Ρωσική αεροπορία-Μετατρέπει σε «κρανίου τόπο» τα ουκρανικά οχυρά στο Τσάσιβ Γιαρ

1221

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές βρίσκονται στο ανατολικό άκρο της πόλης Τσάσιβ Γιαρ και ετοιμάζονται να την καταλάβουν σπίτι-σπίτι, με το σφυροκόπημα από αέρος να είναι συνεχές καθώς οι Ουκρανοί έχουν μετατρέψει την πόλη, που βρίσκεται επί πετρώδους εδάφους και ύψωμα, σε οχυρό.

Για αρκετούς αναλυτές η Μόσχα θέλει να την έχει απελευθερώσει ως τις 9 Μαΐου, την ημέρα δηλαδή που η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας και ίσως δεν είναι μακριά από τον στόχο.

Αν και το Κρεμλίνο δεν έχει παραδεχτεί ότι έθεσε μια τέτοια προθεσμία, οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν ανελέητα τη στρατηγικής σημασίας ουκρανική πόλη με πυροβολικό, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αεροπορικές επιδρομές ενώ και οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο.

Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στη νοτιοδυτική Bohdanivka (βορειοανατολικά του Chasiv Yar) ενώ οι μάχες συνεχίζονται βόρεια του Chasiv Yar κοντά στην Καλινίβκα. κοντά στο Νόβι Μικροράιον (ανατολικό Chasiv Yar) και στο Κανάλ Μικροράιον (το ανατολικότερο Chasiv Yar).

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται ταυτόχρονα προς Bohdanivka-Kalynivka, προς το Kanal Microraion, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T0504 (Bakhmut-Chasiv Yar) βορειοδυτικά του Ivanivske, από το Ivanivske, και μεταξύ Ivanivske και Klishchiivka προς το Siverskyi-Donetsk.

Στην ίδια την πόλη του Τσάσιβ Γιαρ βρίσκονται μονάδες της 200ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων και του 102ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων που περιμένουν την εντολή των αλεξιπτωτιστών για να επιτεθούν αφού πρώτα η ρωσική αεροπορία τελειώσει με τις κύριες οχυρώσεις.

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Σίρσκι έχει προειδοποιήσει ότι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης στα ανατολικά έχει επιδεινωθεί.

Οι καλύτερες ουκρανικές μονάδες που στάλθηκαν στο Chasiv Yar ή Chasov Yar αρνούνται να πολεμήσουν και υποχωρούν από τις θέσεις τους ή παραδίδονται όμως δηλώνει ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.

«Οι Ουκρανοί έστειλαν τις τρεις καλύτερες μονάδες στο Chasov Yar. Όλες τους αποτελούνται από φανατικούς. Η 25η ταξιαρχία έχει ήδη παραδοθεί, η 67η ταξιαρχία έχει δηλώσει ότι δεν θα πάει καν ενώ και οι Azov αποσύρονται εντελώς και αρνούνται να πολεμήσουν».

Εάν οι ρωσικές δυνάμεις καταλάβουν την πόλη, 12 χιλιόμετρα από το κέντρο της κατεστραμμένης πόλης Μπαχμούτ θα μπορούσαν να εξαπολύσουν απευθείας επιθέσεις εναντίον πολλών ουκρανικών «φρουρίων».

Η πόλη Τσάσιβ Γιάρ (Ήσυχη Χαράδρα), βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή του Ντονμπάς, συγκεκριμένα στο Ντονέτσκ και όντως τοποθετημένη σε υψηλότερο έδαφος, έχει χρησιμεύσει ως σημείο ανασυγκρότησης και ως μπροστινή βάση πυροβολικού για τον ουκρανικό στρατό.

Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν τις πόλεις Σλοβιάνσκ, Κραματόρσκ, Ντρουζκόβκα και το Κονσταντίνοφκα ως τις «πόλεις-φρούρια» που είναι προσβάσιμες από το Τσάβιβ Γιάρ.

απώλεια των πόλεων Druzhkivka και Kostiantynivka συγκεκριμένα θα ήταν μια μεγάλη επιχειρησιακή οπισθοδρόμηση που θα ήταν δύσκολο να αντιστραφεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας