Ρωσία: Πάνω από 700.000 πολίτες του Ντονμπάς πήγαν σε ρωσικό έδαφος!

492
Πάνω από 700.000 πολίτες

Πάνω από 700.000 άνθρωποι από τις περιοχές των Ντoνιέτσκ και Λουγκάνσκ, καθώς και από άλλες περιοχές της Ουκρανίας, έχουν προσφύγει στη Ρωσία από την 24η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε αξιωματικός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Μόνο χθες Σάββατο σχεδόν 27.000 εγκατέλειψαν τις περιοχές όπου διεξάγονται εχθροπραξίες για τη Ρωσία, δήλωσε ο υποστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ. Ο ανώτερος αξιωματικός του ρωσικού Στρατού είπε ακόμη πως έχουν διασωθεί 134.000 άνθρωποι από τη Μαριούπολη, στη νότια Ουκρανία, όπου μαίνονται μάχες από τις αρχές του Μαρτίου.

Κατά το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο υποστράτηγος Μιζίντσεφ κατηγόρησε εκ νέου το Κίεβο ότι επιτρέπει τη διαφυγή αμάχων που διατρέχουν κίνδυνο λόγω των μαχών μόνο σε περιοχές ελεγχόμενες από τις ουκρανικές αρχές και όχι προς τη ρωσική επικράτεια.

Από την πλευρά του, η ουκρανική κυβέρνηση κατηγορεί τη ρωσική πλευρά για εκπατρισμό Ουκρανών στην επικράτειά της παρά τη θέλησή τους, κάτι που χαρακτηρίζει παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Ήδη προτού αρχίσει αυτή που το Κρεμλίνο αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, χιλιάδες πολίτες των αυτοανακηρυγμένων «λαϊκών δημοκρατιών» στο ανατολικό τμήμα της χώρας κατέφυγαν στο ρωσικό έδαφος, καθώς η Μόσχα μίλαγε περί επαπειλούμενης ουκρανικής επίθεσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας