Ψευδαισθησιακός Αύγουστος

473
Η φωτογράφιση του προεδρικού ζεύγους της Ουκρανίας σε lifestyle περιοδικό μόδας των ΗΠΑ,προκάλεσε τα εξής σχόλια της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠ.ΕΞ Μαρίας Ζαχάροβα στον λογαριασμό της στο Telegram:” Έχετε παρατηρήσει πως τα δυτικά μέσα προωθούν την γυναίκα του Ζελένσκι; Επίσκεψη στις ΗΠΑ,εξώφυλλα περιοδικών,φωτογραφήσεις στο bunker. Ακόμη και ο πρόεδρος της Ουκρανίας δίνει πλέον συνεντεύξεις με φόντο την γυναίκα του. Ο λόγος είναι μπανάλ,ο Ζελένσκι έχει κουράσει,το διεθνές κοινό δεν τον ακούει πια,τον βαρέθηκαν. Ο <πόρος> που λέγεται Ζελένσκι έχει εξαντληθεί εντελώς,η εικόνα είναι απελπιστικά σάπια,επομένως δεν σερβίρεται πλέον χωρίς καρύκευμα. Τώρα το πολιτικό μενού στο πιάτο ονομάζεται<Ζελένσκι υπό την Ολένα>”(www.skai.gr 28-7-2022).
Το δυτικό πολιτικό marketing φροντίζει να “φρεσκάρει” το πολιτικό προιόν του στην Ουκρανία που ηττάται,που έχει απορροφήσει τεράστια χρηματικά ποσά και υπέρογκο στρατιωτικό πολεμικό υλικό- που αντιστοιχούν περίπου σε δαπάνες παγκοσμίου πολέμου-,χωρίς να “χάνει” η Ρωσία και καθίσταται πλέον ορατό-καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος ζητά όλο και περισσότερα χρήματα και όπλα- ότι όσο ρέουν αφθόνως το δυτικό χρήμα και τα δυτικά όπλα στην Ουκρανία,ο πόλεμος θα συνεχίζεται καθώς είναι πολλά τόσο τα χρήματα,όσο και το πολεμικό υλικό,που μεταφράζεται και αυτό σε χρήμα. Ο πόλεμος δημιουργεί “ευκαιρίες”,εδραιώνει και συντηρεί ποικίλα συμφέροντα που εύχονται αυτή η κατάσταση,η οποία προκαλεί τόσα δεινά και θα προκαλέσει ακόμη περισσότερα στους πολίτες και στους λαούς της Δύσης-κυρίως της Ε.Ε-,να συνεχίσει να υφίσταται ατερμόνως και ίσως όχι μόνον αυτό και όχι μόνον εκεί.
“Ευχαριστώ όσους συγκρατήθηκαν και ειδικά τους Σέρβους του Κοσόβου. Θέλω να επαναλάβω για μία ακόμη φορά ότι δεν θα παραδοθούμε και θα κερδίσει η Σερβία”. Αυτές είναι οι δηλώσεις του προέδρου του Σέρβου προέδρου Βούτσιτς που σημπληρώνονται ως εξής:” Θα ζητήσουμε ειρήνη αλλά θα σας πω αμέσως,δεν θα παραιτηθούμε”. Επί του παρόντος η “κυβέρνηση” του Κοσόβου ανέβαλε για τις αρχές Σεπτεμβρίου,την απόφασή της ως προς την υποχρεωτική αλλαγή πινακίδων και ταυτοτήτων στο Κόσοβο,για όλους τους κατοίκους και τους Σέρβους και ενώ αυτοί είχαν αποκλείσει τις διελεύσεις από τα βόρεια σύνορα της χώρας(trt.net.gr 1-2/8/2022).
Τον Σεπτέμβριο λοιπόν αναμένεται να διαπιστωθεί αν υπάρχει κίνδυνος αναφλέξεως της πυριτιδαποθήκης των Βαλκανίων. Έως τότε ο Αύγουστος στην Ελλάδα θα κυριαρχεί ως πραγματικότητα και ψευδαίσθηση ταυτοχρόνως. Η υποβάθμιση του τουριστικού προιόντος της Β.Ελλάδας,που έχει πλημμυρίσει από τον οδικό τουρισμό των Βαλκανίων πολιτών,δεν εγγυάται ως προς την κίνηση των τοπικών αγορών ουδέν πλεονέκτημα-πλην ίσως της εστίασης-,όπως άλλωστε δηλώνουν – και πολύ ορθώς- οι εμπορικοί σύλλογοι αυτών των περιοχών,που ως άνθρωποι της αγοράς,ζουν και βιώνουν την πραγματικότητα του σήμερα και μπορούν και βλέπουν την επερχόμενη του αύριο. Οπότε απομένουν οι τουριστικοί προορισμοί της Ν. Ελλάδας να αποτιμήσουν στην πράξη την αύξηση των αεροπορικών αφίξεων.
Σταθερά ελλειμματική σε αιγοπρόβειο κρέας και γάλα εμφανίζεται η Κρήτη την τελευταία τριετία. Η παραγωγή των κτηνοτρόφων στο Ρέθυμνο είναι μειωμένη κατά 50% το 2022,έναντι του 2021. Ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης είναι πιο ορατός από ποτέ,σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς,όπως ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Ρεθύμνου:” Τον χειμώνα θα ζοριστούμε πάρα πολύ. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους κτηνοτρόφους. Χρειάζονται χρήματα για την αγορά πρώτων υλών,τα οποία δεν υπάρχουν,οι ζωοτροφές είναι ακριβές”(www.agrocreta.gr 29-7-2022).
Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Βοσκών Λιβαδίου Ολύμπου δηλώνει ότι οι Συνεταιρισμοί επέλεξαν ως γραμμή άμυνας τιμή 1,80 ευρώ/κιλό πρόβειου γάλακτος στην νέα περίοδο,ενώ το 2021 την ίδια εποχή η τιμή είχε κλείσει στα 1,20ευρώ/κιλό(www.agrotypos.gr 29-7-2022).
Οι Έλληνες πολίτες ήδη μέσω των και των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ,ετοιμάζονται ψυχολογικά ως προς τις διακοπές της ενέργειας στις οικίες τους τον χειμώνα,έστω και εάν προβάλλεται ως έσχατο μέτρο.Το κοινωνικό αγαθό ενέργεια ανήκει στους πολίτες και όχι στις επιχειρήσεις. Συνεχώς και περισσότερο καθίσταται αναγκαία η κυριαρχία στην Ελλάδα μίας διαφορετικής ανατρεπτικής πολιτικής προς όφελος των πολιτών και της οικονομικής της ανάπτυξης.
Αύγουστος της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
“Στις τελευταίες του μέρες,όταν οι φίλοι του τον παρακαλούσαν ν’αναπαυθεί λιγάκι,συνήθιζε ν’απαντάει:<Ο σώζων εαυτόν απωλεσθήτω>[….[” ( Αντρέ Μωρουά ” Ντισραέλι” Εκδόσεις ” Γκοβόστη” 1946,σελ.146)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας