Ρώσοι «λιώνουν» το Βούλενταρ–Πύραυλοι έπληξαν μεγάλη αποθήκη δυτικού οπλισμού στην Χερσώνα

1723

Ένας συγκλονιστικό βίντεο από το Βούλενταρ δείχνει την πόλη να έχει μετατραπεί σε «κόλαση του Δάντη» καθώς οι Ρώσοι χρησιμοποιούν δεκάδες εμπρηστικά βλήματα κατά την διάρκεια της νύχτας.

Παρά τις ήττες που είχαν πριν ένα μήνα, οι Ρώσοι ανακατέλαβαν όλες τις θέσεις περιμερικά του Βούλενταρ και το έχουν θέσει υπό στενή πολιορκία.

Το Βούλενταρ βρίσκεται στον διάδρομο Ζαπορίζια-Ντόνμπας και είναι στρατηγικός κόμβος καθώς από εκεί έρχονται ενισχύσεις στα μέτωπα του Ντονέτσκ.

Αν και η πόλη δεν έχει ακόμα καταληφθεί ωστόσο εκ των πραγμάτων έχει διακοπεί η σύνδεση με τα μέτωπα του Ντόνμπας.

Στην Χερσώνα οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις έπληξαν μεγάλη αποθήκη με δυτικά οπλικά συστήματα τα οποία θα προωθούνταν προς το Μπάκχμουτ.

Στο μέτωπο του Μπάκχμουτ οι Ρώσοι εκκαθάρισαν όλο το κέντρο της πόλης και πλέον απομένουν 4 με 5 οικοδομικά τετράγωνα στον δυτικό τομέα της πόλης για να κηρυχθεί υπό ρωσικό έλεγχο.

Οι αναφορές λένε πως δεν δυσκολεύτηκε η Wagner να καταλάβει το κέντρο και ότι αντιμετώπισε αδύναμη αντίσταση που σημαίνει πως οι Ουκρανοί έχουν πρόβλημα λειψανδρίας και πυρομαχικών.

Ουσιαστικά με την κατάληψη του κέντρου όλα έχουν τελειώσει καθώς οι Ρώσοι ελέγχουν πλέον όλες τις σημαντικές διασταυρώσεις για να μπορούν να επιτίθενται από Βορά, Ανατολή και Νότο στις εναπομείνασες ουκρανικές οχυρές θέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Μπάκχμουτ μετά από πολύ καιρό έριξε πάρα πολύ χιόνι. Αυτό έχει σημασία καθώς οι Ουκρανοί θα αργήσουν να χρησιμοποιήσουν τα δυτικά άρματα μάχης.

Ακόμα κι όταν σταματήσει να χιονίζει, το λιωμένο χιόνι θα δημιουργήσει την περίφημη ουκρανική λάσπη στην οποία κολλούν οι ερπύστριες.

Στην  Αβντίιβκα, η πολη-φρούριο έχει περικυκλωθεί και οι Ρώσοι χτυπούν τις ουκρανικές θέσεις στην περίμετρο για να αναγκάσουν τους Ουκρανούς να υποχωρήσουν στο εσωτερικό της και να μπορέρσουν οι ρωσικές δυνάμεις να καταλάβουν τα πρώτα οικοδομικά τετράγωνα.

Η πόλη είναι μικρή αλλά έχει πολλές χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες στο εσωτερικό της με κύριες, συμπληρωματικές και εναλλακτικές θέσεις άμυνας που έχουν δημιουργηθεί σε μία περίοδο οκτώ ετών από τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς!

Στο βίντεο που ακολουθεί ομάδα Ουκρανών ολμιστών επιχειρεί κατά των Ρώσων και εξουδετερώνεται από τα πυρά του 87ου ρωσικού Συντάγματος αφού πρώτα εντοπίζονται από drones.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας