Πρωτοτυπεί η Ρωσία, τα τεθωρακισμένα γίνονται ρομπότ–Τι είναι το σύστημα «Prometheus»

1758

Οι επιστήμονες της Rostec, μια διεθνούς φήμης ρωσικής βιομηχανικής συνεργασίας που ειδικεύεται στα ηλεκτρονικά, τα όπλα και την αεροπορία, δημιούργησαν το σύμπλεγμα υλικού και λογισμικού Prometheus.

Η Ρωσία έχει αναπτύξει ένα εξελιγμένο σύστημα ικανό να μετατρέπει σε ρομπότ τανκς και οχήματα μάχης πεζικού.
Οι επιστήμονες της Rostec, μια διεθνούς φήμης ρωσικής βιομηχανικής συνεργασίας που ειδικεύεται στα ηλεκτρονικά, τα όπλα και την αεροπορία, δημιούργησαν το σύμπλεγμα υλικού και λογισμικού Prometheus.
Ο Προμηθέας ήταν Τιτάνας και συνέβαλλε βάση της ελληνικής μυθολογίας με την φωτιά στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους…

Αυτό το καινοτόμο σύστημα μπορεί να μετατρέψει διάφορους τύπους στρατιωτικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων μάχης πεζικού (IFV), τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (APC) και τανκς, σε τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ.
Ο Bekhan Ozdoev, βιομηχανικός διευθυντής του συμπλέγματος όπλων, πυρομαχικών και ειδικών χημικών ουσιών της κρατικής εταιρείας, συζήτησε το συγκρότημα υλικού και λογισμικού Prometheus και τις δυνατότητές του.

Το μαχητικό όχημα πεζικού που λειτουργεί ως ρομπότ εξοπλισμένο με τη μονάδα μάχης Sinitsa, που αναπτύχθηκε από το All-Russian Research Institute Signal, θυγατρική της Rostec, επέδειξε εξαιρετικές δυνατότητες ελέγχου και λειτουργική αποτελεσματικότητα όταν λειτουργούσε εξ αποστάσεως από κονσόλα ελέγχου.
Η Rostec έχει προχωρήσει πολύ και έχει αναπτύξει το σύμπλεγμα υλικού και λογισμικού Prometheus, το οποίο μπορεί να μετατρέψει διάφορους τύπους οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων τροχοφόρων και ελπιστριοφόρων σε ρομποτικά οχήματα.

Ο έλεγχος επιτυγχάνεται μέσω συστημάτων τηλεχειρισμού διατηρώντας την αρχική διάταξη των θέσεων του πληρώματος.
Ο Ozdoev ανέφερε περαιτέρω ότι είναι απαραίτητες μόνο μικρές τροποποιήσεις στα οχήματα μάχης για να καταστεί δυνατή η ενσωμάτωσή τους στο σύστημα Prometheus.

Το έργο προχωρά προς την ενίσχυση της αυτονομίας.
Στο μέλλον, το όχημα μάχης μπορεί να πλοηγείται κατά μήκος προκαθορισμένων συντεταγμένων χωρίς άμεση συμμετοχή χειριστή, φτάνοντας ανεξάρτητα σε καθορισμένες θέσεις.
Επιπλέον, το μηχάνημα που είναι εξοπλισμένο με το σύμπλεγμα Prometheus μπορεί αυτόνομα να διακρίνει την πιο κατάλληλη διαδρομή, να αποφύγει τα εμπόδια και να επεξεργαστεί γρήγορα πληροφορίες χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνική όραση.

Νέος στρατός από τεθωρακισμένα ρομπότ

Η ενσωμάτωση του Prometheus με συστήματα ελέγχου πυροβολικού και όπλων αιχμής θα δημιουργούσε μια τρομερή – πρωτοφανή δύναμη… ένα νέο στρατό από ρομπότ.

Αυτό υπογραμμίζει τη δυνατότητα για ένα προηγμένο όχημα μάχης που επιδεικνύει ενισχυμένη αυτονομία και τρομερές ικανότητες μάχης
Η Ρωσία έχει ήδη κατασκευάσει με επιτυχία ένα ρομποτικό όχημα μάχης πεζικού ενσωματωμένο στη μονάδα μάχης Sinitsa.
Το ρομπότ – μαχητικό όχημα πεζικού BMP-3, εξοπλισμένο με τη μονάδα Sinitsa, αναπτύχθηκε από κοινού από την Kurganmashzavod και τη VNII Signal, που και οι δύο είναι θυγατρικές της εταιρείας High-Precision Complexes.

Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι η μη επανδρωμένη έκδοση του BMP-3 μπορεί να διασχίσει χαντάκια πλάτους 2,5 μέτρων.
Η Rostec είχε αναλύσει τις τεχνικές προδιαγραφές του τεθωρακισμένου οχήματος.
Η μέγιστη ταχύτητα ήταν 70 km/h και χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου 700 λίτρα, με αποτέλεσμα την εκτιμώμενη αυτονομία των 600 χλμ χωρίς την ανάγκη ανεφοδιασμού.

Ωστόσο, τυχόν πιθανές αλλαγές ή ενημερώσεις σε αυτές τις τεχνικές προδιαγραφές παραμένουν άγνωστες. Το όχημα είναι εξοπλισμένο με ένα αυτόματο πυροβόλο των 30 χλστ. 2Α72, ένα πολυβόλο PKTM των 7,62 χλστ. και ένα πυροβόλο 2Α70 των 100 χλστ. ικανό να εκτοξεύει αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα (ATGM).

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της τελευταίας μονάδας σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις είναι το υπερσύγχρονο πανοραμικό θέαμα.
Αυτό το προηγμένο σκοπευτικό ενσωματώνει ένα κανάλι θερμικής απεικόνισης, επιτρέποντας ολοκληρωμένη προβολή 360º μέρα και νύχτα.
Επίσης, το ρομποτικό BMP-3 είναι εξοπλισμένο με αυτοματοποιημένο μηχανισμό φόρτωσης, ψηφιακό σύστημα ελέγχου βολών και ηλεκτρικά χειριστήρια.

Επιπλέον, το γεγονός ότι όλα έγιναν υπό την ομπρέλα της Κρατικής Εταιρείας ανοίγουν το δρόμο για την μετατροπή σε ρομπότ άλλων υφιστάμενων μοντέλων, με αποτέλεσμα σημαντικές μειώσεις κόστους ειδικά σε ανθρώπινες ζωές…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας