Πριγκόζιν: Απειλεί με απόσυρση της Wagner από το Μπακχμούτ λόγω έλλειψης πυρομαχικών!!!

15213

“Περίεργες” καταστάσεις στα ηγετικά κλιμάκια του ρώσικου στρατού και τις σχέσεις της με την Wagner

Ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας ασφάλειας  Wagner απειλεί να αποσύρει τα στρατεύματά του από τη βασική μάχη για το Μπακχμούτ στην ανατολική Ουκρανία καθώς αυξάνονται τα ποσοστά απωλειών, ενώ οι στρατιωτικές αρχές της Ουκρανίας λένε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να κόψουν τις οδούς ανεφοδιασμού των Ουκρανών  στην πόλη.

«Οι απώλειες στο Μπαχμούτ είναι πέντε φορές υψηλότερες από τις αναγκαίες λόγω έλλειψης πυρομαχικών πυροβολικού», δήλωσε το αφεντικό της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, σε συνέντευξη με τον Ρώσο στρατιωτικό blogger Semyon Pegov που δημοσιεύτηκε το Σάββατο.

«Κάθε μέρα έχουμε στοίβες από χιλιάδες πτώματα που τα βάζουμε σε φέρετρα και τα στέλνουμε στο σπίτι», είπε ο Πριγκόζιν.

Ο Πριγκόζιν είπε ότι έστειλε επιστολή στον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ζητώντας πυρομαχικά το συντομότερο δυνατό.

«Αν δεν αναπληρωθεί το έλλειμμα πυρομαχικών, αναγκαζόμαστε για να μην τρέχουμε σαν δειλοί αρουραίοι μετά, είτε να αποσυρθούμε είτε να πεθάνουμε», είπε.

«Για 230 μέτρα προώθησής μας στο Μπακχμούτ  χάσαμε 99 στρατιώτες», συμπλήρωσα εμφανώς εκνευρισμένος.

Η απόσυρση ορισμένων μαχητών από το Μπαχμούτ θα ήταν πιθανή, αλλά προειδοποίησε ότι αυτό θα σήμαινε ότι η ρωσική γραμμή του μετώπου θα κατέρρεε αλλού.

Σε μια ηχητική δήλωση που δημοσιεύτηκε  στο Telegram το αφεντικό της Wagner είπε ότι έχασε 99 μαχητές λόγω έλλειψης πυρομαχικών.

«Θα ήταν πέντε φορές λιγότεροι αν είχαμε περισσότερα πυρομαχικά», είπε ο Πριγκόζιν, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορήσει τις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας ότι δεν έδωσαν στους άνδρες του τα πυρομαχικά που χρειάζονται. Είχε κατηγορήσει  επίσης τα κορυφαία στελέχη της Ρωσίας για προδοσία.

Εκπρόσωπος του ουκρανικού Στρατού είπε το Σάββατο ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να κόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού τους στους Ουκρανούς υπερασπιστές του Μπαχμούτ.

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, ένα ίδρυμα  με έδρα την Ουάσιγκτον, ανέφερε ότι ο αρχηγός της Wagner δήλωσε ότι οι δυνάμεις του λαμβάνουν μόλις 800 από τις 4.000 οβίδες που ζητούν καθημερινά  από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ο Πριγκόζιν είπε επίσης ότι η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση από την Ουκρανία θα ξεκινήσει πριν από τις 15 Μαΐου και εξέφρασε τη λύπη του που οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για την αναμενόμενη επίθεση, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

«Η απειλή του Prigozhin να αποσυρθεί από το Bakhmut μπορεί επίσης να υποδηλώνει ότι ο Prigozhin φοβάται ότι οι ρωσικές θέσεις στα μετόπισθεν του Bakhmut είναι ευάλωτες σε αντεπιθέσεις», ανέφερε το ινστιτούτο.

«Ο δρόμος της ζωής» στον Μπαχμούτ

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν εδώ και 10 μήνες να μπουν με γροθιά στα θρυμματισμένα ερείπια μιας πόλης 70.000 κατοίκων. Η μάχη φθοράς για το Μπαχμούτ έχει γίνει γνωστή ως «μηχανή κρέατος» λόγω των υψηλών ποσοστών απωλειών.

«Εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι Ρώσοι μιλούσαν για την κατάληψη του “δρόμου της ζωής” καθώς και για τον συνεχή έλεγχο  του πυρός  σε αυτόν», δήλωσε ο Σέρχι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος των ουκρανικών στρατευμάτων στα ανατολικά, σε συνέντευξή του στον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο. Dzerkalo Tyzhnia.

«Ναι, είναι πραγματικά δύσκολο εκεί,… αλλά οι αμυντικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους Ρώσους να κόψουν την επιμελητεία μας», είπε.

Ο «δρόμος της ζωής» είναι μια ζωτικής σημασίας διαδρομή μεταξύ του ερειπωμένου Bakhmut και της κοντινής πόλης Chasiv Yar στα δυτικά, σε απόσταση μόλις 17 χιλιομέτρων (10 μίλια).

Η προμήθεια προμηθειών, όπλων και πυρομαχικών είναι εξασφαλισμένη, οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούσαν τις θέσεις τους κατά μήκος του δρόμου και οι μηχανικοί είχαν ήδη χαράξει νέους δρόμους προς το Μπαχμούτ, είπε ο Τσερεβάτι.

«Όλα αυτά μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε να κρατάμε τον Μπαχμούτ», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας