Προς κατάρρευση η κυβέρνηση Ο.Σολτς λόγω Ουκρανίας:-Εκλογές ζητά ο Βαυαρός πρωθυπουργός!

1747

Ο Γερμανικός πολιτικός ηγεμονισμός και η Γερμανική αρπακτικότητα καταστρέφουν την Ευρώπη ολόκληρη και την ωθούν στη μεγαλύτερη και πιο διαλυτική κρίση μετά τον πόλεμο.

Η Ελλάδα στο και πέντε πρέπει να επιλέξει ένα νέο ανεξάρτητο προσανατολισμό και ένα νέο ανεξάρτητο και παραγωγικό ρόλο στην περιοχή.

 

Αντιμέτωπη με την κατάρρευση βρίσκεται η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς στη Γερμανίας, καθώς ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ ζητά τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών τον Ιούνιο, μετά την αποκάλυψη για χρέος ύψους 60 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Ο Μάρκους Ζέντερ εκτιμά ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν είναι πλέον κατάλληλος για τη διακυβέρνηση της χώρας, μετά τη δημοσιονομική κρίση που προκάλεσε η «τρύπα» των 60 δισεκατομμυρίων που προέκυψε με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου περί αντισυνταγματικότητας της χρήσης από το Ταμείο του Κλίματος κονδυλίων που προορίζονταν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει το ζήτημα της ψήφου εμπιστοσύνης, όχι όμως στο Κοινοβούλιο, αλλά στον γερμανικό λαό», δήλωσε ο κ. Ζέντερ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ούτε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ούτε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) είναι σε θέση να λύσουν τα προβλήματα της Γερμανίας.

Η Γερμανία έπεσε η ίδια θύμα της δημοσιονομικής της αυστηρότητας, όπως αυτή που επέβαλε και στην Ελλάδα στα χρόνια των μνημονίων και δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες του ομοσπονδιακού κράτους και των επιχειρήσεων.

Έπεσε επίσης θύμα και της συνεχούς χρηματοδότησης της Ουκρανίας καθώς δημιούργησε τεράστια ελλείμματα στον προϋπολογισμό της, τα οποία όμως απαγορεύεται από το Σύνταγμα να τα «καλύψει». 

Πρόκειται για το περιβόητο και συνταγματικά κατοχυρωμένο «φρένο χρέους το οποίο ενέταξε στο Σύνταγμα το 2009.

Αναφερόμενος σε πιθανά μελλοντικά κυβερνητικά σχήματα, ο Βαυαρός πρωθυπουργός απέκλεισε τη συνεργασία Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) με τους Πράσινους. «Αυτό το μοντέλο είναι κατάλληλο μόνο για εύκολες εποχές, όχι για περιόδους με μεγάλα προβλήματα», εξήγησε, ενώ πρόσθεσε ότι ούτε οι Φιλελεύθεροι (FDP) αποτελούν πλέον μακροπρόθεσμα σταθερό κυβερνητικό εταίρο.

Ο Μάρκους Ζέντερ απέρριψε επίσης ξεκάθαρα το ενδεχόμενο κατάργησης ή μεταρρύθμισης του «φρένου χρέους». Η αντιπολίτευση είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει τη Γερμανία, σημείωσε, αλλά διευκρίνισε ότι «η βοήθεια δεν έγκειται στην κατάργηση του φρένου χρέους ή στην αποδυνάμωσή του». «Αυτό το απορρίπτουμε. Σε αυτό συμφωνούν οι ηγέτες του CDU και του CSU. Θα ήταν ο λάθος τρόπος να το κάνουμε τώρα», πρόσθεσε και κάλεσε τον καγκελάριο Σολτς να καταστήσει σαφές ότι δεν προγραμματίζει κάτι τέτοιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας