Ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια πλησίασαν σε «ενεργειακά κέντρα» Σουηδίας-Φινλανδίας

1196

Σε συναγερμό βρίσκεται το Ναυτικό της Σουηδίας και της Φινλανδίας ‘ύστερα από τον εντοπισμό, όπως αναφέρεται ρωσικών ναυτικών μονάδων κοντά σε «πηγές ενέργειας» των δύο χωρών.  

Όπως ανέφερε η αρχηγός του σουηδικού Ναυτικού αντιναύαρχος Ewa Skoog Haslum  είναι πεπεισμένη  πως έχουν στοχοποιηθεί συγκεκριμένες ενεργειακές υποδομές, όπως αιολικά πάρκα και υποθαλάσσια κηλωσία.

Σε ερώτηση εάν οι Ρώσοι μπορούν καταστρέψουν υποθαλάσσια καλώδια παροχής ρεύματος η ίδια  απάντησε πως αυτό είναι σίγουρο.

«Μπορούν να πραγματοποιήσουν τέτοιες επιχειρήσεις εναντίον μας», σημείωσε λέγοντας πως για αυτόν σκοπό πολεμικά σκάφη του σουηδικού Ναυτικού βρίσκονται κοντά στις περιοχές αυτές.

Διαρκής ετοιμότητα

Το σουηδικό Ναυτικό έχει συνεχή ετοιμότητα στην περιοχή, σύμφωνα με την  αρχηγό του Ναυτικού.

«Ο στόλος μας είναι πολύ ενεργός  από πολλές απόψεις. Είμαστε εκεί 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Γι’ αυτό προσπαθούμε διαρκώς τόσο να αντικρούουμε τις προθέσεις όντας κοντά στους στόχους όσο και να δείχνουμε τη θέλησή μας να αμυνθούμε»

«Όλες οι μονάδες είναι έτοιμες»

Σε περίπτωση που η σουηδική ενεργειακή υποδομή εκτεθεί σε απόπειρα δολιοφθοράς, το Ναυτικό είναι έτοιμο, τόνισε η ίδια.

«Είμαστε έτοιμοι για επιχειρήσεις από την ημέρα Μηδέν. Είμαστε στη θάλασσα όλη την ώρα. Όλες οι μονάδες μας είναι έτοιμες: Και οι κύριες μονάδες επιφανείας, και τα αποβατικά μας και τα ναρκαλιευτικά μας και τα υποβρύχια μας», είπε η Skoog Haslum.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας