Προειδοποιούν οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ: H αντεπίθεση των Ουκρανών θα αποτύχει

10448

Ο Ουκρανός Πρόεδρος πρέπει να επιλέξει μεταξύ συνομιλιών ή απώλειας περισσότερων εδαφών αναφέρει σε άρθρο του ο πρώην αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Daniel Davis…
Ο Daniel Davis δεν είναι ένας τυχαίος στρατιωτικός, έχει συντάξει πλήθος εκθέσεων για την πραγματική κατάσταση του αμερικανικού στρατού τα τελευταία 30 χρόνια και κάνει προβλέψεις για την έκβαση των εγχειρημάτων… η περίπτωση του Αφγανιστάν είναι ενδεικτική, όπου προέβλεψε την αποτυχία των αμερικανών κυρίως γιατί οι στρατιωτικοί δεν τόλμησαν να πουν την αλήθεια στους πολιτικούς…

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ των ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία ή να συνεχιστεί η σύγκρουση που θα οδηγήσει σε απώλεια περισσότερων εδαφών, έγραψε σε άρθρο του ο πρώην αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Daniel Davis.

«Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δεν θέλει να συμφωνήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία αφήνει το ουκρανικό έδαφος στα χέρια της Ρωσίας.
Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι δεν έχει ότι χρειάζεται για να αναγκάσει την Ρωσία να αποσυρθεί.
Η πιο ρεαλιστική επιλογή που αντιμετωπίζει είναι μεταξύ της διαπραγμάτευσης για τον τερματισμό των μαχών που επιτρέπει στην Ουκρανία να κρατήσει ότι έχει, ή να συνεχίσει να μάχεται κινδυνεύοντας να χάσει ακόμη περισσότερο έδαφος.
Αυτή η απόφαση είναι του Zelensky, η Αμερική από την άλλη πρέπει να προσέξει τα δικά της συμφέροντα», έγραψε ο Daniel Davis στο 19FortyFive.

Σύμφωνα με τον αμερικανό στρατιωτικό, η αντεπίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι απίθανο να είναι επιτυχής, καθώς δεν έχουν αρκετά στρατεύματα για να αντιμετωπίσουν τον ρωσικό στρατό δεδομένης της υπεροχής στον αριθμό των στρατιωτών, των όπλων και του εξοπλισμού.

Ο πρώην αντισυνταγματάρχης αξιολόγησε επίσης την πολιτική των ΗΠΑ σχετικά με την ένοπλη σύγκρουση, τονίζοντας ότι είναι λάθος η Αμερική να δίνει στην Ουκρανία ότι χρειάζεται και για «όσο χρειαστεί», επειδή δεν είναι βιώσιμη στρατηγική είτε για τις ΗΠΑ είτε για την Ουκρανία.
«Απαιτείται επομένως διόρθωση πορείας», επισήμανε ο Daniel Davis
Επίσης πολλοί στην Ευρώπη ήδη αναγνωρίζουν ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει σε πρακτικό χρονικό πλαίσιο με λογικό κόστος, τα εδάφη που έχει χάσει.
«Όσο φρικτό κι αν θα ήταν για εμάς να αποδεχθούμε τον τερματισμό του πολέμου με ανεπιθύμητους όρους, θα ήταν ακόμη χειρότερο να αγνοήσουμε την πραγματικότητα και να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε έναν ανέφικτο στρατιωτικό στόχο.
Το κόστος για την Αμερική θα ήταν ήταν δυσάρεστο.
Το κόστος όμως να αγνοήσουμε την πραγματικότητα είναι απείρως χειρότερο».

Στις αρχές Απριλίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken άφησε να εννοηθεί ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ενδέχεται να πραγματοποιήσουν επίθεση τις επόμενες εβδομάδες. Από την πλευρά του, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov, επισήμανε ότι ο Ουκρανικός στρατός θα περιμένει μέχρι το τέλος της περιόδου της λάσπης, γνωστής ως Rasputitsa, ώστε να πραγματοποιηθεί η αντεπίθεση.

Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Προεδρίας, Peskov, σημείωσε ότι οποιεσδήποτε δηλώσεις σχετικά με τη σχεδιαζόμενη επίθεση από τον ουκρανικό στρατό παρακολουθούνται προσεκτικά και εξετάζονται στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Μετά την Ουκρανική αντεπίθεση… θα ακολουθήσει η ρωσική σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα

Με αυτόν τον τρόπο, η Ρωσία είχε άφθονο χρόνο να προετοιμαστεί για αυτήν την ουκρανική επίθεση, και παρόλο που μπορεί να σημειωθούν αρχικά κέρδη, αναμένεται ότι τα κέρδη θα εξαφανιστούν αφού θα ακολουθήσει μια ακόμη μεγαλύτερη ρωσική αντεπίθεση.

Οι New York Times σημείωσαν ότι εάν ο ουκρανικός στρατός δεν καταφέρει να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις, η δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία μπορεί να αποδυναμωθεί.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αφού η κόπωση από τον πόλεμο και τις οικονομικές κρίσεις επιδρούν στην ΕΕ και τις ΗΠΑ.
Παρόλα αυτά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 3 Μαΐου τον νόμο για την υποστήριξη της παραγωγής πυρομαχικών (ASAP) «για να παραδώσει επειγόντως πυρομαχικά και πυραύλους στην Ουκρανία και να βοηθήσει τα κράτη μέλη να ενισχύσουν τα αποθέματά τους».

«Με την εισαγωγή στοχευμένων μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης, ο νόμος στοχεύει στην ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας της ΕΕ και στην αντιμετώπιση της τρέχουσας έλλειψης πυρομαχικών και πυραύλων καθώς και των στοιχείων τους.
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, δήλωσε: «Τηρούμε την υπόσχεσή μας να στηρίξουμε την Ουκρανία και τον λαό της, για όσο χρόνο χρειαστεί. Αλλά οι γενναίοι στρατιώτες της Ουκρανίας χρειάζονται επαρκή στρατιωτικό εξοπλισμό για να υπερασπιστούν τη χώρα τους».

Το λάθος συνεχίζεται

Ωστόσο, παρ’ όλη τη συζήτηση για υποστήριξη της Ουκρανίας «για όσο χρειαστεί», είναι αμφίβολο ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θα συνεχίσουν να εξαντλούν τις οικονομίες και τους πόρους τους μακροπρόθεσμα στηρίζοντας την Ουκρανία επειδή οι Ουκρανοί αρνούνται να διαπραγματευτούν.
Οι εκλογές σε πολλά κράτη πλησιάζουν και οι επιπτώσεις και της Ουκρανικής κρίσης θα έχει επίδραση σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις.

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν το 100% των όπλων που υποσχέθηκαν

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε στις 3 Μαΐου ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη παραδώσει σχεδόν το 100% της στρατιωτικής βοήθειας που ζήτησε η Ουκρανία για την αντεπίθεσή της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δεν θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία.
Ο πρώην αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Daniel Davis δεν είναι ο μόνος εμπειρογνώμονας που προτρέπει για διαπραγματεύσεις, καθώς η Ουκρανία δεν έχει πιθανότητες να κερδίσει τον πόλεμο παρά την προπαγάνδα.

Για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, σπατάλησαν σχεδόν 135 δισεκ. δολάρια και κινδυνεύουν το όλο εγχείρημα να αποτύχει…
Η Ρωσία να κρατήσει τα εδάφη που κατέλαβε και ο βασικός στόχος των Αμερικανών που είναι η αποδυνάμωση της Ρωσίας να αποτύχει.

Οι Ουκρανοί ξεκίνησαν αναγνωριστικές επιθέσεις

Η επίθεση με drone στο Κρεμλίνο στην Μόσχα στην πρωτεύουσα της Ρωσίας είναι πιθανό να γίνει το κύριο πρόσχημα για τη μεγάλη κλιμάκωση στο Donass.
Ουκρανία και ΗΠΑ αρνήθηκαν την ευθύνη και προειδοποίησαν ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει την τρομοκρατική ενέργεια για να αυξήσει τις εχθροπραξίες στο πεδίο της μάχης.
Ωστόσο, το ΝΑΤΟ και οι μαριονέτες στην Ουκρανία είναι εκείνοι που διαφήμισαν μια μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση, δικαιολογώντας τα 135 δισεκατομμύρια στον ουκρανικό στρατό.
Τις τελευταίες ημέρες, οι ουκρανικές δυνάμεις αύξησαν τον αριθμό των επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και των επιθέσεων δολιοφθοράς στη ρωσική επικράτεια.
Αύξησαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στο Ουκρανικό έδαφος.

H Zaporizhia το κύριο πεδίο μάχης…της Ουκρανικής αντεπίθεσης

Η νότια περιοχή της Zaporizhia αναμένεται να γίνει το κύριο πεδίο μάχης της ουκρανικής αντεπίθεσης.
Στις 3 Μαΐου, μια ουκρανική ομάδα επίθεσης αποτελούμενη από πολλά τεθωρακισμένα οχήματα ξεκίνησε μια επιχείρηση αναγνώρισης μάχης από την πόλη Orekhov.
Ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να βρει έναν αδύναμο σημείο στην πρώτη γραμμή της ρωσικής άμυνας, αλλά η επίθεση αποκρούστηκε.
Ως αποτέλεσμα, η ουκρανική ομάδα επίθεσης αποδεκατίστηκε, οι Ουκρανοί έχασαν πολλά τεθωρακισμένα και επέστρεψαν πίσω κακήν κακώς.

Η πόλη Tokmak νότια του Orekhov αναμένεται να γίνει ο πρωταρχικός στόχος της ουκρανικής απόπειρας να περάσει στην Αζοφική Θάλασσα.
Σε περίπτωση επιτυχίας, οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να απομονώσουν τους ρώσους στο Donbass και να απειλήσουν τη Γέφυρα της Κριμαίας με πυραύλους του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, ο ουκρανικός στρατός θα ξεκινήσει επιθετικές επιχειρήσεις και σε άλλες περιοχές, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή των Ρώσων.
Στις 4 Μαΐου, οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ρωσικές θέσεις στις πόλεις Pavlovka και Nikolskoe κοντά στην πόλη Ugledar.
Οι ουκρανικές δυνάμεις πέτυχαν αρχικά κάποια κέρδη, αλλά οι Ρώσοι ανέλαβαν αργότερα τον έλεγχο πολλών οχυρών εκμηδενίζοντας τα αρχικά κέρδη των Ουκρανών.

Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να αποβιβαστούν στα νησιά του ποταμού Δνείπερου.
Προσπαθούν να αποκτήσουν βάση σε ορισμένα χωριά.
Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει ακόμη επιτύχει κάτι πουθενά στο μέτωπο των 1.550 χιλιομέτρων, συνεχίζει να υφίσταται απώλειες, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών που καταστρέφονται καθημερινά.
Μόνο στις 2 Μαΐου, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο MiG-29 και ένα Su-25 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από την περιοχή Kherson.

Οι Wagner αποχωρούν από το Bakhmut

Ο επικεφαλής του PMC «Wagner» Prigozhin ανέφερε την κλιμάκωση στην περιοχή Bakhmut.
Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πολλές αντεπιθέσεις με ποικίλη επιτυχία.
Με τη σειρά τους, οι μαχητές Wagner αναγκάζονται να συνεχίσουν την επίθεσή τους ενώ υποφέρουν από ελλείψεις πυρομαχικών.
Ο Prigozhin κατηγόρησε την ανώτατη ρωσική στρατιωτική διοίκηση ότι παρείχε μόνο το 30% των απαραίτητων πυρομαχικών και τους κατηγόρησε για τις αυξανόμενες απώλειες.
Ο Prigozhin τόνισε ότι η ουκρανική αντεπίθεση έχει ήδη ξεκινήσει.
Πράγματι, η συνεχιζόμενη κλιμάκωση είναι ένα σαφές σημάδι ότι ο ουκρανικός στρατός διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα για να εξαπολύσει επιθέσεις σε διάφορες κατευθύνσεις, αυξάνοντας σταδιακά την πίεσή του στις ρωσικές θέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας