Ρωσική επανάσταση στα πυρομαχικά αρμάτων μάχης–Ουκρανία: Μας κτυπούν «άγνωστα όπλα»

34138

Δυσάρεστες πληροφορίες για το Κίεβο έρχονται από τα μέτωπα του πολέμου καθώς επιβεβαιώνεται πως η ρωσική πολεμική μηχανή έριξε στη μάχη “άγνωστα” μέχρι τώρα πυρομαχικά μερικά εκ των οποίων προέρχονται από το Ιράν.

Κατά τη διεξαγωγή του πολέμου στο ουκρανικό έδαφος, ένα από τα καθήκοντα προτεραιότητας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος ήταν η μαζική εισαγωγή και χρήση εναντίον του ουκρανικού Στρατού νέων ή σχετικά προσφάτων ανεπτυγμένων όπλων.

Όλα δείχνουν πως η Ρωσία θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έλλειψη πυρομαχικών που μαστίζει πλέον τον ουκρανικό Στρατό ειδικά σε περίπτωση που συνεχιστεί η διακοπή της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας.

Η Ρωσία επιβεβαιώνει ότι χρησιμοποιεί πυρομαχικά HE-FRAG των 122 mm του Ιράν

Για πρώτη φορά, ένα επίσημο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έδειξε ότι βλήματα ιρανικής προέλευσης 122 χιλιοστών χρησιμοποιούνται για το ρωσικό σύστημα MLRS BM-21 Grad.

Πρόκειται για βλήματα HE-FRAG 122 mm της οικογένειας Arash-1.

Η επίσημη επιβεβαίωση της χρήσης ιρανικών βλημάτων των 122 χιλιοστών είναι σημαντική για τη Ρωσία σε μια εποχή που η Δύση έχει στερέψει από πυρομαχικά.

Ρεκόρ: Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν 500 εκσυγχρονισμένα drones Geran-2 τον Σεπτέμβριο

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Σεπτέμβριος ήταν μήνας ρεκόρ για την χρήση drones καμικάζι Geran-2.

Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία, τον περασμένο μήνα οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν συνολικά 503 από αυτά τα drones καμικάζι.

Το προηγούμενο ρεκόρ των 413 Geran-2 που εκτοξεύτηκαν σημειώθηκε τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο αριθμός των drones που χρησιμοποιήθηκαν ήταν περίπου 200 μονάδες.

Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Yuriy Ignat, εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση της έντασης των επιθέσεων drones και τόνισε  ότι αν η Ρωσία αυξήσει την παραγωγή drones, θα τα χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο εναντίον στρατιωτικών και ενεργειακών υποδομών.

Ο Ουκρανός αξιωματικός σημείωσε επίσης ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει εκσυγχρονίσει τa drones Geran-2 και έχει γίνει πιο δύσκολη η αναχαίτιση τους.

“Τα drones έχουν θωρακιστεί από τον ηλεκτρονικό πόλεμο και τα ρωσικά UAV μπορούν τώρα να αποκαταστήσουν την επικοινωνία με έναν δορυφόρο αν αυτή χαθεί σε περίπτωση ηλεκτρονικού πολέμου” είπε ο Ignat.

Δήμαρχος Νικολάεφ: Ρωσική επίθεση με «βλήματα αγνώστου τύπου»

Ο δήμαρχος Νικολάεφ είπε σε συνέντευξή του ότι τα ρωσικά στρατεύματα «επιτέθηκαν στην πόλη με πυραύλους άγνωστου τύπου» προσθέτοντας ότι τα συστήματα αεράμυνας δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν αυτούς τους πυραύλους και, κατά συνέπεια, να τους καταρρίψουν.

“Δεν γνωρίζουμε τι είδους πυραύλους άρχισαν να χρησιμοποιούν οι Ρώσοι. Όμως τέτοιοι πύραυλοι οδηγούν σε σοβαρές καταστροφές και πυρκαγιές” ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Οι Ουκρανοί εικάζουν ότι πρόκειται για μια τροποποίηση του πυραύλου X-38, που υιοθετήθηκε από τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις πριν από περίπου 10 χρόνια. Η αναβάθμιση του πυραύλου του επιτρέπει να πλήττει τον στόχο χωρίς να εισέλθει στην εμβέλεια των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας.

Η αρχική έκδοση του X-38 μπορούσε να χτυπήσει στόχους σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 40-50 χλμ.

Τα ρωσικά άρματα μάχης χρησιμοποιούν νέες οβίδες εναντίον του πεζικού

Οι τακτικές των σύγχρονων πολεμικών επιχειρήσεων οδήγησαν στον εξοπλισμό αρμάτων μάχης των εκδόσεων T-90 και T-14 «Armata» με τα συγκροτήματα απομακρυσμένης έκρηξης «Telnik» (RD).

Πρόκειται για νέα κατηγορία των βλημάτων 3OF82 υψηλής εκρηκτικότητας των 125 mm, τα 3VOF128 που χρησιμοποιούνται από τα άρματα μάχης.

Τα πυρομαχικά αυτά είναι εξοπλισμένα με έναν υπολογιστή (TBC), μια μονάδα εισαγωγής πληροφοριών (IBU) στα πυρομαχικά και μια συσκευή σύνδεσης (SD).

Ο Γενικός Διοικητής των Χερσαίων Δυνάμεων, Στρατηγός Oleg Salyukov είπε ότι τα αναφερόμενα βλήματα άρχισαν να χρησιμοποιούνται στα άρματα μάχης T-90M (Proryv-3 με κανόνι 2A46M-5).

Το 3OF82 “Telnik” είναι πυρομαχικά με έτοιμα υποπυρομαχικά (GPE), τα οποία μπορούν να εκραγούν στο επιθυμητό σημείο κατά την προσέγγιση του στόχου. Το πλήρωμα μπορεί να επιλέξει την κατεύθυνση της διασποράς των θραυσμάτων, προς τα εμπρός σε κώνο (δέσμη) ή σε ένα κυκλικό πεδίο.

Τέτοια πυρομαχικά πλήττουν με μεγάλη αποτελεσματικότητα το ουκρανικό πεζικό που είναι οχυρωμένο σε χαρακώματα ή βρίσκεται στα χωράφια, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να χτυπηθεί με ένα τυπικό βλήμα 3OF26.

Δείτε το βίντεο

Οι Ρώσοι διαλύουν την επιμελητειακή υποστήριξη των ουκρανικών δυνάμεων

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίσουν να χτυπούν σημαντικούς στόχους προσπαθώντας να διαταράξουν την επιμελητειακή υποστήριξη του ουκρανικού στρατού.

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις έπληξαν δύο γέφυρες στο χωριό Velikaya (Bolshaya) Novoselka, στο έδαφος του Ντονέτσκ.

Το πρώτο βίντεο δείχνει τη στιγμή του βομβαρδισμού της γέφυρας πάνω από τον ποταμό Mokrye Yaly.

Το ρωσικό μαχητικό εκτόξευσε έναν πύραυλο αέρος-εδάφους μικρής εμβέλειας, υψηλής ακρίβειας, τον Kh-38ML, σχεδιασμένο να πλήττει ένα ευρύ φάσμα στόχων. Η διόρθωση και ο αντικειμενικός έλεγχος πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση του drone Orlan.

Την προηγούμενη μέρα, εμφανίστηκαν πλάνα από την κατάρρευση μιας γειτονικής γέφυρας σε αυτήν την τοποθεσία, αλλά μακριά ​​από τον ποταμό Σαϊτάνκα.

Η πόλη αυτή είναι ένα σημαντικό κέντρο υλικοτεχνικής υποστήριξης για τις ουκρανικές δυνάμεις σε αυτό το τμήμα του μετώπου ενώ υπάρχουν ακόμα δύο γέφυρες στον ποταμό Kashlagach.

Πριν από αυτό, εμφανίστηκαν βίντεο που δείχνουν την καταστροφή τριών γεφυρών στον ποταμό Oskol στην περιοχή Χάρκοβο από πυραύλους Kh-38ML.

Τέλος, μία υπερυψωμένη διάβαση στην περιοχή Degtyarevsky στο Κίεβο έπεσε. Αυτή τη φορά μόνη της…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας