Πρόκληση Ερντογάν-Θα εγκαινιάσει το αεροδρόμιο Τύμπου στα Κατεχόμενα, ανήμερα Τουρκικής εισβολής!

476

Το νέο αεροδρόμιο Ερτζάν θα τεθεί σε λειτουργία στις 20 Ιουλίου με τελετή στην οποία θα παραστεί ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία, σύμφωνα με τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Ν. Ερντογάν, θα μεταφέρει στην Βόρεια Κύπρο και στο αεροδρόμιο της Τύμπου μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου BAYRAKTAR, τα οποία δήθεν θα δωρίσει στις ένοπλες δυνάμεις των Τουρκοκυπρίων.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο της Τύμπου . Οι δοκιμαστικές πτήσεις, που θα συνεχιστούν μέχρι τις 16.00 σήμερα, θα διαρκέσουν 4 ημέρες.

Την πρώτη δοκιμαστική πτήση παρακολούθησε ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών, Ερχάν Αρικλί. Δηλώνοντας ότι βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση, ο Arıklı σημείωσε ότι θα καταστήσουν το νέο αεροδρόμιο έτοιμο για άνοιγμα στις 20 Ιουλίου.

Πριν από τη δοκιμαστική πτήση, ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών Arıklı έκανε δήλωση στον Τύπο.

Στην ομιλία του, ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών Erhan Arıkli δήλωσε ότι έχουν φτάσει στο τέλος της διαδικασίας που περίμεναν εδώ και καιρό και ότι η έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου έχει καθυστερήσει. Ο Arıklı δήλωσε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτήν την καθυστέρηση.

Ο Αρικλί δήλωσε ότι έγιναν όλες οι προετοιμασίες για να γίνουν τα εγκαίνια στις 20 Ιουλίου και ότι θα ξεκινήσουν τις δοκιμαστικές πτήσεις σήμερα. Ο υπουργός Αρικλί είπε: «Όλοι θα ζήσουμε την ευτυχία να φέρουμε αυτή τη θαυμάσια επένδυση στον τουρκοκυπριακό λαό και στην ΤΔΒΚ στις 20 Ιουλίου, αν ο Αλλάχ θέλει».

Δηλώνοντας ότι το αεροδρόμιο της Τύμπου είναι μεγαλύτερο από το Dalaman, το 4ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Τουρκίας, ο Αρικλί είπε, «Έχει γίνει μέχρι στιγμής επένδυση περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ με χωρητικότητα 10 εκατομμυρίων επιβατών».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που του δόθηκαν από τους αξιωματούχους των κρατικών αεροδρομίων, ο  Αρικλί δήλωσε ότι εάν γινόταν προσπάθεια να κατασκευαστεί αυτό το αεροδρόμιο με τα σημερινά στοιχεία, θα απαιτούνταν ποσό άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και είπε: «Στο τέλος της ημέρας , θα έχουμε ένα αεροδρόμιο που δεν είναι διαθέσιμο στη Νότια Κύπρο και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, αν είναι δυνατόν, στις 20 Ιουλίου. Και θέλω να το απολαύσουμε μαζί», είπε.

Ο Αρικλί είπε, «Βρισκόμαστε σε κατάσταση πλήρους κινητοποίησης» και ότι θα καταστήσουν έτοιμο το νέο αεροδρόμιο για να το εγκαινιάσει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 20 Ιουλίου.

Η Τουρκία, σύμφωνα με τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Ν. Ερντογάν, θα μεταφέρει στην Βόρεια Κύπρο και στο αεροδρόμιο της Τύμπου μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου BAYRAKTAR, τα οποία δήθεν θα δωρίσει στις ένοπλες δυνάμεις των Τουρκοκυπρίων.

Το πιο σημαντικό είναι η περίπτωση μεταφοράς BAYRAKTAR στα Κατεχόμενα

Μόλις πριν λίγες ημέρες, ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροσκάφος κατά την επιστροφή του από τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα, δήλωσε πως «επειδή πρέπει να εξασφαλίσουμε τη βόρεια Κύπρο από όλες τις πλευρές, είτε (η βάση) είναι (στημένη) είτε όχι, τα μαχητικά μας θα βρίσκονται αμέσως στη βόρεια Κύπρο μόλις απογειωθούν από την ηπειρωτική χώρα». «Για μια μόνιμη λύση πρέπει να γίνουν αποδεκτά τα δεδομένα στο Νησί», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τουρκική ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο η Τουρκία, πιθανότατα θα “δωρίσει” μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB-2 και επιθετικών ελικοπτέρων στην ψευδο-”Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” ως απάντηση στην άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Δεν γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη πληροφορία αφορά την αλήθεια ή αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο ψυχολογικών επιχειρήσεων αλλά εκτιμάται ότι ανήκει στην σφαίρα του τουρκικού δόγματος για δύο λόγους:

• Η Άγκυρα ετοιμάζει στην περιοχή της Καρπασίας μια μεγάλη αεροναυτική βάση, ενώ το κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου, προορίζεται σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα για βάση μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων τύπου BAYRAKTAR.

Οι Τούρκοι δεν θα στείλουν όμως, εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία, εξοπλισμένα με πυραύλους drone στην Κατεχόμενη Κύπρο μόνο για να εκβιάσουν την Λευκωσία, αλλά και για να έχουν φυσική παρουσία στην Α.Μεσόγειο, και κυρίως να κάνουν επίδειξη ισχύς σε κάθε έργο για τον αγωγό East Med.

Αυτό ήταν και το σχέδιο των Τούρκων κατά τον αρχικό σχεδιασμό για την μεταφορά μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων στο Βόρεια τμήμα της Κύπρου.

Αυτό, από μόνο του αποτελεί ωμή πρόκληση σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο, και σίγουρα πρέπει να απαντηθεί με την δημιουργία κοινής αεροναυτικής δυνάμεως, όταν ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού East Med.

Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία δημιουργεί ναυτική κοντά στην Αμμόχωστο, η οποία σε συνδυασμό με αυτές της Αλεξανδρέττας και της Μισράτας στην Λιβύη, θα ελέγχουν ολόκληρη την Α.Μεσόγειο ώστε να μην βλαφτούν τα τουρκικά συμφέροντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας