Μέγα σκάνδαλo-Η κυβέρνηση και νομοθετεί “ακαταδίωκτο” για τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ

689

Προκλητική τροπολογία με την οποία απαλλάσσονται τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ από αστικές ευθύνες έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις ως προς τις συναλλαγές του Ταμείου -παρά μόνο για βαρεία αμέλεια και δόλο- κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια και τους servicers που ψηφίζεται σήμερα, Παρασκευή (1/12) από την Ολομέλεια της Βουλής.

Με αυτή τη ρύθμιση η κυβέρνηση θεσπίζει νέο ακαταδίωκτο και την εξαίρεση από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την εταιρεία – μέλος του Υπερταμείου, που δημιουργήθηκε με εντολή των δανειστών και αντικείμενο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Το 2019, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε νομοθετήσει ακαταδίωκτο και ασυλία για τα τραπεζικά στελέχη για την οποία ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης έχει δηλώσει ότι θα καταργηθεί.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει: «ως προς τις συναλλαγές των παρ. 11 και 12, που λαμβάνουν χώρα σε Ρυθμιζόμενη Αγορά του ν. 4514/2018, εφαρμόζεται η Περ. (γ) της Παρ. Ι του άρθρου 325 του ν. 4700/2020 (Α 127), περί εξαιρέσεων από τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οι συναφείς αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου, εφόσον λαμβάνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου και κατ’ εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, θεωρούνται σύμφωνες με τους σκοπούς του Ταμείου, όπως αυτοί ορίζονται στην Περ. α της παρ. 1 του άρθρου Ι και με τους κανόνες χρηστής διαχείρισης της περιουσίας του. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων δεν έχουν αστική ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις ως προς τις ανωτέρω συναλλαγές, παρά μόνο για βαρεία αμέλεια και δόλο. Η διάταξη αυτή δεν απαλλάσσει τους ανωτέρω από τυχόν ευθύνη τους έναντι του Ταμείου

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας