Πούτιν-Το «χρυσό δισεκατομμύριο» και ο πόλεμος για την κυριαρχία στον πλανήτη

1524
Το «χρυσό δισεκατομμύριο» και ο πόλεμος

Ο ρώσος πρόεδρος και πολλοί άλλοι στη ρώσικη πολιτική σκηνή περίμεναν εδώ και χρόνια έναν πόλεμο κατά τη Ρωσία από την παγκόσμια Δυτική ελίτ. Μιλάμε για πραγματικό κίνδυνο, τον οποίο στήριζαν σε επιχειρήματα και σε γεγονότα και όχι μια συνομωσιολογία.

Για τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, μια φράση με δύο μόνο λέξεις συνοψίζει την τρέχουσα κατάσταση στη γεωπολιτική σκακιέρα: «χρυσό δισεκατομμύριο».

Σε ομιλία που έδωσε αυτή την εβδομάδα στη Μόσχα, ο Πούτιν δήλωσε ότι «το μοντέλο της απόλυτης κυριαρχίας στο πλανήτη του λεγόμενου χρυσού δισεκατομμυρίου είναι άδικο. Γιατί αυτό το χρυσό δισεκατομμύριο του συνολικού πληθυσμού στον πλανήτη να κυριαρχεί σε όλους και να επιβάλλει τους δικούς του κανόνες συμπεριφοράς;», διερωτήθηκε ο επικεφαλής του Κρεμλίνου σύμφωνα με τη Washington Post.

Το χρυσό δισεκατομμύριο  «διαιρεί τον κόσμο σε ανθρώπους πρώτης και δεύτερης κατηγορίας και ως εκ τούτου είναι ουσιαστικά ρατσιστικό και νεοαποικιακό» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι «η σημερινή γκλομπαλιστική και ψευδοφιλελεύθερη ιδεολογία μοιάζει όλο και περισσότερο με ολοκληρωτισμό και περιορίζει τη δημιουργική προσπάθεια και την ελεύθερη ιστορική δημιουργία».

Για τους περισσότερους αναγνώστες στη Δύση, το «χρυσό δισεκατομμύριο» μάλλον δεν σημαίνει τίποτα. Στη Ρωσία, όμως, αυτή η φράση κυκλοφορεί και χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για να περιγράψει ένα μελλοντικό πόλεμο για πλούτο, φυσικούς πόρους και κυριαρχία της παγκόσμιας ελίτ εναντίον των Ρώσων.

Από τον Φεβρουάριο, η ρωσική κυβέρνηση αναπτύσσει την εν λόγω θεωρία για να υποστηρίξει ότι η πρωτοφανής Δυτική επίθεση κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία δεν ήταν συνέπεια των ενεργειών της, αλλά απόρροια ενός δυτικού σχεδιασμού  εναντίον της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας