Προέλαση κεραυνός των Ρώσων βόρεια του Soledar και Ανατολικά του Χαρκόβου

1214

Πάτησαν στα περίχωρα του Κουπιάνσκ & στήνουν “τανάλια” στο Seversk

Οι Ουκρανοί υποχωρούν πίσω από τον ποταμό Oskil

Στα περίχωρα του Κουπιάνσκ, σε απόσταση μόλις 8 χλμ από το κέντρο της πόλης, βρίσκεται πλέον ο ρωσικός Στρατός ο οποίος συνεχίζει την ευρείας κλίμακας επίθεση. Οι Ρώσοι μπήκαν στον οικισμό Συνκίφκα καταλαμβάνοντας τμήματα του αστικού ιστού.

Είναι η πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο που ο ρωσικός Στρατός φτάνει τόσο κοντά στο Κουπιάνσκ, στην περιοχή του ανατολικού Χαρκόβου, και πλέον στόχος είναι η απώθηση των Ουκρανών πίσω από τον ποταμό Oskil.

Υπάρχουν μάλιστα αναφορές ότι ο ουκρανικός Στρατός έχει αρχίσει να μετακινεί το πυροβολικό στη δυτική όχθη του ποταμού Oskil, γεγονός που υποδηλώνει ότι περιμένουν προβλήματα στην ανατολική όχθη.

Οι Ουκρανοί δέχονται πιέζονται πολύ: Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις πολυμετωπικές επιθέσεις τους με σημαντική προέλαση σε ολόκληρα μέτωπα στην περιοχή του Κουπιάνσκ, στην περιοχή ΒΔ του Svatovο, στην περιοχή Kreminna και στην περιοχή Seversk.

Η προέλαση των Ρώσων, τόσο βόρεια του Κουπιάνσκ όσο και βόρεια του Soledar, έχει στόχο την κατάληψη του Seversk και το άνοιγμα δρόμου προς Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ. Για το σκοπό αυτό οι ρωσικές δυνάμεις συγκλίνουν από 3 άξονες: Aπό Svatovo-Kremina, από Severodonetsk-Lisitsansk αλλά και βόρεια του Soledar.

Bόρεια του Soledar: Δυνάμεις του Ρωσικού Στρατού κατέλαβαν την Mykolaivka και πλησίασαν βόρεια προς την πόλη Rozdolivka. Αργότερα, ο ρωσικός Στρατός και οι δυνάμεις των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ πραγματοποίησαν νέες προόδους νότια της πόλης Rozdolivka ενώ τα στρατεύματα τους άρχισαν να εισβάλλουν στο σύστημα τάφρων που κατασκευάστηκε από τον ουκρανικό Στρατό.

Στη συνέχεια, ο Ρωσικός Στρατός, κατέλαβες τον οικισμό Sakko i Vantsetti και έφτασε στον ποταμό Vasyukivka.

Ακολούθως, οι δυνάμεις του Ρωσικού Στρατού άρχισαν να προελαύνουν βόρεια του Sakko i Vantsetti προς την πόλη Fedorivka και δυτικά της Bilohorivka.

Γύρω από το Soledar: Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν νότια του Blahodatne και δυτικά του ποταμού Bakhmutovka προσπαθώντας να περικυκλώσουν το ουκρανικό σύστημα τάφρων.

Kαίρια σημασία έχει η κατάληψη του οικισμού Sakko i Vantsetti από την Wagner. Ο οικισμός βρίσκεται σε διασταύρωση και δίνει την ευκαιρία στον ρωσικό Στρατό να κινηθεί προς 3 κατευθύνσεις. Δείτε τον χάρτη στο τέλος του κειμένο:

Βίντεο: BMPT-Terminator εν δράσει στον άξονα Σvatovo-Kremmena
Βίντεο: Επέλαση μεγάλου αριθμού ρωσικών αρμάτων στην κατεύθυνση Torskoe-Krasnii Liman

Υποχώρησαν κατά 10 χλμ οι Ουκρανοί – Στήνουν “τανάλια” οι Ρώσοι

Ο ρωσικός στρατός με μια ισχυρή επίθεση απώθησε τα ουκρανικά στρατεύματα από την Kremennaya για αρκετά χιλιόμετρα.

Η αντεπίθεση των ρωσικών δυνάμεων αποδείχθηκε τόσο απροσδόκητη που οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τράπηκαν σε φυγή, φοβούμενοι την ήττα προς αυτή την κατεύθυνση. Κρίνοντας από τα στοιχεία των ουκρανικών πηγών, οι ουκρανικές μονάδες αναπτύσσονται στην περιοχή του οικισμού Torske.

Αυτό σημαίνει ότι η ρωσική επίθεση απώθησε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατά 10 χιλιόμετρα.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο εάν η ρωσική επίθεση θα συνεχιστεί προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο, σε περίπτωση που τα ρωσικά στρατεύματα φτάσουν στο Torske, μπορεί ήδη να οργανωθεί επίθεση στο Seversk, όπου κινούνται οι δυνάμεις του Wagner PMC, από Soledar.

Αυτό σημαίνει ότι τα ουκρανικά στρατεύματα ενδέχεται να περικυκλωθούν.

Η επίθεση προς αυτή την κατεύθυνση αιφνιδίασε τους Ουκρανούς. Σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν τις έντονες επιθέσεις του ρωσικού στρατού, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να καταφεύγουν συχνότερα στη χρήση συστημάτων HIMARS.

Βίντεο: Ρωσικός Στρατός και πυροβολικό των δυνάμεων Ντονέτσκ βομβαρδίζουν την ουκρανική τάφρο  δυτικά της πόλης Soledar στους οικισμούς Sako, Vanzetti and Nikolaevka.

 

 

Αναμένεται ότι οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να εισβάλουν σύντομα σε αυτήν την αμυντική γραμμή προκειμένου να επεκτείνουν τη ζώνη ασφαλείας γύρω από τον αυτοκινητόδρομο T-05-13.

Στην περιοχή επιχειρούν άρματα μάχης της 20ης Στρατιάς της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Βίντεο: Βολές ρωσικού άρματος μάχης και ενός S-60 (57mm) που έβγαλε πρόσφατα ο ρωσικός Στρατός από τις αποθήκες του στο μέτωπο του Svatovo. Το άρμα μάχης βάλλει κατά συγκεντρώσεων ουκρανικών δυνάμεων.

Οι Ουκρανοί αποχώρησαν από τον οικισμό Συνκίφκα

Δυνάμεις της 14ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας τράπηκαν σε φυγή από τον οικισμό Συνκίφκα στην περιοχή Κουπιάνσκ στο ανατολικό Χάρκοβο εγκαταλείποντας όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα.

Πρόκειται για δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν από την περιοχή Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας.

Τα ρωσικά στρατεύματά βάλλουν  τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στα περίχωρα των οικισμών Dvurechnoye και Gryanikovka, προχωρώντας προς το Κουπιάνσκ.

 

Ένας Ουκρανός, διοικητής τάγματος της 2ης Λεγεώνας Ξένων από το Yavoriv, σκοτώθηκε στην κατεύθυνση Svatovο.

 

Πρόκειται για τον αντισυνταγματάρχη Vladimir Frolov, διοικητή ενός ξεχωριστού τάγματος της στρατιωτικής μονάδας A-4002, 2η Λεγεώνα Ξένων Άμυνας της Ουκρανίας (Yavorov, περιοχή Lviv).

Ο Frolov κατάγεται από την περιοχή Dnepropetrovsk, υπηρέτησε στο παρελθόν σε αερομεταφερόμενες μονάδες ή σε ειδικές δυνάμεις.

Βίντεο: Επίθεση με TOS-1 στο δάσος της Kremmina

Δείτε χάρτες: Η κατάληψη της Συνκίφκα από τους Ρώσους

Xάρτης: Η υποχώρηση ουκρανικών δυνάμεων πίσω από τον ποταμό Oskil

Χάρτης: Η κατάληψη των περιοχών Sakko i Vantsetti, Nikolaevka, Κrasnopolivka

Πηγή: warnews247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας