Ουκρανικές επιθέσεις στο Donbass, θα θεωρηθούν χτύπημα στη Ρωσία

1729
Ρωσία προς Δύση: Πιθανή επίθεση

Λυσσασμένη η Δύση εξωθεί τις εξελίξεις στην Ουκρανία στο χείλος της αβύσσου. Η Δύση πάση θυσία επιδιώκει την αποδυνάμωση και τον έλεγχο της Ρωσίας – Τελικά την ανέφικτη εξουδετέρωση της για την επικυριαρχία στον πλανήτη

Η Ρωσία στέλνει ένα προειδοποιητικό μήνυμα… για να αποτρέψει Ουκρανικές επιθέσεις και για να αποθαρρύνει τους δυτικούς συμμάχους που προτρέπουν τους Ουκρανούς να πραγματοποιήσουν χτύπημα εν μέσω δημοψηφισμάτων…

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα… στέλνει η Ρωσία στην Δύση και στον Ουκρανικό στρατό που προετοιμάζεται για επίθεση στο Donetsk την μια από τις δυο μεγάλες περιοχές του Donbass..
Εάν ο Ουκρανικός στρατός χτυπήσει το Donbass και τα απελευθερωμένα εδάφη της Ανατολικής Ουκρανίας θα θεωρηθεί πρόκληση και χτύπημα στην Ρωσία…
Η προειδοποίηση αυτή των Ρώσων έρχεται σε μια συγκυρία όπου διεξάγονται τα δημοψηφίσματα σε Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporizhia… ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνονται ουκρανικά στρατεύματα δυτικά του Donetsk και προετοιμάζουν επίθεση…
Η Ρωσία στέλνει ένα προειδοποιητικό μήνυμα… για να αποτρέψει Ουκρανικές επιθέσεις και για να αποθαρρύνει τους δυτικούς συμμάχους που προτρέπουν τους Ουκρανούς να πραγματοποιήσουν χτύπημα εν μέσω δημοψηφισμάτων…

Το μήνυμα της Ρωσίας…

Η Ρωσία θα θεωρήσει τις προσπάθειες της Ουκρανίας να ανακαταλάβει το Donbass και άλλα εδάφη ως επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος εάν τα δημοψηφίσματα καταλήξουν υπέρ της προσάρτησης των εδαφών αυτών στην Ρωσική ομοσπονδία, δήλωσε εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Dm. Peskov.
«Είναι αυτονόητο», είπε, όταν ρωτήθηκε εάν σε περίπτωση θετικής έκβασης των δημοψηφισμάτων, όλες οι προσπάθειες του Ουκρανικού στρατού να ανακαταλάβει αυτά τα εδάφη θα θεωρηθούν ως επιθέσεις στη Ρωσία.
Ο Peskov εξήγησε ότι «αμέσως μετά την απόφαση για ένταξη στη Ρωσία θα τεθεί σε ισχύ το Σύνταγμα της Ρωσίας σε σχέση με αυτά τα εδάφη».
«Όλα είναι πολύ ξεκάθαρα.
Εάν υπάρξει απόφαση προσχώρησης στη Ρωσία, τότε, κατά συνέπεια, θα τεθούν σε ισχύ οι σχετικές διατάξεις του Συντάγματος της Ρωσίας».

Δεν θα υπάρξει κινητοποίηση 1,2 εκατ στρατιωτών

Ο Peskov διέψευσε αναφορές για σχέδια για κλήτευση 1,2 εκατομμυρίων Ρώσων στρατιωτών.
Το μέσο ενημέρωσης Meduza (αναγνωρισμένο στη Ρωσία ως ξένος πράκτορας) ανέφερε ότι η Ρωσία θα επιστρατεύσει 1,2 εκατ στρατιώτες.
Η Ρωσία θα κινητοποιήσει 300.000 στρατιώτες που έχουν στρατιωτική προϋπηρεσία ώστε να σταλούν στην Ανατολική Ουκρανία για την φύλαξη των νέων συνόρων….

Αλλάζει το παιχνίδι στην Ουκρανία η επιστράτευση των ρώσων…

Λόγω των πρόσφατων αποτυχιών των ρωσικών δυνάμεων στην κατεύθυνση του Kharkiv, των συνεχών επιθέσεων της Ουκρανίας στις θέσεις της πολιτοφυλακής στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και της συνεχιζόμενης στρατιωτικής βοήθειας από τις δυτικές χώρες προς την Ουκρανία, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin δεν είχε άλλη επιλογή από το να κηρύξει επιστράτευση.

Παρά την αναμενόμενη αύξηση της δυσαρέσκειας μεταξύ μέρους του πληθυσμού για την ανάγκη συμμετοχής σε αυτόν τον πόλεμο, ακόμη και στην Ουκρανία αναγκάζονται να παραδεχτούν ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει δραστικά στο πολύ εγγύς μέλλον.
Τα ουκρανικά κανάλια δημοσιεύουν βίντεο με μεγάλες ουρές ανθρώπων που ήρθαν στα γραφεία εγγραφής και στράτευσης.
Η συμμετοχή των ρώσων στην επιστράτευση είναι μεγάλη…

Στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, της οποίας οι κάτοικοι υφίστανται τακτικά βομβαρδισμούς από την Ουκρανία, η προσέλευση για επιστράτευση ξεπέρασε το 80% τις πρώτες ημέρες της κινητοποίησης.
Εθελοντές, που βοηθούν τον στρατό από τις πρώτες μέρες του πολέμου αγοράζοντας και παραδίδοντας όλα όσα χρειάζονται, έρχονται μόνοι τους στα σημεία συγκέντρωσης και μοιράζονται τις εντυπώσεις τους: υπάρχει μαχητικό πνεύμα και όχι πανικός. Υπάρχουν και εθελοντές που ήρθαν χωρίς καμία κλήση.

Ρωσική Κινητοποίηση – Αρχή του τέλους για την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Υπάρχουν πολλά βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα από διάφορες περιοχές της Ρωσίας που δείχνουν την αναχώρηση των πρώτων ομάδων πολιτών που κατατάχθηκαν εκ νέου στο στρατό.
Πολλοί εθελοντές ανέφεραν:

1)Πιστεύω ότι είναι απαραίτητη η μερική κινητοποίηση.
Ανήκω στην κατηγορία που έχει δηλώσει για επιστράτευση, άρα θα κάνω το καθήκον μου για το καλό της Πατρίδας.

2)Βετεράνος στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Αποφάσισα να βοηθήσω εθελοντικά τους ανθρώπους μας, σύντροφοι σε μια δύσκολη στιγμή, να μην τους εγκαταλείψουμε.

3)Το θεωρώ καθήκον μου. Αν η χώρα με χρειάζεται, τότε είμαι έτοιμος να φύγω.

4)Ή μας κερδίζει ο εχθρός, ή τον κερδίζουμε εμείς. Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να κερδίσουμε.
Έχει γίνει τόσες φορές στο παρελθόν, και θα είναι έτσι ξανά. Επομένως, μόνο νίκη.

Στην Τσετσενία, ο αρχηγός της Δημοκρατίας, R. Kadyrov, υποστήριξε ότι η κινητοποίηση στην περιοχή έχει ήδη «ξεπεράσει το 254%», ακόμη και πριν από την ανακοίνωση της μερικής κινητοποίησης», είπε ο Τσετσένος ηγέτης.
Επιπλέον, πρόσθεσε ο R. Kadyrov, υπάρχει μια εφεδρεία χιλιάδων εθελοντών στην Τσετσενία, «οι οποίοι, εάν χρειαστεί, θα μπορέσουν να ενταχθούν στις τάξεις των υπερασπιστών της Ρωσίας».

Μόλις ο Ρώσος Πρόεδρος Putin ανακοίνωσε μερική κινητοποίηση, τα παγκόσμια δυτικά μέσα ενημέρωσης, τα ουκρανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και οι μονάδες πληροφοριών και ψυχολογικών επιχειρήσεων (IPsO), υποστηριζόμενα από ρωσικά αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, κατέβαλαν όλη τους την προσπάθεια να διαταράξουν τη διαδικασία κινητοποίησης.
Πολλές ψεύτικες ιστορίες για τους υποτιθέμενους Ρώσους στρατιώτες που κινητοποιήθηκαν παράνομα, ψεύτικες ειδήσεις ότι Ρώσοι άνδρες ακινητοποιούνται στους δρόμους επειδή αντιδρούν και άλλα ψέματα μολύνουν αμέσως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω ελεγχόμενων πόρων και λογαριασμών.

Η Δύση και το καθεστώς μαριονέτα της Ουκρανίας άδραξαν την ευκαιρία για να υποκινήσουν διαδηλώσεις στη Ρωσία.
Ωστόσο, ακόμη και μια τόσο σκληρή απόφαση όπως η κινητοποίηση στρατιωτών αντιμετωπίστηκε με σημαντική υποστήριξη από τον ρωσικό πληθυσμό καθώς υπάρχουν μεγάλες ουρές στα στρατιωτικά γραφεία, ειδικά στις ρωσικές περιοχές.
epistrateysh.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας