Ρωσία: Κατέλαβε το Μετόκλιν κοντά στο Azot-Οι Ουκρανοί το παραδέχτηκαν

804

Τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν στο Ντονμπάς

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι έχασε τον έλεγχο του Μετόλκιν, ενός χωριού στην περιφέρεια του Σεβεροντονέτσκ, την πόλη κλειδί του Ντονμπάς στο ανατολικό τμήμα της χώρας την οποία η Ρωσία έχει καταλάβει στο σύνολό της πλην του χημικού εργοστασίου Azot.

«Δυστυχώς δεν ελέγχουμε πλέον το Μετόλκιν», δήλωσε ο Σέρχι Χαϊντάι o Oυκρανός κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ σε ανακοίνωσή του.

Με την κατάληψη του χωριού αυτού, το οποίο πριν από τον πόλεμο μετρούσε περίπου 1.000 κατοίκους, οι Ρώσοι κάνουν ακόμη ένα βήμα για να τελειώσουν την «δουλειά» στο Σεβεροντονέτσκ.

Τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν στο Ντονμπάς, το οποίο αποτελείται από τις επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ.

Το χημικό εργοστάσιο Αζότ στο Σεβεροντονέτσκ, όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες άμαχοι, βομβαρδίζεται «συνεχώς» από τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον Χαϊντάι.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Σεβεροντονέτσκ Ολεξάντρ Στριουκ δήλωσε σήμερα στην ουκρανική τηλεόραση ότι η Μόσχα ελέγχει τις περισσότερες κατοικημένες περιοχές της πόλης.

«Αν μιλάμε για το σύνολο της πόλης, περισσότερο από το ένα τρίτο ελέγχεται από τις ένοπλες δυνάμεις μας. Οι Ρώσοι ελέγχουν το υπόλοιπο», επεσήμανε.

«Οδομαχίες μαίνονται 24 ώρες το 24ωρο», πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζονται τακτικά.

Εξάλλου εδώ και πολλές ημέρες είναι αδύνατο να γίνουν απομακρύνσεις αμάχων από το Σεβεροντονέτσκ, αφού η τελευταία γέφυρα που ένωνε την πόλη με τη γειτονική της Λισιτσάνσκ καταστράφηκε.

Στο μεταξύ οι ρωσόφωνοι ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν ένα ακόμη χωριό κοντά στο Σεβεροντονέτσκ, το οποίο βρίσκεται στον κεντρικό, νότιο δρόμο που οδηγεί στην πόλη.

Ο Βιτάλι Κισέλεφ, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, δήλωσε ότι ο στρατός της έχει καταλάβει το χωριό Τοσκίβκα, 25 χιλιόμετρα νότια του Σεβεροντονέτσκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας