Ρωσικές δυνάμεις συνέλαβαν στο Χάρκοβο Ουκρανούς εθνικιστές που βασάνισαν ρώσους αιχμαλώτους

1638
Ρωσικές δυνάμεις συνέλαβαν στο Χάρκοβο

Ο στρατηγός Shamanov ανακοίνωσε τη σύλληψη Ουκρανών στο Χάρκοβο που εμπλέκονται σε φριχτά βασανιστήρια εναντίον ρώσων στρατιωτών

Στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων συνέλαβαν Ουκρανούς εθνικιστές που συμμετείχαν στο βασανισμό Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου, είπε ο Βλαντιμίρ Σαμάνοφ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας για την Ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών, Ζητήματα Δημοσίων και Θρησκευτικών Ενώσεων, στη στρογγυλή τράπεζα «Παγκόσμιες παραδοσιακές θρησκείες ενάντια στην ιδεολογία του ναζισμού και του φασισμού στον 21ο αιώνα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι βασάνιζαν τους κρατούμενους δεν χάρηκαν για πολύ.

«Τρεις ημέρες αργότερα, οι ειδικές δυνάμεις μας συνέλαβαν αυτά τα καθάρματα», είπε, διευκρινίζοντας ότι ήταν ριζοσπάστες από την ομάδα οπαδών του ποδοσφαιρικού συλλόγου Metallist του Χάρκοβο .

Ένα βίντεο με Ουκρανούς εθνικιστές να συμπεριφέρονται βάναυσα σε αιχμάλωτους Ρώσους εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο τις προάλλες και προκάλεσε μεγάλη κατακραυγή. Συγκεκριμένα, τα πλάνα δείχνουν ότι οι στρατιώτες πυροβολήθηκαν στα πόδια και έμειναν χωρίς ιατρική βοήθεια. Αναφέρεται ότι αυτό έγινε σε μια από τις βάσεις των εθνικιστών κοντά στο Χάρκοβο .

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στα βασανιστήρια αιχμαλώτων πολέμου θα φέρουν βαριά ευθύνη. Ο επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής , Alexander Bastrykin , έδωσε εντολή να εξακριβωθούν όλες οι συνθήκες του συμβάντος και να συλλεχθούν στοιχεία. Ο ΟΗΕ ζήτησε επίσης να διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό .

Στις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία ξεκίνησε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας . Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε στόχο της «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια».

Όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις χτυπούν μόνο στρατιωτικές υποδομές και ουκρανικά στρατεύματα. Με την υποστήριξη του ρωσικού στρατού, οι ομάδες DPR και LPR αναπτύσσουν μια επίθεση . Αλλά η κατοχή της Ουκρανίας είναι εκτός συζήτησης, τόνισε ο Πούτιν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας