Ρώσοι διέρρηξαν υπόγεια ουκρανική άμυνα-Τίναξαν Ουκρανούς-χαρακώματα με 500-κιλά εκρηκτικά στην Αβντίφκα

2518

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν μια ασυνήθιστη μέθοδο επίθεσης για να διαρρήξουν την ουκρανική άμυνα στην Αβντίφκα. Η ρωσική επιχείρηση η οποία εκτελέστηκε με άκρα μυστικότητα λειτούργησε και έπιασε στον ύπνο τους Ουκρανούς.

Mέλη της διεθνής Ταξιαρχίας “Pyatnashka” του ρωσικού Στρατού, κατασκεύασαν σήραγγα για να φτάσουν κάτω από τις θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων.

Όταν έφτασαν πυροδότησαν εκρηκτικά 500 κιλών.

Η έκρηξη εξαφάνισε τις ουκρανικές δυνάμεις και επέτρεψε στα ρωσικά στρατεύματα να προχωρήσουν βαθύτερα στην Αβντίφκα από την πλευρά Yasinovataya, κατά μήκος της λωρίδας Yasinovatsky και στην περιοχή του χωριού Niva.

Οι Ουκρανοί αιφνιδιάστηκαν πλήρως. Λόγω της έκρηξης το δίκτυο χαρακωμάτων καταστράφηκε γεγονός που επέτρεψε στις ρωσικές δυνάμεις να καταλάβουν γρήγορα τις υπόλοιπες οχυρώσεις.

Για να πετύχει η επιχείρηση, οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν μια σήραγγα 170 μέτρων. Στη συνέχεια,  διέσχισαν τη σήραγγα και, υπό την κάλυψη πυρών από τις πλευρές, πήδηξαν μέσα από τον κρατήρα στα χαρακώματα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και άρχισαν να πολεμούν..

Οι επιζώντες Ουκρανοί τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας πίσω τους τραυματίες και νεκρούς.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι Ρώσοι έλαβαν υποστήριξη πυρός από drones FPV, γεγονός που τους επέτρεπε να πλησιάσουν τις ουκρανικές θέσεις, να ρίξουν χειροβομβίδες και να καταλάβουν τα υπόλοιπα οχυρά.

Οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν την εμπειρία διεξαγωγής μαχών θέσης στα μέτωπα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Δείτε στο πρώτο βίντεο την κατασκευή του τούνελ και στο δεύτερο, την έκρηξη και την επιχείρηση

Σφοδρές μάχες στο εργοστάσιο οπτάνθρακα – Ισοπεδώθηκε η βιομηχανική Ζώνη

Βίντεο δείχνουν τις σφοδρές μάχες που εξελίσσονται στο εργοστάσιο οπτάνθρακα και την βιομηχανική Ζώνη της Αβντίφκα.

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έπληξαν το εργοστάσιο κοκ και χημικών προϊόντων με βόμβες διάτρησης σκυροδέματος BETAB-500 εξοπλισμένες με κιτ καθοδήγησης UMPK και πυραύλους Izdeliye-305 LMUR.

Μετά από το πέρας της βομβαρδισμού της ρωσικής Αεροπορίας, άρχισαν να επιχειρούν ρωσικά άρματα μάχης εντός της βιομηχανικής Ζώνης.

Ο ουκρανικός στρατός προετοίμασε την Αβντίφκα μετέτρεψε την πόλη σε μια καλά οχυρωμένη περιοχή. Η πιο δύσκολη περιοχή για επίθεση είναι αναμφίβολα η επικράτεια του εργοστασίου οπτάνθρακα και χημικών προϊόντων Avdeevka (AKHZ), το οποίο καταλαμβάνει σε έκταση σχεδόν το ένα τρίτο της πόλης.

Η επικράτεια του εργοστασίου οπτάνθρακα δεν είναι μόνο μεγάλη σε έκταση, υπάρχουν πάνω από διακόσια κτίρια, διοικητικά και βιομηχανικά, καθένα από τα οποία είναι γεμάτο με μέσα καταστροφής και ανθρώπινο δυναμικό του ουκρανικού Στρατού.

Επιπλέον, από κάτω υπάρχει ένα εκτεταμένο δίκτυο σηράγγων και καταφυγίων βομβών, στα οποία οι στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων κρύβουν αποθήκες με πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό. Ο ουκρανικός στρατός τα χρησιμοποιεί για κρυφή μετακίνηση προκειμένου να στήνει ενέδρες και παγίδες.

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας το γνωρίζει καλά αυτό, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία του “Azovstal” στη Μαριούπολη. Το ρωσικό πυροβολικό επιχειρεί όλο το εικοσιτετράωρο στο AKHZ, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων με θερμοβαρικές οβίδες από TOS, καθώς και συνδυασμένων αεροπορικών επιδρομών με βόμβες και πυραύλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας