Ρωσία: Μετακινήσεις ρωσικών βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων Topol-M

1053

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Μακρόν στη διάσκεψη του Παρισιού, ότι δεν αποκλείεται η αποστολή στρατού ΝΑΤΟϊκών χωρών στην Ουκρανία για να πολεμήσουν ενάντια στη Ρωσία, και την απάντηση της ρωσικής ηγεσίας με προειδοποίηση για χρήση πυρηνικών, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας μπαίνουν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής μετακινώντας πυραύλους TOPOL-M.

Οι TOPOL-M είναι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που μπορούν να εξοπλιστούν είτε με μία πυρηνική κεφαλή 800 κιλοτόννων, είτε 4-6 των 200 κιλοτόννων. Υπενθυμίζεται ότι η βόμβα που έπληξε τη Χιροσίμα είχε ισχύ 15 κιλοτόννων.

Η μετακίνηση των πυραύλων είναι στην πραγματικότητα περισσότερο κίνηση εντυπωσιασμού. Σε περίπτωση που η Ρωσία αποφασίσει να πλήξει τη Δύση με πυρηνικά, το πιθανότερο είναι ότι θα χρησιμοποιηθούν γι αυτή τη δουλειά τα Ρωσικά υποβρύχια που είναι ήδη εν πλω, σε άγνωστα για τη Δύση σημεία, και οπλισμένα με μεγάλες ποσότητες πυρηνικών όπλων. Παρ’ όλα αυτά, η μετακίνηση και το σχετικό βίντεο σίγουρα είναι υπενθύμιση προς τη Δύση ότι η Ρωσία δεν αστειεύεται. Τουλάχιστον ο Σολτς φαίνεται να έχει πάρει το μήνυμα, γι αυτό άδειασε το Μακρόν κατά εντυπωσιακό τρόπο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας