Πούτιν: Ενισχύει μέτωπο Ντονμπάς-Επιστρατεύει εθελοντές-Ετοιμοπόλεμοι 16.000 από Μ.Ανατολή

856

Να ενισχύσει το μέτωπο του Ντονμπάς θέλει ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Τη στιγμή που ο πόλεμος στην Ουκρανία αποδεικνύεται πιο δύσκολη υπόθεση για τη Ρωσία, από ότι ίσως είχε φανταστεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο ίδιος φαίνεται να θέλει να ενισχύσει το μέτωπο ιδίως στα ανατολικά της χώρας που διεξάγονται σφοδρές μάχες ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές και τον ρωσικό στρατό με τις ουκρανικές δυνάμεις.

Ειδικότερα, ο Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι θέλει να επιτρέψει σε «εθελοντές» να πολεμήσουν εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων και ενέκρινε την παράδοση των κατασχεθέντων δυτικών πυραυλικών συστημάτων στους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία μαχητές.\

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου πρότεινε την παράδοση αντιαρματικών συστημάτων αμερικανικής κατασκευής, όπως τα Javelin και Stinger, σε μαχητές από τις περιοχές του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ.

16.000 εθελοντές στη Μέση Ανατολή

Ο Σόιγκου, πρόσθεσε ότι υπάρχουν 16.000 εθελοντές στη Μέση Ανατολή που είναι έτοιμοι να έρθουν να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων και των ρωσόφιλων της ανατολικής Ουκρανίας.

Μιλώντας σε συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ο κ. Πούτιν εξέφρασε την υποστήριξή του σε μια τέτοια ιδέα.

Είπε επίσης ότι θα υπάρξει διευκόλυνση σε όσους θέλουν να πολεμήσουν εθελοντικά με τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Ο  δήλωσε ότι υπάρχουν 16.000 «εθελοντές» στη Μέση Ανατολή που είναι έτοιμοι να έρθουν να πολεμήσουν.

Οι εθελοντές που επιθυμούν να βοηθήσουν τον λαό του Ντονμπάς μπορούν να διευκολυνθούν να φτάσουν στην περιοχή, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Εάν υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν να πάνε εκεί και να βοηθήσουν τον λαό του Ντονμπάς ως εθελοντές, ειδικά δωρεάν,  θα πρέπει να ικανοποιήσουμε την επιθυμία τους και να τους βοηθήσουμε να φτάσουν στη ζώνη μάχης», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας