Πρώην στέλεχος Blackrock: “Έρχεται μεγάλη κρίση-Θα γίνει «έκρηξη»”

1271

Τι είπε ο γνωστός οικονομικός αναλυτής Edward Dowd

Μία τραπεζική κρίση άνευ προηγουμένου θα χτυπήσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα όπως αποκάλυψε το πρώην στέλεχος της Blackrock και εκ των γνωστότερων οικονομικών αναλυτών Edward Dowd, ο οποίος ισχυρίστηκε πως οι κεντρικές τράπεζες θα χρησιμοποιήσουν την παγκόσμια κατάρρευση του δημόσιου χρέους για «να αρπάξουν την εξουσία»!

Μάλιστα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κρίση αυτή ήταν να ξεσπάσει το 2020 αλλά δεν εκτονώθηκε λόγω της πανδημίας του Covid-19 οπότε όλα τέθηκαν σε δεύτερη μοίρα και οι τράπεζες συνέχισαν να τυπώνουν αφειδώς χρήμα χωρίς αντίκρισμα.

«Ξεκίνησε το 2019. Υπήρξε μια κρίση ανάκτησης μέσα σε μια νύχτα. Τα επιτόκια δανεισμού εκτοξεύτηκαν και, το σύστημα επρόκειτο να εκτονωθεί.

Τότε… ευτυχώς για το σύστημα, ήρθε ο Covid και επέτρεψε στις κεντρικές τράπεζες και τους  πολιτικούς να ξοδεύουν άνευ προηγουμένου πρωτοφανή χρηματικά ποσά και, αυτό έσωσε το σύστημα μέχρι τώρα.

Το ερώτημα τώρα είναι, -μπορούν να ελέγξουν την έκρηξη;

Υποψιάζομαι ότι θέλουν να το κάνουν με αργό ρυθμό, ώστε να μπορέσουν να αρπάξουν την εξουσία. Εάν συμβεί πολύ γρήγορα, μπορεί να χάσουν τον έλεγχο. Βέβαια δεν μπορώ να προβλέψω αν θα είναι γρήγορο ή αργό. Νομίζω ότι θα προσπαθήσουν την αργή διαδρομή».

Ήδη αυτή την στιγμή επεκτείνεται η τραπεζική χρήση καθώς μετά την Credit Suisse οι αγορές βρήκαν καινούριο τραπεζικό «θύμα» στο πρόσωπο της γερμανικής Deutsche Bank την μετοχή της στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης να σημειώνει κάθοδο 12%.

Δηλαδή θα τυπωθεί άφθονο χρήμα για την εξαγορά της.

Η κρίση αυτή ήρθε για να μείνει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας