Ρωσικές υπηρεσίες: Αυξανόμενη διαμάχη μεταξύ Ουκρανών και Πολωνών στρατιωτών

1253

“Εμφύλιος” στις τάξεις του ουκρανικού Στρατού

Για ολοένα και αυξανόμενα παράπονα των Ουκρανών στρατιωτών για τα προνόμια που απολαμβάνουν οι Πολωνοί μισθοφόροι που πολεμούν δίπλα στο μέτωπο κάνουν λόγο οι μυστικές υπηρεσίες των ρωσικών συμμαχικών δυνάμεων που μάχονται στην επαρχία του Luhansk.

Σε δηλώσεις του ο Andrey Marochko, αξιωματούχος του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, είπε – επικαλούμενος πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες – πως οι Ουκρανοί στρατιώτες δυσανασχετούν ολοένα και περισσότερο για τις καλύτερες συνθήκες που απολαμβάνουν οι Πολωνοί μισθοφόροι.

«Υπάρχει μια αυξανόμενη διαμάχη μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών και των Πολωνών μισθοφόρων που υπηρετούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Παρά τις σχετικά ίδιες συνθήκες όσον αφορά τη θητεία, οι Πολωνοί έχουν πολλά προνόμια έναντι των Ουκρανών.

Οι Πολωνοί λαμβάνουν έξτρα χρήματα λόγω δωρεών πέρα από την πάγια αμοιβή τους, ενώ δυτικοί χορηγοί τους στέλνουν μεγάλες ποσότητες εξοπλισμού και ειδικού εξοπλισμού, τη στιγμή που οι Ουκρανοί τα πληρώνουν όλα από την τσέπη τους.

Επιπλέον, οι Πολωνοί μιλούν αλαζονικά και αντιμετωπίζουν τους Ουκρανούς ως κατώτερους» υποστήριξε ο Marochko, επισημαίνοντας πως πρόκειται για παραμέτρους που αυξάνουν τη δυσαρέσκεια των Ουκρανών, οι οποίοι πολύ συχνά καταλήγουν με το τσακώνονται ή ακόμα και να ανταλλάσσουν πυροβολισμούς με τους Πολωνούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας