Πούτιν-Οι ελίτ της Δύσης θυσιάζουν τον κόσμο για την επικυριαρχία τους

1391
Οι ελίτ της Δύσης θυσιάζουν τον κόσμο

Όμως οι κυρώσεις στρέφονται εναντίον των εθνικών τους συμφερόντων: ο πληθωρισμός στην Ευρώπη εκτινάσσεται ενώ στη Ρωσία επιβραδύνεται, υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση στη Ρωσία «προκαλούν» παγκόσμια κρίση, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με το CNN.

Οι εμπνευστές των κυρώσεων, «καθοδηγούμενοι από κοντόφθαλμες και υπερφίαλες πολιτικές φιλοδοξίες και από ρωσοφοβία, έπληξαν σε μεγαλύτερο βαθμό τα δικά τους εθνικά συμφέροντα, τις δικές τους οικονομίες, την ευημερία των πολιτών τους. Αυτό το βλέπουμε, πρώτα απ’ όλα, στην κατακόρυφη αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρώπη», είπε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, η συνέχιση της «εμμονής με τις κυρώσεις» θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε «πιο δύσκολες, δυσεπίλυτες συνέπειες» τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

«Η ευθύνη γι’ αυτό βαρύνει εξ ολοκλήρου τις ελίτ των δυτικών χωρών, οι οποίες είναι έτοιμες να θυσιάσουν τον υπόλοιπο κόσμο για να διατηρήσουν την παγκόσμια κυριαρχία τους», είπε.

Και πρόσθεσε ότι η Ρωσία τα καταφέρνει απέναντι στις εξωγενείς δυσκολίες που προκαλούν οι δυτικές κυρώσεις, ενώ ο πληθωρισμός στη χώρα επιβραδύνεται.

«Η εβδομαδιαία αύξηση των τιμών έχει ήδη πέσει στο 0,1% — ήδη κοντά στον εβδομαδιαίο ρυθμό ανάπτυξης που αντιστοιχεί στον στόχο πληθωρισμού της Τράπεζας της Ρωσίας», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας