Ρωσικό ΜΜΕ-“Το Κίεβο θα πυροδοτήσει «βρώμικη» πυρηνική βόμβα σε μεγάλη πόλη”

1154

“Θέλουν τα μετατρέψουν σε έρημο τα πρώην εδάφη τους”

Το ρωσικό δημοσίευμα έρχεται μετά το μπαράζ επαφών, του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σ.Σοιγκού, του Α/ΓΕΕΘΑ Β.Γκερασίμοφ και την σημερινή ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από την Μόσχα.

Στο ρωσικό δημοσίευμα γίνεται λόγος και για την Τουρκία η οποία δεν υπέγραψε μαζί με Γαλλία-ΗΠΑ-Βρετανία την κοινή δήλωση η οποία απορρίπτει τους ρωσικούς ισχυρισμούς.

Πριν λίγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τ.Μπάιντεν, προειδοποίησε τη Ρωσία να μην σκεφτεί καν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι θα ήταν «εξαιρετικά σοβαρό λάθος», οποιαδήποτε επίθεση με τακτικά πυρηνικά όπλα.

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είναι προβοκάτσια. Δεν γνωρίζω. Θα είναι όμως ένα σοβαρότατο λάθος», είπε σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ρωτήθηκε “αν οι ΗΠΑ θα απαντήσουν σε περίπτωση που η Ρωσία χρησιμοποιήσει μια βρώμικη βόμβα”:

“Ήμασταν πολύ σαφείς μέσω των ιδιωτικών συνομιλιών μας με τη Ρωσία σχετικά με τις συνέπειες. Σίγουρα δεν πρόκειται να τις εκθέσω εδώ” τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Δείτε το βίντεο

Ρωσικά ΜΜΕ: Η Ουκρανία ετοιμάζεται να πυροδοτήσει μια «βρώμικη» πυρηνική βόμβα!

Σύμφωνα με ρωσικό ΜΜΕ:

“Το καθεστώς του Κιέβου σχεδιάζει μια πρόκληση που σχετίζεται με την έκρηξη ενός πυρηνικού όπλου χαμηλής απόδοσης – μιας «βρώμικης» βόμβας. Αυτό ανακοινώθηκε στις 24 Οκτωβρίου από τον Αντιστράτηγο Igor Kirillov, Αρχηγό των Δυνάμεων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο σκοπός της πρόκλησης είναι να κατηγορηθεί η Ρωσία ότι χρησιμοποιεί όπλα μαζικής καταστροφής στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων και ως εκ τούτου να ξεκινήσει μια ισχυρή αντιρωσική εκστρατεία στον κόσμο με στόχο να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στη Μόσχα.

Ως αποτέλεσμα της πρόκλησης με τη χρήση μιας «βρώμικης» βόμβας, η Ουκρανία αναμένει να εκφοβίσει τον τοπικό πληθυσμό, να αυξήσει τη ροή των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη και να εκθέσει τη Ρωσική Ομοσπονδία ως πυρηνική τρομοκράτη” συνοψίζει ο αντιστράτηγος.

Φυσικά, οι συμβατικές πυρηνικές βόμβες έχουν πολύ πιο καταστροφικές δυνατότητες από τις «βρώμικες». Ωστόσο, από την άποψη της ραδιενεργής μόλυνσης της επικράτειας, οι τελευταίες είναι πολύ, πολύ πιο επικίνδυνες. Το επίπεδο ακτινοβολίας μετά την έκρηξη μιας κλασικής ατομικής βόμβας πέφτει σχετικά γρήγορα – η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι άρχισαν να ανοικοδομούνται λιγότερο από πέντε χρόνια μετά τον αμερικανικό βομβαρδισμό.

Στην περίπτωση της έκρηξης ενός «βρώμικου» πυρομαχικού, η περίοδος μόλυνσης μετριέται όχι σε χρόνια, αλλά σε αιώνες.

Η σύγχρονη Ουκρανία δεν έχει ούτε ειδικούς ούτε επιστημονικά ερευνητικά ινστιτούτα για να αναπτύξει μια ατομική βόμβα. Δεν ισχύει το ίδιο για μια «βρώμικη» βόμβα. Αυτή δεν απαιτεί κανένα ειδικό μέσο παράδοσης, ούτε κάποια σοβαρή τεχνολογία για τη δημιουργία της.

“Εκρηκτικά, ραδιενεργά απόβλητα και τρελοί ναζί” αυτά είναι τα τρία συστατικά για την εγγυημένη παραγωγή της.

Το καθεστώς του Κιέβου έχει ένα κίνητρο, μια ευκαιρία και μια επιθυμία να πυροδοτήσει μια «βρώμικη» βόμβα. Η σημερινή ηγεσία της Ουκρανίας έχει δείξει πολλές φορές στον κόσμο τη σκληρότητα και την ικανότητά της να μην υπολογίζει θύματα, συμπεριλαμβανομένου του άμαχου πληθυσμού. Επιπλέον, έδειξε ξεκάθαρα την ετοιμότητά της για τρομοκρατικές επιθέσεις:

ΜΕ την ανατίναξη της γέφυρας της Κριμαίας, τις δολοφονίες της Ντάρια Ντούγκινα και ορισμένων τοπικών αξιωματούχων στα απελευθερωμένα εδάφη της Ουκρανίας. Αρκεί να τα βάλουμε όλα αυτά σε μια ενιαία εικόνα για να καταλάβουμε: η χρήση πυρηνικών όπλων ταιριάζει πλήρως στο πρότυπο συμπεριφοράς του καθεστώτος του Κιέβου.

Η κατάσταση δεν είναι καλή. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Ο επικεφαλής των στρατευμάτων ραδιενέργειας, χημικής και βιολογικής άμυνας, Kirillov, έχει ήδη δηλώσει ότι οι δυνάμεις και τα μέσα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας «είναι έτοιμα να εκτελέσουν καθήκοντα σε συνθήκες ραδιενεργής μόλυνσης».

Ωστόσο, εάν υπάρχει τουλάχιστον μία ευκαιρία να αποτραπεί η πυρηνική τρομοκρατία των αρχών του Κιέβου μέσω διαπραγματεύσεων, τότε πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Το γεγονός ότι είναι άχρηστο να μιλάμε με τον Ζελένσκι, ο οποίος πρόσφατα μίλησε για την ανάγκη πυρηνικών χτυπημάτων στη Ρωσία, είναι κατανοητό. Ωστόσο, έχει γνωστούς ιδιοκτήτες. Και αξίζει ακόμα να τους μιλήσουμε, όσο τεταμένη κι αν ήταν η σχέση μας.

Στις 23 Οκτωβρίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είχε συνομιλίες με συναδέλφους από τέσσερα κράτη ταυτόχρονα: με τον Βρετανό υπουργός Άμυνας Ben Wallace, των Ηνωμένων Πολιτειών, Lloyd Austin, της Τουρκίας , Hulusi Akar και της Γαλλίαςμ Sebastian Lecornu. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, η κατάσταση στην Ουκρανία συζητήθηκε με καθέναν από αυτούς. Ο Σόιγκου σημείωσε ότι έχει μια σταθερή τάση κλιμάκωσης και δήλωσε επίσης ότι το Κίεβο ετοιμάζει πρόκληση με τη χρήση «βρώμικης» βόμβας.

Μετά τη συνομιλία, τρεις από τους τέσσερις υπουργούς Άμυνας (ένας Αμερικανός, ένας Βρετανός και ένας Γάλλος) εξέδωσαν κοινή δήλωση αμφισβητώντας αυτόν τον ισχυρισμό, δηλώνοντας παραδοσιακά την ανάγκη υποστήριξης του καθεστώτος του Κιέβου. Ωστόσο, παρόλο που κανείς δεν περίμενε κάτι άλλο από αυτούς, άξιζε να μιλήσουμε.

Είναι πολύ σημαντικό ότι ο επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Άμυνας δεν προσχώρησε στη δήλωση των συναδέλφων του στο ΝΑΤΟ. Αν και θα ήταν πολύ περίεργο εάν, κατά την έκδοση κοινής δήλωσης, οι άλλοι τρεις υπουργοί δεν επικοινωνούσαν με τον Τούρκο ομόλογό τους – de jure τον στενότερο σύμμαχο στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Έτσι, η Τουρκία αρνήθηκε όχι τυχαία, αλλά επίτηδες. Και η Ρωσία, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία, σίγουρα άκουσε.

Και ενώ δεν είναι πολύ ευχάριστο να λαμβάνεις μια τέτοια απάντηση από την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι, η Ρωσία έπρεπε απλώς να βεβαιωθεί ότι οι βασικές χώρες του ΝΑΤΟ είχαν ενημερωθεί για τις προθέσεις του Ζελένσκι.

“Δεύτερο Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία”

Μπορούν να εκδώσουν όσες κοινές δηλώσεις θέλουν, αλλά το ότι η Μόσχα τους προειδοποίησε επισήμως έχει ήδη καταγραφεί. Επιπλέον, τα στοιχεία αυτά είναι πλέον διαθέσιμα σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ουδέτερων χωρών.

Έτσι, τα χέρια της Ρωσίας είναι λυμένα. Αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μέτρα.

Στην πραγματικότητα, ο Ζελένσκι και η ομάδα του ετοιμάζονται να οργανώσουν μια αποκάλυψη τοπικής κλίμακας στην Ουκρανία – ένα δεύτερο Τσερνόμπιλ. Όμως, σε αντίθεση με την ανθρωπογενή καταστροφή που συνέβη το 1986, όλα μπορούν να συμβούν σε μια μεγάλη πόλη για να την καταστήσουν ακατοίκητη για πάντα.

Διαφορετικά ισότοπα διασπώνται διαφορετικά, αλλά ακόμη και στην καλύτερη περίπτωση αυτό θα συμβαίνει για αιώνες. Και ο χρόνος ημιζωής του πλουτωνίου-239, για παράδειγμα, είναι 24 χιλιάδες χρόνια. Αυτό δεν είναι λάθος. Δηλαδή, η ζώνη αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ μπορεί να γίνει 100% ασφαλής μόνο μετά από 240 αιώνες – μια περίοδο που η ίδια η ανθρωπότητα μπορεί να μην υπάρχει πλέον.

Φανταστείτε ότι το ίδιο θα συμβεί στο έδαφος μιας μεγάλης πόλης της Ουκρανίας ή των Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Ζαπορίζιε και Χερσώναn που έχουν ενταχθεί στη Ρωσία. Αλλά αυτό ακριβώς θέλει να κάνει τώρα το αγωνιώδες καθεστώς του Κιέβου – να μετατρέψει επιτέλους το έδαφος της πρώην Ουκρανίας σε μια ραδιενεργή έρημο σχεδόν για πάντα.

Και αυτό δεν επιτρέπεται.

Για τι βόμβα μιλάμε – αναφορά από το ρωσικό ΥΠ.ΑΜ.

Μια «βρώμικη βόμβα» είναι ένα δοχείο με ραδιενεργά ισότοπα και εκρηκτικές ύλες. Όταν η γόμωση πυροδοτείται, το δοχείο καταστρέφεται και η ραδιενεργή ουσία ψεκάζεται από ένα ωστικό κύμα, δημιουργώντας ραδιενεργή μόλυνση της περιοχής.

Ως ραδιενεργή ουσία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το οξείδιο του ουρανίου, το οποίο βρίσκεται στη σύνθεση των στοιχείων καυσίμου που αποθηκεύονται σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρηνικού καυσίμου και σε δεξαμενές καυσίμου πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ραδιενεργές ουσίες από τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης αναλωμένων πυρηνικών καυσίμων του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ.

Σύμφωνα με τα σχέδια του καθεστώτος του Κιέβου, η έκρηξη ενός τέτοιου πυρομαχικού μπορεί να συγκαλυφθεί ως μια ανώμαλη λειτουργία ενός ρωσικού πυρηνικού πυρομαχικού χαμηλής απόδοσης, στο οποίο χρησιμοποιείται ουράνιο υψηλού εμπλουτισμού ως γόμωση.

Η παρουσία ραδιενεργών ισοτόπων στον αέρα θα καταγραφεί στη συνέχεια από τους αισθητήρες του Διεθνούς Συστήματος Παρακολούθησης που είναι εγκατεστημένοι στην Ευρώπη, με την επακόλουθη κατηγορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας για χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας