Πύρρειος νίκη Ουκρανών στο Μπαχμούτ-Κατέλαβαν Αντρίιβκα&Κλισίφκα–5.000 νεκροί-Οικισμοί στην γκρίζα Ζώνη!

1789

Οι ουκρανικές δυνάμεις σημειώνουν την πρώτη μεγάλη επιτυχία τους στο Μπαχμούτ καθώς διέρρηξαν την ρωσική άμυνα στα αριστερά “πλευρά” της πόλης και κατέλαβαν την Κλισίφκα και την Αντρίιβκα.

Οι Ρώσοι δεν παραδέχονται την απώλεια των δύο οικισμών, τονίζουν όμως ότι έχουν εισέλθει στην “γκρίζα ζώνη” και σημειώνουν ότι θα ξεκινήσει ρωσική αντεπίθεση.

Oι Ουκρανοί πολιορκούν την νότια πλευρά του Μπαχμούτ εδώ και τρεις μήνες στο πλαίσιο της αντεπίθεσης και έχουν καταναλώσει τεράστιο αριθμό ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού. Υπολογίζεται ότι στο πλαίσιο της ουκρανικής αντεπίθεσης στο Μπαχμούτ, το Κίεβο έχασε ακόμη μία Ταξιαρχία, περίπου 4-5.000 άντρες!  Αν υπολογίσουμε και τις ρωσικές απώλειες, το νούμερο εκτοξεύεται!

Το κύριο θέμα πλέον είναι αν οι Ουκρανοί θα μπορέσουν να διατηρήσουν υπό έλεγχο τους δύο αυτούς οικισμούς ή θα τους χάσουν στην πρώτη ρωσική αντεπίθεση. Υπενθυμίζουμε ότι είχαν θέσει πρόσφατα υπό έλεγχο την Κλισίφκα για περίπου 24 ώρες, όμως μετά την έχασαν ξανά.

Η νότια πλευρά του Μπαχμούτ παραμένει προς αυτή την κατεύθυνση το μόνο τμήμα του μετώπου όπου συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες. Δεν υπάρχει τέτοια δραστηριότητα στη βόρεια πλευρά του Μπαχμούτ

“Η Αντρίιβκα δεν υπάρχει πλέον” λένε οι Ρώσοι

“Σφοδρές μάχες συνεχίζονται στο χωριό Andreevka στην αριστερή πλευρά του Μπαχμούτ. Ο οικισμός  εξαφανίστηκε από προσώπου γης, αλλά δεν καταλήφθηκε από τον ουκρανικό Στρατό», αναφέρει ο στρατιωτικός ανταποκριτής του rt.com, Murad Gazdiev και προσθέτει:

“Γίνεται μια εξαιρετικά βίαιη μάχη πυροβολικού. Το χωριό απλά δεν υπάρχει πια, κάθε σπίτι έχει καταστραφεί.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν μέσα από τους σωρούς των ερειπίων”.

Σφοδρές μάχες στην Κλισίφκα

Ο οικισμός Κλισίφκα στην κατεύθυνση του Μπαχμούτ βρίσκεται στο επίκεντρο των μαχών εδώ και αρκετούς μήνες.

Το χωριό που δεν απέχει πολύ από το Μπαχμούτ σήμερα έχει μετατραπεί εντελώς σε ερείπια. Τόσο τα ρωσικά όσο και τα ουκρανικά στρατεύματα μετατρέπουν τα ερείπια σε οχυρώσεις και πολεμούν σκληρά.

Κατά τη διάρκεια των τριών μηνών της ουκρανικής αντεπιθέσεως, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούσαν να προχωρήσουν στον τομέα Kleshcheevsky της κατεύθυνσης Artemovsky, ελπίζοντας να καταλάβουν την Kleshcheevka, και στη συνέχεια το ίδιο το Μπαχμούτ, εφαρμόζοντας μια κίνηση λαβίδας.

Βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα πριν λίγο οι Ουκρανοί δείχνει ότι Ουκρανοί στρατιώτες  βρίσκονται στα ερείπια κατοικιών και βοηθητικών κτιρίων στην Kleshcheevka.

Οι Ουκρανοί πήραν τον οικισμό.

Ουκρανία: Ο στρατός ανακοίνωσε την ανακατάληψη της Αντρίιβκα

Ουκρανικά στρατεύματα ανακατέλαβαν το χωριό Αντρίιβκα, σε μικρή απόσταση από την ελεγχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις πόλη Μπαχμούτ, στην περιφέρεια Ντονέτσκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο.

«Στην πορεία επιθετικών επιχειρήσεων», ουκρανικές μονάδες «κατέλαβαν το Αντρίιβκα στην περιφέρεια Ντονέτσκ», διαβεβαίωσε το επιτελείο στην πρωινή αναφορά του. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, καταφέρθηκαν μεγάλες απώλειες, τόσο ανθρώπινες όσο και σε εξοπλισμό, στις ρωσικές δυνάμεις ενώ στήθηκαν οχυρώσεις σε κάποιους τομείς.

Το ουκρανικό επιτελείο έκανε επίσης λόγο για «εν μέρει επιτυχή» έφοδο των στρατευμάτων του σε άλλο χωριό νότια της Μπαχμούτ, τη Κλισίφκα..

Τί συνέβη χτες

Χτες, η υφυπουργός υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μάλιαρ ανασκεύασε δήλωσή της περί ανακατάληψης του χωριού Αντρίιβκα στην ανατολική Ουκρανία, τονίζοντας ότι οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν να μάχονται για να ανακαταλάβουν το χωριό από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και αλλάζει», τόνισε η Μάλιαρ, τροποποιώντας ανάρτησή της στο Telegram.

Πριν από την τροποποίηση η ανάρτηση έγραφε: «Η Αντρίιβκα είναι δική μας. Διασφαλίζουμε τις θέσεις μας». Η υφυπουργός έκανε λόγο για προβλήματα στις επικοινωνίες.

«Διευκρινίζω για τις πληροφορίες σχετικά με την ανακατάληψη της Αντρίιβκα. Δεν δημοσιοποιώ τέτοιες πληροφορίες χωρίς συντονισμό και συμφωνία με τον στρατό. Επί του παρόντος, υπάρχει μια διακοπή επικοινωνίας μεταξύ πολλών πηγών πληροφοριών που αναφέρονται απευθείας από το πεδίο της μάχης. Υπάρχει κάποια επιτυχία στην Αντρίιβκα και σκληρές μάχες είναι σε εξέλιξη», αναφέρει στο Telegram η Ουκρανή αξιωματούχος.

Ωστόσο, η διοίκηση της 3ης ταξιαρχίας των ουκρανικών δυνάμεων που μάχονται στην περιοχή αρνήθηκε επίσημα αυτές τις πληροφορίες, χαρακτηρίζοντάς τις πρόωρες. Οι ουκρανικές δυνάμεις τονίζουν πως συνεχίζονται αυτήν την ώρα οι σκληρές μάχες στα χωριά Αντρίιβκα και Κλισχίβκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας