Προς πανωλεθρία ο Μπάιντεν στις εκλογές 8-Νοέμβρη-Στους Ρεπουμπλικάνους το Κογκρέσο

942
Η χαμηλή δημοτικότητα του Joe Biden ενισχύει το σενάριο ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 8 Νοεμβρίου

Τρεις εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden παραμένει κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του, καθώς οι Αμερικανοί ανησυχούν για την πορεία του πληθωρισμού, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters η οποία είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της διήμερης έρευνας, το 40% των Αμερικανών επιδοκιμάζει το έργο του προέδρου Μπάιντεν, ποσοστό το οποίο παρέμεινε αμετάβλητο σε σύγκριση με δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας.
Η χαμηλή δημοτικότητα του Joe Biden ενισχύει το σενάριο ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 8 Νοεμβρίου, αν και οι αναλυτές εκτιμούν πως οι Δημοκρατικοί έχουν περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας.
Ακόμη όμως και με τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι Ρεπουμπλικάνοι θα είναι σε θέση να προβάλουν σθεναρά εμπόδια στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μπάιντεν.
Τις τελευταίες εβδομάδες ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει επιχειρήσει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους γύρω από τη δέσμευση των Δημοκρατικών για τη διασφάλιση του δικαιώματος στην άμβλωση, το οποίο περιορίστηκε δραστικά από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου – πριν από περίπου 4 μήνες – η οποία ανέτρεψε την ετυμηγορία ορόσημο στην υπόθεση “Ρόου εναντίον Γουέιντ”.
Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δεσμεύτηκε ότι το πρώτο νομοσχέδιο στην ατζέντα του Κογκρέσου, εφόσον κερδίσουν οι Δημοκρατικοί, θα είναι αυτό που θα διασφαλίζει το δικαίωμα στην άμβλωση.
Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι ανησυχούν πολύ περισσότερο για την οικονομία, η οποία επί των ημερών του Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ πλήττεται από τα υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού από τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.
Οι κλυδωνισμοί στην οικονομία είχαν βοηθήσει τότε τον Ρεπουμπλικάνο Ronald Reagan να αποτρέψει την επανεκλογή του Δημοκρατικού Jimmy Carter στις προεδρικές εκλογές του 1980.
Σχεδόν ένας στους τρεις ερωτηθέντες στη νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos υπέδειξε την οικονομία ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ. Μόλις ένας στους δέκα υπέδειξε το ζήτημα του δικαιώματος στην άμβλωση.
Αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον Ιανουάριο του 2021, εν μέσω της πανδημίας Covid-19, η θητεία του Βiden στον Λευκό Οίκο έχει σημαδευτεί από τις πληγές που άφησε στην οικονομία η παγκόσμια υγειονομική κρίση. Φέτος η δημοτικότητά του υποχώρησε μέχρι και στο 36%, τον Μάιο και τον Ιούνιο.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.002 ενηλίκων, εκ των οποίων 446 δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών και 353 δήλωσαν υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων.
Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±4%.

www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας