Πρόεδρος Νευροκοπίου: “Οι Έλληνες θα κόβουν ξύλα στα δάση για επιβίωση”

445

Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις φέρνουν εξαθλίωση

Οι Έλληνες έχουν σπεύσει μαζικά να αγοράσουν ξυλόσομπες και καυσόξυλα για να επιβιώσουν τον χειμώνα καθώς η ακρίβεια σε καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο αναμένεται να γίνει δυσθεώρητη.

Ο Ησαΐας Χατζηκωνσταντίνου, πρόεδρος της κοινότητας Νευροκοπίου, προειδοποιεί ότι οι Έλληνες θα αναγκαστούν να μπουν μέσα στα δάση για να κόψουν ξύλα για να μην παγώσουν από το κρύο.

Σημειώνεται ότι η ξυλόσομπα χρησιμεύει ακόμα και για το μαγείρεμα (η ηλεκτρική κουζίνα καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος).

Φυσικά όλο αυτό είναι αποτέλεσμα των αντι-ρωσικών κυρώσεων και της εξωτερικής πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενάντια στην Ρωσία, στην οποία μάλιστα μονομερώς έχει κηρύξει και τον πόλεμο.

 Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου σχολιάζοντας τον δύσκολο ενεργειακά χειμώνα που έρχεται τόνισε πως: «Δεν υπάρχουν καυσόξυλα στο εμπόριο. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για την περιοχή μας».

Προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, όλος ο κόσμος θα μπει στα δάση να κόψει ξύλα, «γιατί είναι θέμα επιβίωσης πλέον, δεν είναι θέμα πολυτέλειας».

Παρεμβαίνοντας στην εκπομπή ο έμπορος ξύλων Γιώργος Κασκαλίδης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πρόωρο κλείσιμο κάποιων μαντρών.

«Από τον επόμενο μήνα, ίσως και τις επόμενες ημέρες, κάποιες μάντρες που δεν είχαν εφοδιαστεί επαρκώς θα αρχίσουν να κλείνουν μία-μία.

Κάποιοι που ήταν πιο οργανωμένοι κι έχουν κάνει τα κουμάντα τους, θα καθίσουν παραπίσω, όσο μπορούν να αντέξουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει έλλειψη».

«Ξύλα υπήρχαν, όσα κάθε χρόνο, ίσως και περισσότερα. Ωστόσο, η μεγάλη προσέλευση του κόσμου ήταν αυτή που δημιούργησε την έλλειψη. Λείπουν ξύλα λόγω της μεγάλης ζήτησης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας