Ρωσικός στρατός: Με 76 BTG στις επιθετικές ενέργειες στην Ουκρανία

672
Με 76 BTG στις επιθετικές ενέργειες

Υπάρχουν 76 ρωσικά BTG (Battalion Tactical Groups), δηλαδή ενισχυμένα επίπεδο τάγματος συγκροτήματα μάχης(μεικτά , πεζικό, τεθωρακισμένα και πυροβολικό) , στο Ντονμπάς και τη νοτιοανατολική Ουκρανία, έντεκα από τα οποία έχουν ενταχθεί τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 76 ρωσικά BTG στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας και στα νοτιοανατολικά της χώρας. Περίπου έντεκα από αυτά προστέθηκαν τις τελευταίες ημέρες», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ χθες Δευτέρα.

Εκτός από τα 76 BTG, υπάρχουν περίπου 22 BTG βόρεια της Ουκρανίας που είναι πιθανό να αναπληρωθούν, να ανασυνταχθούν και να επανατοποθετηθούν, είπε ο αξιωματούχος, αναφερόμενος σε μερικές από τις μονάδες του ρωσικού στρατού που αποσύρθηκαν από το Κίεβο και την βόρεια Ουκρανία μετά το «τέλος» της πρώτης φάσης του πολέμου.

Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι περίπου δώδεκα BTG που βρίσκονται εντός της Ουκρανίας προσπαθούν να καταλάβουν τη Μαριούπολη. «Εάν η Μαριούπολη πέσει στα χέρια των Ρώσων», είπε ο αξιωματούχος, «αυτό θα απελευθερώσει περίπου δώδεκα BTG για χρήση αλλού στην ανατολική ή νότια Ουκρανία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας