Ρωσική καινοτομία-Anti-drone άμυνα με επικάλυψη ελαστικών αυτοκινήτων στα Tu-160 & Tu-95

1861

Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να καλύπτουν τα στρατηγικά τους βομβαρδιστικά Tu-95 και Tu-160 με ελαστικά αυτοκινήτων, σε μια, κατά τα φαινόμενα, αυτοσχέδια προσπάθεια να τα προστατεύσουν από τις επιθέσεις των ουκρανικών drones που έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Δορυφορικές εικόνες από τη Maxar της αεροπορικής βάσης Ενγκελς, στα βάθη της Ρωσίας, κατέγραψαν δύο βομβαρδιστικά Tu-95 καλυμμένα με λάστιχα σε άτρακτο και φτερά.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως πρόκειται για μια προσπάθεια όχι μόνο να προστεθεί ένα ακόμη στρώμα προστασίας κατά των ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλλά και να μειωθεί η ορατότητα των αεροσκαφών, ιδίως τη νύχτα.

Όπως πάντως εξηγούν οι ειδικοί της One Way Aerospace, της κατασκευάστριας εταιρείας των ουκρανικών drones, η ενέργεια αυτή είναι πιθανότερο να έχει περιορισμένα αποτελέσματα.

«Ενδέχεται να μειώσει το θερμικό αποτύπωμα των εκτεθειμένων αεροπορικών μέσων που βρίσκονται στους διαδρόμους των αεροδρομίων, ωστόσο αυτά παραμένουν ορατά με κάμερες υπερύθρων», σημειώνει στέλεχος της εταιρείας.

«Αν και φαίνεται κάπως ανόητο, μοιάζει να προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να θωρακίσουν τα αεροσκάφη τους, που αποτελούν εύκολο στόχο. Το αν θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο εξαρτάται από τι οπλισμό φέρει ο πύραυλος ή το drone», διευκρινίζει ο Στέφαν Γουάτκινς, σύμβουλος έρευνας σε εταιρεία που παρακολουθεί πλοία και αεροσκάφη.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα ελαστικά ίσως χρησιμοποιούνται ώστε να εμποδίσουν τυχόν θραύσματα έκρηξης να διαπεράσουν και να καταστρέψουν τα αεροσκάφη.

Το ΝΑΤΟ είναι ενήμερο για την κάλυψη των ρωσικών αεροσκαφών με ελαστικά, ανέφερε αξιωματούχος της βορειοατλαντικής συμμαχίας, που μίλησε στο CNN σε καθεστώς ανωνυμίας.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες η Ουκρανία έχει αυξήσει τα πλήγματά της κατά στρατηγικών στόχων εντός Ρωσίας.

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας