Ρώσοι VDV μπήκαν μαζικά στο Τσασόβ-Γιαρ ,μέσα από τρομαχτικό “carpet bombing”

1661

Το Κίεβο έχασε την ανατολική πλευρά!

Θερμοβαρικά και FAB-1.500 λύγισαν τις ουκρανικές άμυνες

Τα ρωσικά στρατεύματα επέκτειναν το προγεφύρωμα στα νοτιο-ανατολικά της πόλης του Τσασόβ Γιαρ και εισήλθαν στις περιοχές Kanal και Novy υπό το βάρος ενός τρομαχτικού “carpet Bombing”  ουκρανικών θέσεων από το πυροβολικό και την Αεροπορία.

Οι Ουκρανοί έχασαν την πόλη ανατολικά του Καναλιού.

Βίντεο: Βομβαρδισμοί ουκρανικών θέσεων με TOS -1

Βίντεο: Ουκρανικές απώλειες στην περιοχή Chasov-Yarsky

Βίντεο: Kτύπημα ουκρανικού κέντρου διοίκησης με FAB-1500

Οι Ρώσοι επέκτειναν το προγεφύρωμα στο κανάλι Seversky Donets – Donbass

Στη νότια πλευρά του Τσασόβ Γιαρ, οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατάφεραν να επεκτείνουν το προγεφύρωμα κοντά στο κανάλι Seversky Donets – Donbass.

Η έναρξη της επίθεσης των ρωσικών Δυνάμεων “Βορράς”, ανάγκασε τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να αποσύρει μέρος των εφεδρειών από το Τσασόβ Γιαρ και να τις μεταφέρει στο Χάρκοβο. Αν και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προβάλλουν λυσσαλέα αντίσταση, τα προβλήματα με το προσωπικό, τον εξοπλισμό και τα πυρομαχικά είναι ήδη εμφανή.

Αυτή τη στιγμή, αλεξιπτωτιστές της 98ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας συνεχίζουν να συμπιέζουν τις ουκρανικές Δυνάμεις από τα πλευρά της πόλης, ενώ ταυτόχρονα επιτίθενται στην περιοχή της μικροπεριφέρειας Κανάλ.

-Στη νότια πλευρά, οι ρωσικές δυνάμεις όχι μόνο έφτασαν στο κανάλι, αλλά επέκτειναν το προγεφύρωμα εκεί και πήραν τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου Ivanovskoye (Krasnoe) – Chasov Yar, επιδεινώνοντας έτσι τη θέση του ουκρανικού Στρατού στις περιοχές Andreevka και Kleshcheevka.

-Στη βόρεια πλευρά, στρατιώτες της 200ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων επιτίθενται προς την κατεύθυνση της Καλίνοβκα.

-Στην ίδια τη μικροπεριοχή του Κανάλ, οι Ρώσοι Stormtroopers επιτίθενται στις θέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε μικρές ομάδες.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κάνει λόγο για κρίσιμη κατάσταση στη νότια πλευρά. Σύντομα οι ουκρανικές δυνάμεις θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν στη δεύτερη γραμμή άμυνας.

Βίντεο: Εκκαθάριση ουκρανικών θέσεων στο Τσασόβ Γιαρ

Bίντεο: Ρωσικό άρμα μάχης επιχειρεί στο Τσασόβ Γιαρ

Οι Ρώσοι έθεσαν υπό έλεγχο τα σύμπλεγμα πολυώροφων κτιρίων στη συνοικία Κανάλ

Τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να εισέλθουν στη μικροπεριοχή Kanal.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν και εκκαθαρίζουν πολλά πολυώροφα κτίρια. Παράλληλα κατέλαβαν τη γραμμή των ουκρανικών οχυρώσεων κατά μήκος της οδού Gorbatogo ενώ εκκαθάρισαν την οδό Zelenaya από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Την τελευταία ημέρα, οι Ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν στη βόρεια πλευρά στην περιοχή του οικισμού Sovkhoz Kalinina και στη μικροπεριοχή Kanal, επεκτείνοντας το μέτωπο έως 3 km και βάθος έως 1 km. Αυτό έχει διευρύνει την περιοχή ελέγχου στον οικισμό Καλίνινα κατά σχεδόν 500 μέτρα.

Η  προέλαση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο ανατολικό άκρο της πόλης προς το κανάλι Seversky Donets συνεχίζεται.

Ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι ομάδες εφόδου των Ρωσικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν “κεραυνοβόλα επίθεση”, εισερχόμενοι αμέσως στα πολυώροφα κτίρια.

Αυτό κατέστησε εφικτό όχι μόνο την εκκαθάριση των κτιρίων αλλά και την απόκρυψη  από τα ουκρανικά drones FPV τα οποία πετούν διαρκώς στην περιοχή.

Βίντεο: Η πόλη φλέγεται

Ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην περιοχή Novy

Παράλληλα, ομάδες εφόδου της 98ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας κατέλαβαν την πρώτη γραμμή πολυώροφων κτιρίων στη μικροπεριοχή Novy Chasov Yar.

Η περιοχή αυτή βρίσκεται πίσω από την περιοχή Kanal.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε από τη βόρεια πλευρά, όπου τις τελευταίες δύο ημέρες οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν στην Καλίνινα, αλλά από τα νότια.

Οι αλεξιπτωτιστές κατάφεραν να διεισδύσουν κατά μήκος της ρεματιάς Stupki Golubovskie στη μικροπεριοχή Novy.

Η διατήρηση αυτών των θέσεων θα αναγκάσει τη διοίκηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να αποσύρει μονάδες από την περιοχή καθώς είναι περικυκλωμένες.

“Η επιτυχία της επίθεσης στη μικροπεριοχή Novy θα βγάλει τη μικροπεριοχή Κανάλ εκτός παιχνιδιού. Μεγάλες ουκρανικές δυνάμεις στη μικροπεριοχή Κανάλ κινδυνεύουν να αποκοπούν από το κύριο μέρος τους” αναφέρουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, για να φτάσουν στη μικροπεριφέρεια Novy, οι ομάδες επίθεσης των αλεξιπτωτιστών διέσχισαν το χερσαίο φράγμα μήκους ενός χιλιομέτρου του καναλιού Seversky Donets – Donbass.

Βίντεο: Βομβαρδισμοί ουκρανικών θέσεων με θερμοβαρικά TOS-1

Xάρτες με την διείσδυση των ρωσικών ΕΔ στο Τσασόβ Γιαρ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας