Ρωσικοί πύραυλοι και drones “καμικάζι” διαλύουν Ουκρανικές δυνάμεις και υποδομές

2362
H Ουκρανία έχασε 320 άρματα μάχης και 9.800 στρατιώτες στην περιοχή Kherson τις τελευταίες έξι εβδομάδες

Οι ισορροπίες δυνάμεων στην Ουκρανία έχουν αλλάξει άρδην από την στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις και drones αυτοκτονίας τύπου UAV Geranium.
Οι ρωσικές δυνάμεις πήραν ξανά τον έλεγχο των πρωτοβουλιών, ο ουκρανικός στρατός υπέστη μεγάλες απώλειες στην Kherson στα νότια ενώ στο Donbass έχει κολλήσει, αντιθέτως οι ρωσικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν εδάφη…
Εν τω μεταξύ το ρωσικό σύστημα S-300V4 έσπασε ένα παγκόσμιο ρεκόρ, χτύπησε ένα ουκρανικό πολεμικό αεροπλάνο σε απόσταση 217 χιλιομέτρων στον αέρα…

Πήραν ξανά τον έλεγχο των πρωτοβουλιών οι ρώσοι

Ενισχύοντας τις στρατιωτικές θέσεις στην πρώτη γραμμή, η Ρωσία δεν σταματά τα χτυπήματα ακριβείας στις εγκαταστάσεις στρατιωτικής και ενεργειακής υποδομής σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Στην περιοχή Kherson, ο ρωσικός στρατός υπερασπίζεται σταθερά τις θέσεις του.
Οι μάχες μεταξύ του πυροβολικού ρώσων και ουκρανών συνεχίζονται κατά μήκος του δρόμου δυτικά της Kherson αν και οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν υποστεί δραματικές απώλειες.

Ο ουκρανικός στρατός αναμένεται να ξεκινήσει άλλη μια επιθετική επιχείρηση στην πόλη Kherson από τις δυτικές και νοτιοδυτικές κατευθύνσεις.
Ωστόσο, τέτοιοι ελιγμοί είναι πολύ επικίνδυνοι για να εκτελεστούν εάν οι ουκρανοί δεν καταφέρουν να προχωρήσουναπό τη βόρεια κατεύθυνση ώστε να αποκόψουν τις ρωσικές στρατιωτικές προμήθειες που διασχίζουν τον ποταμό Δνείπερο.Εν τω μεταξύ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξακολουθούν να αποτυγχάνουν προς την κατεύθυνση της πόλης Novaya Kakhovka.
Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες διάσπασης της ρωσικής άμυνας στην περιοχή Dudchany έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες για τους Ουκρανούς.

Η ρωσική πλευρά πήρε το πάνω χέρι στη βορειοανατολική γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση από την Kremennaya για να ανακτήσουν τον έλεγχο του χωριού Zarechnoe.
Σε περίπτωση επιτυχίας, η ρωσική προέλαση μπορεί να ανοίξει το δρόμο προς την πόλη Lyman που πρόσφατα ανακατέλαβαν οι Ουκρανοί.
Ο ρωσικός στρατός απώθησε πρόσφατα ουκρανικές μονάδες από αρκετούς οικισμούς στο Luhansk και κατάφερε να ελέγξει την πρώτη γραμμή κατά μήκος του ποταμού Zherebets.
Οι συνεχιζόμενες ρωσικές αντεπιθέσεις μπορεί να είναι τα πρώτα σημάδια της επερχόμενης μεγάλης κλίμακας αντεπίθεσης στην περιοχή.
Σκληρές μάχες ξεκίνησαν ξανά κοντά στην πόλη Spornoe μετά την επίθεση της ρωσικής πλευράς σε ουκρανικές θέσεις.
Ο ρωσικός στρατός πλησιάζει στα περίχωρα του Soledar.
Οι μάχες συνεχίζονται στα νοτιοανατολικά της πόλης.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επιχείρηση καθαρισμού στη βιομηχανική περιοχή στα ανατολικά προάστια του Bakhmut, ενώ πλησιάζουν την πόλη από τα νότια.
Οι μάχες συνεχίζονται για τον έλεγχο του χωριού Opitnoe.
Στην περιοχή δραστηριοποιούνται πολύ μονάδες του ομίλου Wagner PMC.

Στην περιοχή του Donetsk, ρωσικές μονάδες επιτέθηκαν σε ουκρανικές θέσεις προκειμένου να περικυκλώσουν τις βαριά οχυρωμένες ουκρανικές θέσεις στη Marinka από τα νότια.
Το ρωσικό πυροβολικό και η αεροπορία βομβαρδίζουν επίσης έντονα τον κύριο κόμβο της ουκρανικής άμυνας κοντά στο Donetsk.

Οι ρωσικοί πύραυλοι και UAV αυτοκτονίας πλήττουν εγκαταστάσεις της Ουκρανίας σε διάφορες περιοχές.
Αρκετές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές καταστράφηκαν στην περιοχή Μikolaev, συμπεριλαμβανομένων των λιμενικών εγκαταστάσεων.
Εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης στην Οδησσό, το Ochakov, το Kirovograd, το Kharkov, το Kremenchug, το Sumy και άλλες πόλεις.
Οι ρωσικοί πύραυλοι και τα UAV συνεχίζουν καθημερινά τις επιθέσεις σε εγκαταστάσεις στρατιωτικών και ενεργειακών υποδομών σε ολόκληρη την Ουκρανία.
Στις 17 και 18 Οκτωβρίου, η ρωσική επίθεση έπληξε την πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο.
Drones καμικάζι Geranium-2, χτύπησαν το Κίεβο και οι Ουκρανοί επιβεβαίωσαν τουλάχιστον 5 χτυπήματα ρωσικών UAV.

Τουλάχιστον ένα από τα UAV χτύπησε το κτίριο της Ukrenergo στο Κίεβο.
Αυτό είναι το κέντρο συντονισμού των εργασιών των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη τη χώρα.
Ένας άλλος στόχος χτυπήθηκε κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κίεβο.
Ένα ακόμη χτύπημα καταγράφηκε στην περιοχή του εργοστασίου παραγωγής ενέργειας.

Τα κύρια χτυπήματα στο Κίεβο δέχθηκαν και πάλι ηλεκτρικοί υποσταθμοί με τάση 35 έως 110 kV, τροφοδοτώντας με ενέργεια βιομηχανικές επιχειρήσεις.
Τα ρωσικά drones καμικάζι απενεργοποιούν βιομηχανικές εγκαταστάσεις που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην παροχή των αναγκών του ουκρανικού στρατού και αποτελούν νόμιμους στρατιωτικούς στόχους.
Οι μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή του Κιέβου δεν χτυπήθηκαν.

Διάτρητη η Ουκρανική αεράμυνα

Τα ρωσικά drones δεν αντιμετωπίζουν εμπόδια πετούν ελεύθερα πάνω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να φωτίζουν τα drones με προβολείς και επιχείρησαν να τα καταρρίψουν με συμβατικά όπλα.
Εν τω μεταξύ, άμαχοι που έχουν εφοδιαστεί με όπλα από την αρχή των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία προσπαθούν επίσης να βοηθήσουν τον στρατό να αναχαιτίσει τα UAV, πυροβολώντας τα από τα μπαλκόνια τους.
Οι αδιάκριτες βολές προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά στον άμαχο πληθυσμό από τα χτυπήματα ακριβείας από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Ρωσικοί πύραυλοι Kalibr και UAV Geranium έπληξαν πολλούς στρατηγικούς στόχους στις νότιες περιοχές της Οδησσού και του Mykolaiv.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι, 15 drones καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις και τα μέσα της αεράμυνας της Αεροπορικής Διοίκησης έξι πάνω από την περιοχή της Οδησσού και εννέα πάνω από την περιοχή του Mykolaiv.
Ωστόσο οι επιτυχίες των Ουκρανών διαψεύστηκαν από τις εκρήξεις σε στόχους που χτυπήθηκαν από τα ρωσικά Drones.

Οι στόχοι περιελάμβαναν δεξαμενές καυσίμων κοντά στο λιμάνι του ποταμού Mykolaiv και την αποθήκευση μαζούτ στο Mykolaiv, καθώς και τουλάχιστον μια στρατιωτική αποθήκη με ουκρανικά όπλα.

Δραματικές απώλειες των Ουκρανών στην Kherson

H Ουκρανία έχασε 320 άρματα μάχης και 9.800 στρατιώτες στην περιοχή Kherson τις τελευταίες έξι εβδομάδες
Με βάση πηγές οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν 9.800 στρατιώτες και 1.590 είδη στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων 320 τανκς στην περιοχή Kherson τις τελευταίες έξι εβδομάδες.
Συγκεκριμένα έχασαν περίπου 320 τανκς, περίπου 250 IFV, 542 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 335 από αυτά έφεραν πολυβόλα, 36 αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.
Συνολικά, πάνω από 1.590 μονάδες εξοπλισμού μόνο στην περιοχή Kherson έχασαν οι Ουκρανοί και περίπου 9.800 στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Παγκόσμιο ρεκόρ για ρωσικό S-300V4

Το ρωσικό σύστημα S-300V4 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ αφού κατέρριψε ουκρανικό αεροπλάνο σε απόσταση 217 χιλιομέτρων.
Στις 16 Οκτωβρίου, ο Ουκρανικός στρατός βομβάρδισε τη ρωσική πόλη Belgorod.
Μετά από μαζικούς βομβαρδισμούς, οι ουκρανικές δυνάμεις επανέλαβαν τις επιθέσεις τους.
Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτησαν τους περισσότερους στόχους, αλλά δύο εκρήξεις καταγράφηκαν κοντά στο αεροδρόμιο του Belgorod.

Το Military Watch Magazine ανέφερε ότι τα ρωσικά μέσα αεράμυνας στο Belgorod «κατάφεραν να καταρρίψουν ένα παγκόσμιο ρεκόρ».
Δύο ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη που έφθασαν στα ρωσικά σύνορα σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος είχαν ως στόχο να πλήξουν το αεροδρόμιο του Belgorod.
Ωστόσο, δεν κατάφεραν να το φτάσουν.
Το ρωσικό σύστημα S-300V4, ενεργοποιήθηκε και κατέρριψε δύο ουκρανικά μαχητικά Su-27 και Su-24 από τα ελάχιστα πλέον που διαθέτει η Ουκρανία.

Το σύστημα πυραύλων S-300V4 εξουδετέρωσε και τα δύο αεροσκάφη σε ακραίο βεληνεκές των 217 χλμ., ξεπερνώντας τα 150 χιλιόμετρα εμβέλειας που είχε καταγραφεί προηγουμένως από ένα ρωσικό σύστημα S-400 εναντίον ουκρανικού Su-27 πάνω από το Κίεβο τον Μάρτιο, όπως αναφέρει το Military Watch.

Το S-300V4 μπορεί να χρησιμοποιήσει πυραύλους συμπεριλαμβανομένου του 40N6 που έχει βεληνεκές 400 χιλιόμετρα και υψηλή υπερηχητική ταχύτητα που υπερβαίνει τα 14 Mach.
Ο ρωσικός πύραυλος 40N6 μπορεί να εμπλέξει στόχους σε απόσταση έως και 5 μέτρων από το έδαφος, ακόμη και σε αποστάσεις 400 χλμ. αρχικά κατευθύνεται προς το διάστημα πριν κατέβει για πρόσκρουση παρέχοντας στο ραντάρ του σκάφους μεγαλύτερη κάλυψη και εντελώς ασυναγώνιστες επιδόσεις σε βεληνεκές άνω των 250 χλμ.
Ο πύραυλος έχει διπλάσιο βεληνεκές από τους κορυφαίους πυραύλους της Δύσης.
Να σημειωθεί ότι οι ρώσοι διαθέτουν S-500.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας