματος που είχε να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα και τα κράτη. Έτσι αποφασίστηκαν ακραία και φυσικά αναποτελεσματικά lockdowns, καταστρέφοντας κοινωνίες, ανθρώπους και οικονομίες. Το ΕΣΥ έγινε δημόσιο σύστημα υγείας για μια νόσο. Εγκαταλείφθηκαν χιλιάδες ασθενείς στη μοίρα τους, χωρίς να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας το οποίο ασχολούνταν ολημερίς και ολονυχτίς με τον COVID19.

Η ιδιωτικοποίηση της Υγείας προχώρησε πιο εύκολα εν μέσω της λεγόμενης πανδημίας και με τους τελευταίους νόμους το ΕΣΥ χάνει εντελώς τον δημόσιο χαρακτήρα του, αφού  οι γιατροί του ΕΣΥ παύουν να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μπορούν να έχουν και ιδιωτικά ιατρεία, να διεξάγουν ιδιωτικές επεμβάσεις επ΄ αμοιβή μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, και ιδιώτες ιατροί να συνάπτουν συμβάσεις για παροχή εργασίας, εφημερίες, υπερωρίες κλπ. μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Έτσι αναπτύσσεται ένα χαοτικό σύστημα, όπου άναρχο, ασύμβατο μεταξύ του, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα μπαινοβγαίνει σε διαλυμένα ιατροτεχνολογικά, και υλικοτεχνικά απαξιωμένα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Το δημόσιο ΕΣΥ γίνεται βορά  στα ιδιωτικά funds που πρόσφατα εξαγόρασαν τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, διαμορφώνοντας ιδιωτικές ολιγοπωλιακές δομές στον νοσοκομειακό χώρο.

Ταυτόχρονα χιλιάδες ιατρονοσηλευτικό προσωπικό πετάχτηκε για δυο χρόνια εκτός ΕΣΥ, με πρόσχημα τον μη εμβολιασμό τους. Η υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς έπληξε κυρίως το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της χώρας που βρέθηκε εκτός εργασίας αδυνατίζοντας περαιτέρω το σύστημα υγείας. Ταυτόχρονα, η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών έπληξε και τα άλλα τμήματα της κοινωνίας που δεν αποδέχτηκαν το φασιστικό μέτρο της υποχρεωτικότητας. Η πανδημία εργαλειοποιήθηκε και έγινε όπλο φόβου και απαγορεύσεων από τις κυβερνήσεις με προεξάρχουσα την ελληνική κυβέρνηση.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. δεν ανέχεται καμία υποχρεωτικότητα στον τομέα της υγείας. Η υποχρεωτικότητα ιατρικών πράξεων αντίκειται στη Χάρτα Δικαιωμάτων του ανθρώπου και καταδικάστηκε από την δίκη της Νυρεμβέργης και την συνθήκη του Οβιέδο. Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. δεν ανέχεται τα πρόστιμα για υγειονομικές παραβάσεις τύπου υποχρεωτικότητας εμβολιασμών ή άλλων ιατρικών πράξεων. Όλα τα πρόστιμα τέτοιου είδους θα καταργηθούν, οι υγειονομικοί που έχασαν τις δουλειές τους θα αποζημιωθούν και όλα τα χρέη που συσσωρεύτηκαν την περίοδο της υποχρεωτικής τους αργίας θα διαγραφούν ως απεχθή και παράνομα. Οι υπαίτιοι όλου αυτού του πειράματος με τα lockdowns, τα πιστοποιητικά υγείας, τις απαγορεύσεις και τις υποχρεωτικότητες θα λογοδοτήσουν σε ειδικές ανεξάρτητες επιτροπές και θα διωχθούν. Ειδικός νομός θα απαγορεύει ρητώς την άμεση ή έμμεση υποχρεωτικότητα και ρητά θα καθορίζει ότι η κάθε ιατρική πράξη θα διενεργείται κατόπιν πλήρους και εμπεριστατωμένης ενημέρωσης και συναίνεσης του πολίτη.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), ο ΠΟΥ, αλλά και αποφάσεις της Ε.Ε. για τους εμβολιασμούς και τις μελλοντικές πανδημίες δεν θα εφαρμόζονται,  εάν και εφόσον δεν εγκρίνονται από ειδικά ανεξάρτητα και αξιοκρατικά στελεχωμένα δημόσια κρατικά  όργανα και από ειδικό οργανισμό για τις πανδημίες και τα εμβόλια,  που θα συσταθούν όλα εκ νέου. Θα ακολουθήσει ειδική ανάλυση πως έχει σχεδιάσει το ΔΗ.Κ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση των πανδημιών όχι μόνο ως ιατρικό, αλλά και ως πολιτικοοικονομικό και κοινωνικό φαινόμενο,  που όπως φαίνεται θα μας απασχολήσει πολύ γρήγορα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Μια άποψη όλου αυτού του υγειονομικού εγχειρήματος είναι και η προσπάθεια βιοτεχνολογικής ψηφιοποίησης των ανθρώπων, που ξεκίνησε με τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμών, που λειτουργούσαν ως διαβατήρια εισόδου σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες από το δικαίωμα στην εργασία ως την απλή είσοδο σε μια καφετέρια ή σε ένα θέατρο. Μια πρακτική, εναρμονισμένη  στην προοπτική ελέγχου,  χειραγώγησης και καταστολής μέσω απαγορεύσεων ή άλλων βιοπολιτικών μεθόδων από μια ελίτ που ονειρεύεται την  παγκόσμια κυριαρχία. 

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. θα στηρίξει το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και θα το καταστήσει πυλώνα και καθοδηγητή της υγείας στη χώρα. Ο ιδιωτικός τομέας θα συνεπικουρεί το ΕΣΥ με λογικές τιμολογήσεις ιατρικών πράξεων που θα καθοριστούν ειδικά.

Κίνητρα για ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακευτικής και ιατροτεχνολογικής βιομηχανίας,  δημόσιας κυρίως,  αλλά και ιδιωτικής, θα δοθούν για φτηνό εγχώριο και αξιόπιστο φάρμακο και υλικά. Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. θα εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό όλης της χώρας και θα οδηγήσει σε άμεση αύξηση 50% στους μισθούς του.

Αυτό και μια σειρά άλλων μέτρων επαγγελματικής αποκατάστασης και κινήτρων, θα ανασχέσει την φυγή νέων κυρίως ιατρών στο εξωτερικό και θα στελεχώσει τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της υπαίθρου. Η ιατρική και η επιστήμη θα πάψει να χειραγωγείται από τους πολιτικούς. Το φάρμακο και τα εμβόλια θα υποβάλλονται σε εξονυχιστικούς ελέγχους από ανεξάρτητες επιτροπές πριν εισαχθούν προς χρήση. Οι ειδικές βιοτροφές που ήδη έχουν εγκριθεί προς βρώση από την Ε.Ε.,  όπως η μεταναστευτική ακρίδα, ο οικιακός γρύλος, και ο πράσινος αλευροσκώληκας αλλά και τα επόμενα τέτοιου είδους τρόφιμα που θα λανσαριστούν και που τα συνδέουν σκοπίμως με την αντιμετώπιση της λεγόμενης κλιματικής κρίσης, δεν μπορούν να εισαχθούν στην τροφική αλυσίδα του ανθρώπου και απορρίπτονται από το ΔΗ.Κ.Ε.Α. ως επικίνδυνα για την υγεία του. Ειδικές επιστημονικές υγειονομικές επιτροπές θα επιληφθούν και θα εξειδικεύσουν το θέμα της νέας βιοτεχνολογικής διατροφής που προωθείται από την Νέα Τάξη Πραγμάτων. Η χώρα θα θωρακισθεί από την εισβολή μεταλλαγμένων και «ειδικών» βιοτεχνολογικών τροφών θέλοντας να προστατέψει την υγεία του πληθυσμού.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. καταπολεμά τον ρατσισμό.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. σέβεται και στηρίζει όλες τις διεθνείς συμβάσεις για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. εκφράζει την πλήρη και ριζική αντίθεση του στις Συμφωνίες του Δουβλίνου και τις άλλες ρυθμίσεις της Ε.Ε. που μετατρέπουν,  λόγω της γεωγραφικής θέσης τους, χώρες όπως η Ελλάδα, σε καταφύγια των μεταναστευτικών ρευμάτων και αποθήκες ψυχών, έναντι κάποιων επιδομάτων και κοινοτικών κονδυλίων. Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. υπογραμμίζει την ριζική του αντίθεση στην στρατηγική των ανοικτών συνόρων που λαθεμένα κάποιοι κύκλοι εμφανίζουν τάχα ως ανθρωπιστική και προοδευτική.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. στο πλαίσιο των διεθνών συμβάσεων,  με την πλήρη τήρηση τους  και τον απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, υποστηρίζει μια πολιτική αυστηρής,  ουσιαστικής προστασίας και φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της  χώρας μας από την ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών. Η αθρόα, ανεξέλεγκτη μετανάστευση και μάλιστα η  υποδοχή σε «γκέτο» μεταναστών, χωρίς να συνιστά ανθρωπιστική πολιτική προς τους μετανάστες και ουσιαστική ανακούφιση για τις χώρες προέλευσης τους, επιφέρει δυσμενέστατες επιπτώσεις στους μισθούς, στις συνθήκες εργασίας και την απασχόληση των Ελλήνων πολιτών, ευνοώντας την κερδοφορία των πολυεθνικών, και του ελληνικού κεφαλαίου,  ιδιαίτερα την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων σε κλάδους έντασης εργασίας.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Η δημόσια, πραγματικά δωρεάν παιδεία, για όλους τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας και η συνεχής αναβάθμιση της, αποτελεί θεμελιώδη εθνική προτεραιότητα του ΔΗ.Κ.Ε.Α.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. θα παρουσιάσει ένα ριζοσπαστικό συνολικό πρόγραμμα  για να συγκρατήσει την αποδιοργάνωση και πορεία κατάρρευσης του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος και να δημιουργήσει συνθήκες ανύψωσης και αναγέννησης όλων των  εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Θεμελιώδης προσανατολισμός της εκπαίδευσης θα πρέπει να γίνει η μαθητεία στην ελληνική παιδεία και ιστορία, ιδιαίτερα στους αγώνες του ελληνικού λαού για ελευθερία, ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και ανάπτυξη.

Βασικό μέλημα του εκπαιδευτικού συστήματος θα πρέπει να γίνει η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας καθώς και η αναζωογόνηση και συνεχής πλουτισμός της, αντί της εγκατάλειψης της, της διάδοσης των «greeklish», του αφελληνισμού της και της σταδιακής μετατροπής της σε «φτωχό» γλωσσικό ιδίωμα. Η «στροφή» στην ελληνική γραμματεία σε όλη την ιστορική συνέχεια της, η στροφή στην «πολιτική» εκπαίδευση επί των αγωνιστικών ελληνικών παραδόσεων και η προτεραιότητα στον ελληνικό λόγο, δεν έρχεται καθόλου σε αντίθεση με τις σπουδές στις θετικές επιστήμες, στις σύγχρονες ραγδαίες τεχνολογικές προόδους ούτε φυσικά με την αναγκαία αναβάθμιση σε όλη την εκπαιδευτική κλίμακα των τεχνικών και επαγγελματικών γνώσεων και ειδικά της ανάπτυξης μιας εύρωστης και σύγχρονης τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης η οποία είναι όσο ποτέ αναγκαία. Κεντρικό θέμα για το ΔΗ.Κ.Ε.Α. είναι η αναβάθμιση της θέσης των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων μαζί με την δημοκρατική ενθάρρυνση για συνεχή βελτίωση της γνωστικής και εκπαιδευτικής τους συνεισφοράς.

Θέση και πρόταση μας είναι η άμεση αύξηση σε πρώτη φάση των μισθών των εκπαιδευτικών  όλων των βαθμίδων κατά 50% και η διαμόρφωση στη συνέχεια των μισθών μέσω ειδικών Συλλογικών Συμβάσεων που θα συνάπτονται από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

Η ενεργειακή αυτάρκεια με το πιο χαμηλό δυνατό κόστος γίνεται στρατηγικός στόχος της χώρας, τον οποίο μπορούμε να επιτύχουμε τα επόμενα λίγα χρόνια. Επεξεργαζόμαστε εθνικό ρεαλιστικό σχέδιο με συγκεκριμένα βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση και αξιοποιούμε όλα τα δυνατά εργαλεία που διαθέτει η χώρα.

Προωθούμε ταχύτατα την εξόρυξη υδρογονανθράκων στα ήδη διαπιστωμένα κοιτάσματα ενώ σπεύδουμε στην έρευνα και εντοπισμό νέων κοιτασμάτων.

Η Ελλάδα αξιοποιώντας τον υπαρκτό και διαπιστωμένο αλλά εγκαταλελειμμένο επί δεκαετίες πλούτο της στο θαλάσσιο και ηπειρωτικό υπέδαφος της, δεν θα γίνει μόνο αυτάρκης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο αλλά και εξαγωγέας υδρογονανθράκων, ενώ η ενεργειακή μας κάλυψη θα διασφαλιστεί με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος προς όφελος της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας και φυσικά της κοινωνίας, με ταυτόχρονη ενίσχυση των δημοσίων εσόδων πρώτα από όλα από τις εξαγωγές.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. δεν εγκαταλείπει τον λιγνίτη και τις λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ρεύματος. Απορρίπτει τα πιεστικά και βίαια χρονοδιαγράμματα απολιγνιτοποίησης της χώρας στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης  και  θέτει νέους στόχους που ευνοούν οικονομία και κοινωνία. Αντίθετα με την αξιοποίηση των πιο προσοδοφόρων λιγνιτωρυχείων, παλιών και νέων, λειτουργεί τις λιγνιτικές μονάδες για φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα στη βιομηχανία, στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και γενικά στην οικονομία και την κατανάλωση.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. τάσσεται υπέρ της εξάπλωσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στη βάση Εθνικού Σχεδιασμού που θα προσδιορίζει,  μετά από εθνικό διάλογο, τις εκτάσεις εκείνες και τις τοποθεσίες στις οποίες θα μπορούν να εγκατασταθούν ΑΠΕ  και να είναι αποδοτικές αλλά και  συμβατές με το περιβάλλον και τις άλλες λειτουργίες της οικονομίας και της κοινωνίας, ενώ παράλληλα εφαρμόζει πολιτική μείωσης των τιμών ρεύματος που παράγουν, που μπορεί να προκύψει από τον περιορισμό των μεγάλων κερδών που θεσμικά διασφαλίζουν οι εταιρείες και οι επενδύσεις των ΑΠΕ.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. θα στηρίξει την ανάπτυξη της εγχώριας ανταγωνιστικής βιομηχανίας παραγωγής και εξαγωγής ανεμογεννητριών και φωτοβολταΐκών, αντί της αθρόας και πανάκριβης εισαγωγής τους.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. τάσσεται υπέρ της επαναφοράς της ΔΕΗ υπό δημόσια ιδιοκτησία, την οποία ξεπούλησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ενώ θα προωθήσει μια νέα δημόσια διαχείριση της, χωρίς γραφειοκρατία, αναποτελεσματικές καταστάσεις και διαπλοκές που περιόριζαν το δυναμισμό της.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. επίσης, τάσσεται υπέρ της επαναφοράς στο δημόσιο, κάτω από νέους πολύ πιο αποδοτικούς όρους λειτουργίας, των μονοπωλιακών ηλεκτρικών επιχειρήσεων του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Το  ΔΗ.Κ.Ε.Α.  θα προχωρήσει με σχεδιασμένα βήματα στην κατάργηση της καρτελοποίησης και των ολιγομονοπωλιακών καταστάσεων στην ενέργεια, με ιδιαίτερο στόχο την εγκατάλειψη της πολιτικής  της λεγόμενης «απελευθέρωσης» της αγοράς στην  παραγωγή  και  εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας.

Η στρατηγική των λεγόμενων «απελευθερωμένων» αγορών, στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων επιλογών, οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επαγγέλλεται. Δηλαδή οδηγεί, σε επιζήμιες ολιγοπωλιακές και μονοπωλιακές καταστάσεις, ενώ έχει αποτύχει παταγωδώς στην προσφορά ενός κοινωνικού αγαθού όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, για το οποίο πέραν των άλλων, δεν υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης του.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. θα καταργήσει άμεσα  την  χρηματιστικοποίηση και χρηματιστηριακή λογική στην τιμολόγηση της παραγωγής και εμπορίας ενεργειακών αγαθών και ιδιαίτερα του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. θα εγείρει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης  της αποικιακής και πρωτοφανούς ληστρικής συμφωνίας για την διέλευση του Αζέρικου αγωγού TAP (Trans Adriatica Pipeline) από το έδαφος της Βορείου Ελλάδος, ενώ θα ανακόψει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α.  θα σπάσει το καρτέλ των εταιρειών διύλισης πετρελαιοειδών στη χώρα και θα προωθήσει την δημόσια θεσμική διαχείριση και λειτουργία των ΕΛΠΕ όπως άλλωστε θεσμικά  προβλέπεται, ενώ θα θέσει ατομικό όριο ειδικής μεγάλης έκπτωσης φορολογίας στην αγορά πετρελαίου και βενζίνης με παράλληλη δραστική μείωση του ΕΦΚ (Ειδικού  Φόρου Κατανάλωσης) και μείωση στους χαμηλούς συντελεστές του ΦΠΑ.  Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. με την ενεργειακή πολιτική που θα εφαρμόσει θα μειώσει την τιμή των ενεργειακών προϊόντων και ειδικά του ρεύματος, χαμηλότερα και από τα προ κρίσης επίπεδα τιμών τόσο για τις επιχειρήσεις όσο κυρίως για τα νοικοκυριά. Παράλληλα το ΔΗ.Κ.Ε.Α. θα θεσμοθετήσει μια επαρκή ποσότητα ρεύματος για την επιβίωση του νοικοκυριού, η οποία θα διατίθεται έτσι και αλλιώς δωρεάν σε όλους εκείνους που τα εισοδήματα τους βρίσκονται κάτω από ένα όριο φτώχειας και η τιμολόγηση του θα αρχίσει να γίνεται πάνω από αυτό το όριο.

ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Μπροστά στη διατροφική κρίση που διατρέχει έντονα όλο το πλανήτη και η οποία πλήττει  και την Ευρώπη, αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο τα μεγάλα προβλήματα που διαπερνούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα  στη χώρα μας.

Ιδιαίτερα, ανακύπτει  η ανάγκη ανακοπής της ταχείας κατάρρευσης του πρωτογενούς τομέα και της ανάπτυξης ισχυρής αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής,  που να επιτρέπουν επάρκεια προϊόντων σε προσιτές τιμές για την ικανοποίηση των βασικών αναγκών των πολιτών και φυσικά την ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση του αγροτικού και κτηνοτροφικού πληθυσμού της χώρας. Αυτή η αναγκαία στροφή στις μέρες μας στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, ούτως ή άλλως απαραίτητη, επιβάλει ένα νέο εθνικό σχέδιο το οποίο:

Α) Θα στηρίξει  τη μείωση του κόστους παραγωγής στην γεωργία και κτηνοτροφία και το οποίο θα αγκαλιάσει  τον τομέα της ενέργειας ,  των λιπασμάτων και των εφοδίων με την ενδυνάμωση πρώτα και κύρια της εγχώριας παρασκευής τους. Επιπλέον, χρειάζεται μια νέα  πολιτική για την διατήρηση σπόρων διαφόρων εθνικών ή τοπικών ποικιλιών στη φυσική τους κατάσταση. Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. είναι αντίθετο στην εισαγωγή  προϊόντων και σκευασμάτων,   όπως προωθούνται σήμερα, τύπου  3D printing-εκτυπωτικά «υποκατάστατα»  κρέατος κοτόπουλου  αρχικά και άλλων παραγώγων κρέατος αργότερα,  χωρίς να έχει προηγηθεί η αντίστοιχη ενδελεχής ερευνά των επιπτώσεων και συνεπειών τους στον ανθρώπινο οργανισμό.

Β) Θα στηρίξει τη συλλογική καλλιέργεια και τη συλλογική κτηνοτροφική λειτουργία από τους συνεταιρισμούς έως τις ομάδες παραγωγών, η οποία θα τείνει να επεκταθεί από την παραγωγή, την βιομηχανοποίηση έως την εμπορία και εξαγωγή των προϊόντων.

Γ) Θα μειώσει έως θα μηδενίσει την φορολογία των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Δ) Θα ενισχύσει την έρευνα και την καινοτομία με ερευνητικά, επιστημονικά κέντρα και ινστιτούτα,  για βελτίωση παλαιών και διαμόρφωση νέων προϊόντων και καλλιεργειών καθώς και για την ανάπτυξη κτηνοτροφικών μονάδων  μεγαλύτερης παραγωγικότητας και ποιότητας.

Ε) Θα στηρίξει και ενισχύσει τις υποδομές και επενδύσεις  στις τοπικές και περιφερειακές ενότητες που συνδέονται με την παραγωγή στον γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα.

ΣΤ) Θα στηρίξει και ενισχύσει την διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση των αγροτών και κτηνοτρόφων σε σύγχρονες μεθόδους και στην χρήση νέων τεχνολογιών στην παραγωγή και ανάπτυξη του γεωργικού και ζωικού κεφαλαίου.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΤΕΧΝΕΣ

Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλη αδιάλειπτη ιστορία χιλιάδων ετών και έχει κληρονομήσει ένα πολιτισμό με αμείωτη σημασία και επικαιρότητα. Ο πολιτισμός στις μέρες μας είναι ζωτικής σημασίας,  γιατί αποτελεί το σωσίβιο της επιβίωσης των σύγχρονων κοινωνιών από την κρίση και παρακμή που διανύουν.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. απέναντι στην εγκατάλειψη, την περιφρόνηση, και την άγνοια αυτού του διαχρονικού μεγάλου ελληνικού πολιτισμού προτάσσει την εκ νέου ανακάλυψη, αναζωογόνηση και διάδοσή του με κλασικές και σύγχρονες μορφές στην εκπαίδευση και στην κοινωνική ζωή.

Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. προτείνει την εισαγωγή με αναβαθμισμένο ρόλο των πολιτιστικών επιτευγμάτων Ελλήνων δημιουργών, αρχαίων, νεότερων και σύγχρονων σε όλες τις μορφές παιδείας  και πολιτιστικής έκφρασης. Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. προτείνει και προωθεί την οικονομική και ηθική στήριξη του κόσμου των τεχνών, καθώς και όλων των προσπαθειών που ενθαρρύνουν και βοηθούν την πολιτιστική δημιουργία και την επικοινωνία της καλλιτεχνικής δημιουργίας με τον λαό. Το ΔΗ.Κ.Ε.Α. στηρίζει και προτείνει την αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σχολών και σπουδών και φυσικά των πτυχίων τους, αντί της σημερινής υποβάθμισης που προωθεί η κυβέρνηση.

Η διατήρηση και ανάπτυξη της μοναδικής ιστορικά πολιτιστικής μας παράδοσης και της σύγχρονής πολιτιστικής δημιουργίας,  δεν αποτελούν μόνο το αναντικατάστατο καταφύγιο επιβίωσης του λαού μας,  άλλα  και το εφαλτήριο καταπολέμησης της πολιτιστικής ισοπέδωσης της παγκοσμιοποίησης και  μιας νέας αναγεννητικής πορείας σε όλους τους τομείς της εθνικής ζωής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας