Ρώσικη επέλαση παντού κατέλαβαν σειρά περιοχών-Μανιτάρι σε Αvdiika-Chernihiv

1868

Σοβαρό πρόβλημα για το Κίεβο στο Ντονμπάς!

Ταχεία κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας παρατηρείται στο Ντονμπάς με τις ρωσικές δυνάμεις να καταλαμβάνουν την μία περιοχή μετά την άλλη. Οι ρωσικές και συμμαχικές τους δυνάμεις φαίνεται να επελαύνουν απ’ όλους τους άξονες, νοτιοανατολικά προς Σλαβιάνσκ, δυτικά και βόρεια της Ποπάσναγια.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν πως ίσως αυτό είναι το αποτέλεσμα των μεγάλων απωλειών που έχει ο ουκρανικός Στρατός μαζί με την κούραση και την  έλλειψη πυρομαχικών που τον ταλαιπωρεί.

Προέλαση προς Σλαβιάνσκ

Η ρωσική επίθεση προς το Σλαβιάνσκ συνεχίζεται με τον ρωσικό Στρατό να σπάσει της ουκρανικές γραμμές άμυνας βόρεια του Ντονέτσκ.

Η ρωσική 20η Στρατιά μπήκε στον οικισμό Dolina, δίπλα στο Krasnopolye, αφού προηγουμένως κατέλαβε το Bogorodnichnoye στον δρόμο προς Σλαβιάνσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εδραιωθεί στην περιοχή και πλέον πλησιάζουν στα βόρεια προάστια του Σλαβιάνσκ .

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Έπεσε η Vrubovka – Περικύκλωση ουκρανικών δυνάμεων

Οι δυνάμεις του Λουγκάνσκ κατέλαβαν με την υποστήριξη των Ρωσικών στρατευμάτων την Vrubovka , βορειοανατολικά της Ποπάσναγια και νότια του άξονα Σεβεροντονέτσκ – Λισιχάνσκ.

Πλέον μιλάμε για περικύκλωση των ουκρανικών μονάδων που μάχονταν στην περιοχή Gorsko-Zolotoe.

Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη καθώς καταλαμβάνοντας την Vrubovka, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τον οδικό άξονα Nikolaevka-Vrubovka-Gorskoe για να εφοδιάσουν τις ουκρανικές δυνάμεις σε Gorsko-Zolotoe. Απομένει μόνο ένας δρόμος, αυτός του Gorskoye-Lysichansk.

Αλλά αυτός ο δρόμος, λόγω της προέλασης των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην Toshkovka και την Ustinovka, βρίσκεται υπό τον έλεγχο του πυροβολικού.

Παράλληλα, τα Ρωσικά στρατεύματα διέσπασαν τις γραμμές άμυνας των Ουκρανών στην Toskovka και κινούνται βόρεια προς Lysichansk.

Στην περιοχή πολεμά το 6ο Σύνταγμα Κοζάκων, μαζί με το ειδικό σύνταγμα «AKHMAT 1».

Οι Ρώσοι κατέλαβαν σειρά περιοχών!

Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις προωθήθηκαν περαιτέρω από την Ποπάσναγια καταλαμβάνοντας τον οικισμό Vozrozhdenie. Στην περιοχή μάχονται οι μισθοφόροι της Wagner PMC. Οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεση τους προς την περιοχή Vershina, θέτοντας υπό τον έλεγχο του πυροβολικού τους τον αυτοκινητόδρομο Bakhmut-Svetlodarsk .

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 100η Ταξιαρχία του Ντονέτσκ κατάφερε να λυγίσει την ουκρανική αντίσταση στην περιοχή και να καταλάβει τα ανατολικά προάστια της περιοχής  Berestovoye.

Παράλληλα, οι δυνάμεις της Wagner PMC διέρρηξαν το ουκρανικό μέτωπο βόρεια του Uglegorsk TPP καταλαμβάνοντας τους οικισμούς Semigorye και Vershina.

Οι ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονταν στον θερμοηλεκτρικό σταθμό και στην περιοχή Novolugansk είναι πλέον περικυκλωμένες.

Νωρίτερα, οι μισθοφόροι της Wagner PMC κατέλαβαν τις περιοχές Vozrozhdenie, Roty καθώς και τον οικισμό Pilipchatino, δυτικά της Ποπάσναγια. Οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν περαιτέρω, μεταφέροντας την αμυντική τους γραμμή στο Pokrovsky.

Σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται στους οικισμούς Pokrovskoye, Klinovoye, ​​Yakovlevka, Berestovoye, Belogorovka και Nikolaevka.

Ισχυρές εκρήξεις στην Αvdiika και Chernihiv

Ισχυρή θερμοβαρική βόμβα έπεσε στην Avdiika. Στην περιοχή διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις με τις ουκρανικές δυνάμεις να παραμένουν οχυρωμένες εντός της πόλης.

Οι Ρώσοι αργά και σταθερά κάνοντας ευρεία χρήση του προβολικού εξασθενούν τις ουκρανικές άμυνες και οχυρώσεις.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως υπάρχουν έως και 15.000 Ουκρανοί στρατιώτες στην περιοχή. Ανάμεσα τους μέλη του Δεξιού Τομέα, μισθοφόροι και των Ταγμάτων  «Aidar», «Donbass» και άλλων.

Σήμερα, το ρωσικό Ναυτικό εξαπέλυσε νέο μπαράζ πυραύλων κρουζ Kalibr εναντίον στόχων σε όλη την Ουκρανία. Δείτε τι έγινε σε Avdiika και Chernihiv.

Δείτε χάρτες

Image

Image

Image

 

Image

Image

 

Image

Image

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας